Igår var jag mfl och tittade på NM i agility. Det var skoj . Grattis till Maria och Ginza, ni var grymma! Hela svenska large-laget imponerade och mer än väl värda guldet!

NM är lite speciellt eftersom det enbart är agilitylopp. Det är lite kul faktiskt, annorlunda men ändå kul. Det hade varit tråkigt om alla mästerskap skulle avgöras i agilityklass men eftersom det inte är så blir det rätt kul. Detta NM kändes extra speciellt med tanke på att det var flera världsmästare på plats, nuvarande och från tidigare år. Verkligen hög standard.

Finnarna imponerade på det viset att de har lite annorlunda raser mot oss och de går bra. De är snabba och har bra kontaktfält. Dessutom har de bra hundar i alla storleksklasser. Jag tycker inte att de är överlägsna på något vis men de är jämna och bra genom hela laget. Sedan som jag skrev ovan var svenska large-laget så jäkla duktiga. Superkvinnan med sin Simic var som alltid väldigt, väldigt duktiga. Vad kan mer säga…hmm, banorna var inget speciellt. De var OK men inte väldigt svåra. Jag tycker att det är OK så här emellanåt. Nu fick förarna verkligen trycka på och det var roligt som publik att se på men det hade kanske varit kul om det varit en bana med lite mer handling i. Vilket fall i någon av banorna..Jag tror domaren dömde bra. Det var dock ett stort frågetecken kring en dansk smallhund som fick en femma på balansen i finalloppet. Hon ledde inför finalen och många tyckte att hunden hade varit på kontaktfältet på balansen men domaren gav en femma.

En annan sak som var rolig på prisutdelningen så fick de inte ordning på nationalsångerna. Först fick de inte igång den danska så danskarna började sjunga själva. Sedan spelade de fel till Finland så två män ur publiken sjöng den rätta istället.

Lördagen…
Lördagen var ingen bra dag för mig och vad sur/besviken jag var efter! Suck. Det började med att när jag skulle värma upp Ozzy innan start så var han halt. Jag visste att han inte var helt innan på morgonpromenaden så det kom från blå himmel. Det blev helknepigt för han ömmade ingenstans men var blockhalt. Jag fattade inget men det var inte mycket jag kunde göra heller. Sedan när jag skulle fråga om jag kunde få pengarna tillbaka eftersom hunden var helt så blev så himla otrevligt bemött så då blev jag ännu mera putt. Det hela ordnade sig sen.

När jag skulle starta med Tux hann jag bli sur på Tux innan då han mopsade mot en annan hund. Inte supermycket men ändå. När vi väl kom in på hoppbanan blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, det blev inte fel men hackigare och kändes orytmiskt. Vet faktiskt inte varför, kanske var det bara min känsla…Vilket fall så diskade vi oss när jag klantade till det. Tux sprang in i fel tunnelingång men jag kan inte skylla på honom direkt. De kom från ett slalom och skulle över en mur. Den del hundar kom på en väldigt fin linje mot rätt ingång medan andra fick ha mer hjälp för att komma in rätt. Jag däremot kommer få när jag springer förbi muren att jag nog skall kolla på vart min hund är på väg. Jag vrider på huvudet och ser hur Tux kastar en blick på bara swischar in i fel tunnelingång.  Men när jag vred på huvudet så vrider jag även axlarna mot fel igång så vad skall man säga. Fattade faktiskt inte riktigt varför jag skulle stanna och vrida på mig istället för att jobba mot rätt ingång. Tankspridd..

I agilityloppet var det nästan ännu värre. Tux gjorde ett väldigt bra men jag sabbade det helt. Jag skulle göra bakombyte men hamnade på tok för långt fram och Tux fortsatte på den linjen han trodde han skulle. När jag bröt honom så blev han skitförbannad. Han blir verkligen upprörd i hela sitt hundhjärta och vänder in mot mig och tokskäller. Som Greg uttryckte det: You lying bastard…resten av loppet gick bra. Undrar just vem det är av oss som behöver träna bakombyten?

Bryt ihop och kom igen…

Jag är vilket fall taggad att träna agility hela vintern nu. Det känns så skönt att fokusera på agility främst, det har faktiskt Tux och jag aldrig gjort. Hoppas bara ridhusfrågan löser sig…

Om Ozzy då, han är bättre men inte helt bra idag. Nu är jag nästan hundra på att han har fastnat med en klo i gallret vid utgången och skadat klofästet eller själva tån. Så otroligt lätt hänt och något att tänka på! Igår var han superhalt och hoppade på tre ben och var märkbart lättad när han fick få mjukt underlag. Då visade han även klart och tydligt att det var den ena tån/klon i mellantårna på framtassen som ömmade. Imorse var han med på den långa promenaden och gick helt normalt på golfbanan.

Haha…
Man kanske skall erbjuda sina tjänser…Jag vet en eller två som skulle kunna jobba med detta: http://www.aftonbladet.se/vss/malmo/story/0,2789,951310,00.html


Ozzy i sin fina supporterkostym..

Ett svar

 1. Martina:
  Det slog mig att om Unique inte fått den tveksamma femman på balansen så hade danskarna tagit fem av sex möjliga guld på NM. Lite imponerande faktiskt. Kul att de svenska largehundarna gick så otroligt bra
  Petra & Lira:
  Roligt att få ett referat från NM! Heja Sverige, så kul! Tråkigt med Ozzy, men han fick ju ny utmanande uppgift ist: supporter! Söt han är! Du, annars får ni ta och köra upp och träna lite hos oss i vinter…Alltid välkomna!
  Ozzy:
  ALLT klär en skönthet
  Petra igen:
  Ha ha! Angående jobbet: Bonnie hälsar att hon kan börja idag, kommer DIREKT…hjälper sååå gärna till!
  Åsa:
  HA, HA!! Här ler vi stort när vi ser hundvärldens sanne charmör!! Ozzy e ju bara bäst!!

  Det där gruffet från Tux var nästan obefintlgit…. Men klart man som matte reagerar…..
  Iben:
  Jeg kiggede ellers efter en sort Kelpie i går i Ølstykke til NM – da jeg synes at jeg så en på vej i hallen men fik bare hilst på en dansker (Eva Dinesen), som bruker at løbe med hendes svarte Kelpie. Det var super god agility vi så fra alle landene – roligt at se så forskellige typer handling; special Maria Hansson så ud til at handle meget anderledes end de fleste andre.
  Er lidt ked af at vores kennel klub lavede kludder i nationalsangene – godt at de fik den rigtige på til Sverige’s velfortjente guld i Hold for store hunde.
  🙂 Kunne dog godt have undt Susanne Prier (m Unique) at hun havde vundet for de små – for det var super handling i mine øjne.

  Hoppas at se jer igen i Danmark ….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.