Jaha, nu var denna helgen över och guuud vad utvilad jag är. *NOT* Hur skall jag orka jobba imorgon? Det är faktiskt jobbigt att springa 2×600 meter, eller vad det nu blir med 6 agilitylopp per dag, jobbigare än vad man tror…Jag är helt säker på att det inte kan vara kondisen det är fel på.

Det har vilket fall varit en trevlig helg! Jag har haft mordiska tankar och försökt sälja min ena hund, men i övrigt trevligt.  Det var igår som jag försökte sälja Tux efter första loppet för han inte kunde sitta starten utan håller på och jamsar. Idag vid första loppet var jag så arg att jag kunde ha strypit honom. Jag höll banne på att exlodera av ilska när han reser sig upp, lägger sig ned och gör allt annat än enbart sitta still. Jag menar hur jäkla svårt kan det vara på en skala…..Ännu en trevlig agilityhelg som sagt och jag har varit lika flegmatisk som vanligt. Här är vi lugna och sansade, alltid nyanserade.

Hopp 3 Ozzy
Det fortsatte i samma stil som igår med mycket springbanor, inget för Ozzy riktigt. Det kändes som han mer låg i luften än sprang på marken. Men är man Ozzy så ligger man ju i luften med stil, för det mesta, kanske man skall tillägga. Det händer ju ibland att vi kraschar lite (mattes version)…Ozzy tror nog att dom där bommarna ibland trillar ned av sig själva och det är en jäkla stil säger han. Vilket fall som helst så vet jag inte vad resten av startfältet hittade på för O kom tvåa efter Zoe som tog certet.

Hopp 3 Tux
Blir rosenrasande bara jag tänker på det hela! Jag sätter Tux och går två steg, han lägger sig. Går tillbaka och sätter honom går 4 steg och han ställer sig. Går tillbaka sätter honom och hinner gå ut dit jag skall och så ställer han sig. Grr….Ger honom sittkommando, han sätter sig och precis när jag skall släppa honom ställer han sig, upprepar samma procedur en gång till och han ställer sig när jag skall släppa honom…Då var jag i upplösningstillstånd och det enda jag kunde tänka var att nu stryper jag hundfan! Jag vet att det inte är så proffsigt eller smart…. Jag kände att jag redan hade tänjt på gränsen för hur länge jag fick hålla på i starten. och vad gör man när man har satt sig i detta läge? Jag släppte iväg honom men var skitförbannad och det är inte bra. Det gick bra 7-8 hinder och när jag känner att ilskan rinner av mig för vi är trots allt med i matchen så tappar jag honom, förstås. Det är verkligen inget hit att ha kassa starter för även om man kommer igenom starten upplever jag att man lätt får igen det någon annanstans på banan, som i denna klassen. Min nästa hund skall banne mig sitta som en stendstod i starten, den skall inte ens blinka.

Hopp öppen Ozzy
Ännu mer springbana. Ozzy gjorde väl OK lopp, nolla men lite långt ute i typ den enda svängen som var. Han kom 4:a eller 5:a i klassen (alzheimer light). Jag var ändå nöjd med honom för han brukar gärna riva på sådana här banor då han blir alltför flack av allt springande men han var nog inte ens i ett hinder. Ytterligare en dubbelnolla känns oxå bra, det är mycket det jag jobbar för nu; att jag skall kunna hålla ihop och alltid klara av att handla honom korrekt, försöka hålla bort rivningarna och så kontaktfälten. Han är inte lika snabb som de snabbaste pga hans hoppteknik men det är ändå en prestation att kunna prestera många bra nollor och helst efter varandra tycker jag.

Hopp öppen Tux
Innan detta lopp höll jag på att träna Tux att sitta. Oj, oj, oj, jag vet inte vad jag hade gjort om han inte hade suttit. Nu satt han faktiskt, behövde inte ens sätta om honom. Kors i taket! Loppet blev faktiskt riktigt bra förutom på ett ställe där det blev riktigt dåligt. Det var på ett ställe efter en raksträcka där de skulle vika av 90 grader efter längre raksträcka, där vi fick en katastrofalt dålig sväng. Jag hade väldigt svårt att bestämma mig hur jag skulle göra. Eftersom jag hade fegat ur flera framförbyten med Tux under helgen med ursäkten att jag inte trodde jag skulle hinna så beslutade jag mig för att inte vara en fegis. Tyvärr blev det inte så bra för Tux drog på rakt fram istället för att följa mig. Vet inte om jag var för sen eller om det var illa val handling. Skulle nog behövt se det igen för det gick så himla fort och han bara försvann någonstans. Vi blev 10:a i loppet, cirka 2 sek efter Elvis som vann (riktigt fint lopp).

Agility öppen Ozzy
Ja, det blev ett kort lopp. Ozzy var trött, jag märkte det på honom innan. Han halkade till och rev fjärde hindret och när han sedan inte sprang hela vägen ned på kontaktfältet diskade jag oss. En lite tråkig avslutning men samtidigt vill jag hålla hårt på kontaktfälten.

Agility öppen Tux
Tux satt i starten igen! Jag var verkligen supertrött och banan snurrade både hit och dit och jag höll på att glömma vägen fast det redde ut sig till slut. Det blev helt okej lopp, vi nollade och om jag såg rätt på tiden så var vi en sekund efter världsmästar-Simic. Nu är displayen till klockan som de använder på denna tävling inte att lita på men man kan ju alltid hoppas. Susanne och jag var så möra att vi åkte hem, vi väntade inte på att klassen skulle ta slut och därmed vet jag inte vart jag slutade. Om jag skall vara kinkig så skulle jag ha släppt honom lite senare på A:et men jag var trött och höll nog inte helt ihop själv.Don’t drink and drive
Glömde att skriva om min lilla episod på vägen till Gundsölille. Jag hade tagit med mig morgonteet till bilen för jag hann inte dricka det innan. När vi var typ vid bron så satte jag i halsen samtidigt som jag hade tagit en stoor klunk te . Det gick inte att svälja och inte kunde jag spotta ut det heller för det var lock på muggen. Tänkte inte riktigt på att veva ned rutan och dessutom körde jag så jag var tvungen att fokusera lite framåt oxå. Jag försökte svälja ändå men det gick inte och till slut sprutade jag te över hela framrutan. Som tur var så hade Susanne lite papper med sig. Man kanske skall ta det lite försiktigt med det där drickandet när man kör…

Ett svar

 1. Mari:
  Oj, oj, dessa starter… Jag förstår dig precis. Men jag undrar verkligen om du var lika arg som jag när jag i ren panik tog strypgrepp på Garbo i Skutskär för att hålla kvar henne. 😉 Då hade hon varit inne på banan 3-4 gånger och gjort sina kolla-runt-varv innan vi ens kom fram till startpunkten. Jag var så arg att jag inte visste vad jag gjorde. Efteråt sa Eric H: “Jag hade ingen aning om att taxar har så långa halsar”. Usch, vad jag skämdes. Grattis till ännu en dubbelnolla.
  Caroline:
  Ni är på hugget! Härligt!
  Catrin o Härja:
  Varmt grattis till era fina framgångar!! O tack för ert grattis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.