Oh, What a beautiful morning…kan se mig själv skuttandes över alptopparna i nunnedräkt eller nått…Ja, det är glatt och soligt vilket fall som i en musikal (jag hatar egentligen musikaler, svårt för folk som brister ut i sång lite när som helst). Det är så varje morgon borde vara, just borde vara. Denna morgon var allt annat än så..

Vaknade på tok för sent, stressade iväg på morgonpromenad med hundarna. Ozzy kan givetvis inte gå så fort eftersom han skall stanna och fundera på om han skall kissa eller om han skall spara kisset till något bättre ställe, detta sker typ varannan meter. Dessa viktiga avgöranden, för att inte säga livsviktiga, tar sin lilla rundliga stund. Sådana här viktiga saker måste man tänka igenom noga och ibland så börjar man tänka på annat oxå och då blir jag kvar på samma ställe för att tänka och gå samtidigt är en omöjlighet om man heter Ozzy. Lagom när Ozzy har bestämt sig att han kan gå kommer Tux på att han nog måste kolla det som Ozzy stod och funderade över….Underbart med hanhundar, kan inte förstå att någon kan välja tik när det finns hanhundar.

Eftersom jag skall till optikern ikväll har jag fått stränga order om att jag inte får ha linser på mig under dagen. Jag tänkte att jag skulle limma ihop de där glasögonen så jag kan jobba i Danmark över dagen. Kan inte hitta något lim här hemma utan istället far jag iväg till ICA Maxi. Hittar ett lim där det står att man får kontakt på 30 sekunder och det låter ju finemang! Ut till bilen och limma, sitter där i en minut med mina brills och inte fan har de fått kontakt med varandra. Efter ytterligare lite lim och väntan sitter de hjälpligt ihop. Jag beslutar mig för att de  borde kunna torka på näsan medan jag kör.

Sagt och gjort bar det iväg mot Danmark.  Precis innan sista avfarten så  smäller mitt ena framdäck. Det är bara till att svänga av fort som attan och försöka hitta någonstans där jag kan byta däck. Ut med burhelvetet, in med hundarna bilen och fram med reservdäck. När jag håller på att hissa upp bilen kommer det en snäll lastbilschaffis och frågar om jag vill ha hjälp. Han bytte däcket åt mig och jag är inte ens blond, snällt vilket fall som helst.

Jag hade slängt in en liten plastdetalj in i bilen som jag var tvungen att plocka av för att sätta domkraften på rätt ställe. När jag skulle sätta tillbaka den upptäcker jag att den var omdesignad eller rättare sagt söndertuggad av jäkla vit liten hund. Han är för gammal för att hålla på med sådant, han skall väl snart ha löständer eller åtminstone närma sig den åldern. Vad har jag gjort för att få en sådan hund??

När det nya däcket är på kör jag iväg mot däckverkstaden. In med Piff och Puff då jag inte vågar lämna odågan ensammen i bilen fler gånger. Dessutom är det väl bra om nissen på verkstaden kan komma in i bilen oxå, gissar jag. På däckverkstaden var de jättesnälla och satte på vinterdäcken så nu blir jag till och med laglig resterande del av året. Jag skall få en ny bil här någon gång under december/januari så jag hade egentligen inte boka någon tid för däckbyte utan istället vänta på den nya bilen…Under tiden vi var på däckverkstaden hann Ozzy morra åt någon som hade fräckheten att sätta sig vid samma bord som oss. Grrr….Nu var det ingen mer än jag som märkte det men ändå…fattar bara inte vad som går åt den hunden ibland. En sak är säker och det är jag hatar vaktande, det är så jäkla oförutsägbart och enbart irriterande. Okej om de vaktar bil eller bur, det är trots allt pressande att sitta instängda och inte kunna ta sig någonstans men saker eller platser går bara fetbort. Tux däremot han bara slår sig ned, går och sätter sig hos någon och är alldeles perfekt i sådana här sammanhang, varken påträngande eller osocial. Lagom..

