Agility 3 Tux
Tux är orolig starten, jag får sätta om honom två gånger. Han lägger sig först och sedan andra gången ställer han sig. Tänk att han skall ha så jäkla svårt att bara sitta still. Sedan diskar vi oss på tredje hindret, vet inte riktigt vad som hände men vi skulle bara vända 180 grader tillbaka men Tux väljer att hoppa hindret baklänges. Grrr…Världsmästar-Simic vann och Elvis var tvåa.

Agility 3 Ozzy
Jag visste att Ozzy skulle vara supertaggad då det var länge sedan han tävlade och han har varit på hugget rent allmänt sista tiden. Han tjuvstartade så det blev lite panikhandling, borde väl ha tagit tillbaka honom eller time outat honom men det gjorde jag inte. Han fastnade även i däcket på slutet vilket gjorde att vi förlorade en hel del tid. Han slutade dock 2:a, inget cert tyvärr.

Agility öppen Ozzy
Ozzy gör ett bra lopp och är nolla fram till näst sista hindret som han river. Bommen rullar efter honom och han blir jättesur på bommen och stannar och blänger den! Han vänder sig om flera gånger och tittar misstänksamt på den där fula bommen som jagade honom…. Publiken skrattade och det gjorde jag oxå. Mycket kan man säga om Ozzy men han är verkligen en karaktär. Erik vann klassen!

Agility öppen Tux
Jag hade väldigt svårt att bestämma mig för hur jag skulle lösa en situation på banan. Det var klurigt och så som jag hade gjort det med Ozzy blev inte så bra. Jag velade och velade och med facit i hand så blev min lösning inte alls bra. Vilket fall som helst så var Tux fortfarande strulig starten, banan fram till svårigheten gick bra, inga missar vad jag kommer ihåg. Det handlingsvalet som jag gjorde innebar att jag kom långt efter Tux och han stannade upp samt att jag inte kunde köra den linjen som jag ville över de sista hindren utan fick ta en väg som var sämre för mig och Tux. Det kostade en hel del tid för oss. Vi slutade vilket fall på 6:e plats, Excel vann, Ginza två. Bägge gjorde superfina lopp!

Hopp öppen Tux
Tux fortsätter att strula i starten. Ugh, vill att han skall inse att han bara skall sitta och inget annat. Jag är nöjd med loppet, ett par mindre missar kan jag komma ihåg. Jag får inte heller till det där riktiga trycket som jag får på träning men jag kan väl tänka mig att det kommer med säkerheten även på tävling. Han liksom dubbelkollar med mig och vill inte släppa fullt ut som han gör på träning. Å andra sidan så är vi fortfarande osäkra på varandra, vi nollar helt enkelt så ofta. Vi kom vilket fall 4:a. I öppenklasserna var det väl 70-75 starter.

Hopp öppen Ozzy
Vet inte vart vi blev placerade men Ozzy nollade och jag är nöjd med loppet. Hörde det ryktas om att Maja gjorde ett superlopp så hon vann kanske, fast Erik hade inte sprungit då…klockan var mycket så vi skyndade oss att åka hem..

Ditten och datten
I torsdags pajjade jag mina glasögon. Jag skulle bara torka av dom sedan jag hade varit ute i regnet och så sa det bara poff så var de av. Jag är ganska ordenligt närsynt så det var inte skoj. Tur i oturen är väl att jag snart fyller år och därmed får det bli nya ögon i födelsedagspresent.

Idag under tävlingarna ringer min chef, på en lördag. Det är inte utan att man blir lite nervös. Det visar sig att de vill att jag eventuellt skall till Irland. Jag har alltid velat åka till Irland men det skall vara nu i december och jag är rätt så rejält uppbokad. Jag kunde bara hitta en ledig vecka så vi får se hur det blir. I värsta fall så åker jag precis efter NM och kommer hem för att vända till Barcelona….utan hundarna i nästan två veckor…snyft…Ja, ja vi får se, kanske inte blir något.

Ett svar

 1. Pia:
  Grattis! Och klart du ska till Irland, det är helt fantastiskt!
  Martina:
  Grattis till en bra dag i Gundsölille
  Martina:
  Blir definitivt en röst på Ozzy som Årets Populäraste. Han är ju en riktig liten entertainer. Vet ingen hund som får med sig publiken som han
  Martina:
  Dessutom har han ju varit så duktig i år och ligger etta på listan “Årets Agilityhund som inte är en sheltie”
  Caroline:
  Duktiga vovvar!! Och duktig matte också såklart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.