Jag har sedan en tid tillbaka tänkt att jag skulle byta ett av mina objektiv till ett som passar mig bättre, ett ljusstarkare. Planen är att köpa ett nytt men av en slump så kollade jag av blocket i morse och där var exakt ett sådant som jag vill ha. Det vara bara en dryg månad gammalt och sparsamt använt under denna tid oxå. Utöver detta så fanns det här i Malmö! Jag skulle spara cirka 4000 kr mot nypris så jag kände verkligen att jag måste slå snubben en pling.

Vi bestämde en date närmare stan och jag har verkligen varit full av förhoppningar under hela dagen. När han kom så var han uppklädd till tårna och jag min vana trogen slafsade runt i några gamla paltor. Han körde ny BMW, hade guldklocka, kavaj, slips och apdyra skor. Jag hade funderat mkt på varför man köper ett objektiv för att sedan sälja det en månad senare. När jag såg killen så tänkte jag att han säkert var sådan som köpte väldigt mycket prylar och sedan kom på att han faktiskt inte behövde dom.

Jag fick prova objektivet och det verkade som sagt vara i det perfekta skick som man kunde vänta sig. Då klämmer killen ur sig att han glömt ta med skyddet till själva kameran och han har inget annat objektiv att sätta på. Sedan sa han att han hade glömt kvitton och garantier på jobbet så vi var tvungna att köra dit för att hämta dom. Eftersom han jobbade på en arbetsplats som jag visste att den skulle vara stor så tänkte jag att det är väl okej att följa med dit men jag var verkligen inte glad. Det var liksom inte så svårt enligt mig att räkna ut att kvitton och garantier är viktiga.

Väl där så kunde han inte hitta varken kvitto eller garanti. Jag sa bara att det inte blir någon affär då. Han slängde fram visitkort och leg för att visa vem han var. Jag försökte förklara att garantin är ju skitviktig för mig. Medan han menade på om jag visste vem han var så skulle det räcka. Då började jag verkligen tycka att han var dryg. Efter en liten stund så stack han fram ett papper som visserligen visade att han hade köpt objektivet (vilket jag inte betvivlade egentligen) men på avbetalning. Okej, här började alla mina fördomar bara skena iväg och jag utsåg honom snabbt till världens största looser och pajas. Vilket fall som helst så tog jag mina pengar och tackade för mig. Märkliga människor det finns..

Nu blir det nog ett nytt objektiv men jag får vänta någon månad eller så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.