När jag kommer ut från däckverkstaden så får jag syn på mig själv i vindrutan till bilen. I all stress har jag glömt mina glasögon, dvs de som jag satte på INNAN de hade torkat. Det var ingen vacker syn, snarare komisk. Glasögonen satt på sniskan och hade limmat ihop sig helt skevt. Jag hade en sjal runt huvudet för att dölja den där misslyckade affron jag har som en liten tott i pannan. Visst dolde sjalen affron men i blåsten den mer tagit formen av strut ut från huvudet. Jag som trodde att alla log för att de var snälla…

Klockan är alltså 9.30 och hur många utbrott har jag hunnit få på Ozzy? Ozzy verkade väldigt nöjd med sin morgon, härligt med mycket äventyr och massa spännande upptåg. Jag försökte erbjuda mamma pengar för att ta fanskapet men hon gick inte på den nöten…

Inte var det lönt att åka till Danmark heller så nu får jag jobba hemma idag och troligen åka till Danmark imorgon istället.


Who me?

Resultater:
Hittade resultaten från helgen. Titta, impregnerande av gamle Swinto. Detta är från sista agilityklassen på söndagkväll…

Agility Åben Søndag-Stor    d. 26. november 2006                                                       Banetid: 44

  Dommer: Maj-Brit Crone Petersen                                                                                  Antal deltagere: 56

Plac   Katnr  Hundefører                   Hund          Reg.nr      Race                        Klub    Fejl       Tid     Fejl Point

      1   277    Paul Bjurehag                Svinto         S-V1438/9  Border Collie              OBK       0    33,27     0,00

      2   220    Sarah Lorentzen             Simic          13687/02   Border Collie              KAF       0    33,45     0,00

      3   272    Jörgen Tellqvist              Zac            S-V1247/0  Border Collie              FHU       0    34,10     0,00

      4   274    Mette Björne                   Tux             S-56780/2  Australian Kelpie        OBK       0    34,62     0,00

      5   263    Sarah Lorentzen             Bianca        02003/200  Border Collie              KAF       0    36,25     0,00

      6   281    Annmari Lindhardt           Barny          AG756       Border Collie              DCH      0    36,68     0,00

      7   280    Annette Dalgaard            Zico            13688/200  Border Collie              HH        0    37,15     0,00

      8   295    Sven Karlsson                Flax            S-V1469/2  Border Collie              VKK       0    37,30     0,00

      9   293    Fredrika Jonasson          Chilli          S-V100/20  Border Collie              FHU       0    39,40     0,00

    10   276    Peter Holmberg              Sheila         N-11713/0  Border Collie              KBK       0    40,76     0,00

    11   286    Maria Kabat                    Bonzo         AG662       Blanding                   SAF       0    42,64     0,00

    12   294    Monica Karlsson             Olle            S48476/20 Australian Kelpie        VKK       0    42,67     0,00

Ett svar

 1. Martina:
  Låter som en hemsk dag, men jag tackar för några goda skratt så här en grå tråkig torsdagsförmiddag
  Fanny:
  Ja, vissa dagar är väl bara så. Det är bara att skratta åt det när allt kommer på en gång. Tack för ett gott skratt
  Susanne:
  Jisses vad du har hunnit med! Ozzy kan få va med i Buffys tugga-på-viktiga- plastdetaljs-klubb. Endast för mycket speciella personliga tokterrier 🙂
  Mette:
  Jag önskar verkligen att jag kunde se saker som du, Susanne! ‘Endast för jäkla hornen växer snart ut ur pannan-hundar’ hade min formulering varit…
  Mija:
  Ja, du läste ju om min morgon…
  Martina:
  Heja Swinto
  Åsa:
  Säga vad man vill… men Ozzy gör oss andra glada! Ha, ha! Skulle gärna vilja se dig i snea glasögon och sjal-struten också! Ha, ha!
  Catrin o Härja:
  Räddade min dag, Tack för ett gott skratt!! Hoppas du får en bättre resternade vecka.
  Åsa:
  Säga vad man vill… men Ozzy gör oss andra glada! Ha, ha! Skulle gärna vilja se dig i snea glasögon och sjal-struten också! Ha, ha!
  Maria:
  Haha, kul text! Hoppas morgondagen och resten av helgen blir bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.