Helt knäppt att börja blogga klockan 22.40 när man är så men man kan ju ta sovmorgon i morgon.

Lördag

Parklass
Ozzy nollade sitt lopp men Julius som var vår andra hälft hittade på något bus så det blev disk som resultat.
Tux nollade han oxå men Swinto lyssnade inte på husse och hoppade ett hinder som han inte borde så återigen disk.

Hoppklass
Ozzy gjorde en prydlig nolla. Åsa och Erik var snabbare men Erik är en snygging och fullcertad så de behövde inget cert. Ozzy som enligt honom själv är utomordenligt snygg men vars matte misstänker att han skulle bita domaren är inte utställd. Med de nya reglerna så behövde han ta ett cert till för att bli svampinjon officiellt och det gjorde han genom sin andra plats. Kul!

Tux diskade sig, kan inte för mitt liv minnas på vad. Men minns att det troligen var mitt fel och att han gick bitvis bra.

Agilityklass
Ozzy diskade sig, jag gjorde ett kasst vägval och det blev verkligen pannkaka.

Tux, gjorde ett bra lopp men guud vad nära det var disk två gånger!! Det var ett slalom som stod lite knepigt till efter ett A:et hinder och vis Ozzy erfarenheten tidigare så tänkte jag ändra min handling här. Det gick fint fram till dess och ingången satt perfekt. Sedan la jag ett framförbyte när Tux skulle gå ur slalom och han vänder för att gå tillbaka i slalom. Det var banne mig millimetrar från han var inne i det. Sedan fungerade inte fina plan för jag han inte det framförbyte som jag hade tänkt. Jag fick panikspringa för att kunna få in honom i rätt tunnelingång och jag såg inte alls balansens kontaktfält för jag hade så bråttom. Tänk att mina korvar till ben kan pinna på så! Sedan var jag så lättad över att fått in honom i rätt ingång att jag nästan glömde de sista hindren. Tux susade på framåt när jag upptäcker att han borde svänga och i sista steget fick jag tillbaka honom innan han hoppade 2:an baklänges. Oj, oj…noll fel blev det och tiden var helt okej trots våra utsvävningar, bara en sekund efter vinnaren. Dessutom blev vi klara för SM!

Söndagen

Parklass
Julius spexade till det och vi hade ändå bestämt att det var träning som gällde, så jag tränade lite kontaktfält med Loppan.

Jag hade Jordens olustigaste känsla innan detta lopp. Banan var riktigt svår för att vara parklass och jag ville träna kontaktfält. Palle ville däremot köra. Tux gick inte hela vägen på A:et och jag fegade och vågade inte ta om det. Sedan tjuvade han på vippen. Ingen bra känsla innan och ingen bra känsla efter. Man skall ha bestämt sig innan och så kanske försöka vara en smula mer egoistisk.

Agilityklass
Tux gjorde en fin start, sedan vid en tunnel så hörde jag hur det rasslade till och jag förstod att något hade hänt i tunneln. Kunde liksom bara hoppas att han kom ut på rätt håll och hel förstås. Det gjorde han inte, han kom ut fel håll och trodde nog han var helt rätt på det och klev upp på A:et. Disk…Jag vill gärna ta in honom i tunneln igen bara för att han inte skulle tycka att det var obehagligt, men han kom inte igenom. Troligen hade han tryckt till tunneln så när han kraschade att det blev ett stopp. Lite obehagligt sådant där…Man fick ju springa färdigt och det var väl sisådär, blir sällan bra efter incidenter. Dessutom flickade Tux ifrån mig vid ett tillfälle, vilket gjorde mig lite bekymrad.

Ozzy nollade sin klass. Det var en bakombytessekvens som inte blev så bra och så var han på väg att flicka på samma ställe som Tux. Bra ur den synvinkeln att jag fick reflektera varför bägge hundarna gör nästan samma sak. Tror att hundarna tror att jag skall byta bakom för att jag antagligen går in bakom A:et, alternativt vrider axlarna för att titta på kontaktfältet. Får tänka på det…Ozzy blev förövrigt 4:a i klassen.

Hoppklass
Ozzy diskade sig i hoppklassen. Han följde mig inte som jag trodde och missade ett hinder. Tror jag var slarvig, nonchalant eftersom han oftast går som på en liten räls.

Tux hopplopp var verkligen kalasfint fast det blev en disk. Vi diskade oss på näst sista hindret, han skulle in i en tunnel och jag var aningens sen och sprang för att hinna och då tryckte jag på honom för mycket framåt  och så tar han sista hindret istället. Snopet men så kan det bli ibland. Jag är dock mycket nöjd fram till dit, kan vi få till det så oftare så kan det bli riktigt roligt. Riktigt tighta och fina svängar trots att det var en banan med mycket fart i.

Ett svar

 1. Tommy:
  Grattsi till Agilitychampionet! Och till SM Platsen! Inte illa pinkat!!
  Mari:
  Det var snabbt jobbat. Jättegrattis till championen och SM-kvalningen.
  Catrin o Härja:
  Varmt grattis
  Maria:
  Grattis till framgångarna!!
  Maria & Smack:
  Grattis till championatet och till SM-kvalningen.
  Karin & Soya:
  GRATTIS GRATTIS!!
  Petra,Bonnie,Lira:
  Grattis igen! SM-klar sååå kul!!! Ert sista hopplopp var fantastiskt fint, ryyyser! Kram från disktrasorna
  Emelie:
  Vi vill också gratulera!!
  Linda:
  Grattis till championat och SM-kvalificering!
  Gunvor:
  GRATTIS! GRATTIS! till er. Vilken start på nya året
  eva marie:
  Grattis grattis
  Martina:
  Grattis till både championat och SM-kvalificeringen, som sagt bra start på året
  Mija:
  GRATTIS!

  Tack för svaret angående slalom!

  Vill bara förtydliga att Råttan INTE gör världstider på matta. Har inte ens klockat där för jag vill inte veta hur illa det är… Fusk kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.