Jaha, så fick Tux och jag vårt andra första pris i elit! Inga märkliga poäng men jag är väldigt nöjd med hur Tux gick.

Motigt var ordet sa Bull…
Tiden har på något mystiskt sätt bara försvunnit sedan senaste lydnadstävlingen. Jag kände verkligen att jag kanske inte var så där tävlingsmässig som man önskar man skulle ha varit. Och som grädde på moset så i fredags fick Tux vattensvans efter simningen, jag trodde inte jag skulle kunna vara med alls på någon tävling men det släppte till lördagen. Under lördagen hade jag världens katastrofträning. Jag var med andra ord inte helt taggad när jag åkte iväg i morse.

Arla morgonstund i Svedala….
Upp tidigt som attan för samling klockan 8 i Svedala. Givetvis kunde jag inte somna, fastnade framför dumburken när jag skulle lägga mig. Såg (för tredje gången tror jag) O Brother, Where Art Thou?, älskar den filmen och soundtracket är kalasbra. Är svag för bröderna Coens filmer överhuvudtaget. Sedan var jag så uppstimmad att jag inte kunde somna. Varför är det alltid så när man måste gå upp, kunde det inte vara en dag när man har sovmorgon?

Upp kom jag och iväg bar det mot tävlingen. Vad jag hade förstått så hade Svedala fått bortåt 120 starter till sin tävling och eliten var uppdelad på tre grupper. Det var verkligen mycket folk där på klubben, ovanligt för lydnadstävlingar.

Platssittningen, Tux sitter när jag kommer tillbaka men trampar om med framtassen en gång. När hunden bredvid Tux får beröm så bara flyger Tux upp som skjuten ur en kanon. Momentet var slut så det gjorde väl inget men jag kunde väl konstatera att han inte var helt bekväm i situationen, vet inte riktigt varför. Vi fick 8,5 med kommentar lyfter framtass.

Platsliggning, Tux la sig lite sent på kommandot. När jag kom tillbaka så var han lite orolig igen och snusade lite när jag var på väg tillbaka. Inte så mycket, satte sig som han skulle. När domaren sedan delar ut poäng så säger hon att jag har 8 för att han sitter innan kommando. Jag kunde inte hålla mig utan bara säger VA??? Jag blev verkligen paff, om hon hade dragit för snusande eller något sent läggande så vore det helt okej. Men hur vet hon om han satte sig innan kommando då jag pratar i låg samtalston och är i bortre delen av linjen av hundar. Nu satte han sig inte innan kommando och oavsett så kan hon aldrig ha hört mitt kommando. Till saken hör att jag kollar supernoga att han sätter sig för jag har varit med om att har legat som fastspikad i backen. Däremot så halvskrek personen till vänster om mig SITT men om jag hade gafflat så till Tux så hade han exploderat, han är ingen jäkla trög-schäfer… Jag blev verkligen så här:

Jag tappade faktiskt lusten att gå in och köra resten av programmet för det kändes inte alls skoj när domaren var så ‘neggo’, och dessutom en katastrofträning i bagaget. Jag tog mig dock i kragen och gick in, drog på smilbanden gjorde jag oxå…

Fria följet, Tux fick 8,5. Han satte sig riktigt snett en gång, försöker jobba bort det men ibland drar han in rumpan långt bakom mig. Sedan sprang jag helt vingligt själv, hade skitdålig styrsel på mig själv. Jag bara svängde när TL sa, inget förberedande eller hur man skall säga och detta jäkla vinglande. Jag hade verkligen inte klarat en nykterhetskontroll, gå på rak linje vad är det? Jag är dock nöjd med Tux, han gör det bra tycker jag.

Gå-rutan alias dumruta, fick vi en 7:a på. Fått kommentarerna sakta sitt, DK, tränger och går innan förare  och det stämmer nog, tyckte dock inte han trängde.  Vi har svårt för detta moment, men nu har han vilket fall satt sig på två tävlingar.

Inkallningen, ja här fick vi 7,5. Jag var riktigt nöjd med inkallning, han stannade så fort det gick och tog några extra steg innan läggande men han har en del speed mellan oxå så det är inte helt enkelt. Kändes väldigt snålt.

Rutan fick vi 10 på.

Apporten, jag tyckte att det var klockrent eller vilket fall nära. Dock skickade jag Tux innan TLs kommando från konen, blev osäker på om han skulle säga något då jag tyckte Tux stod där i all evighet. Vi fick bara en 7:a. Tux råkade stöta till mig med apporten så han har fått kommentaren tugg men tugga gjorde han inte utan han greppade den bara när den höll på åka ur munnen, dessutom har domaren skrivit att han tjuvstartade från konen men det var ju jag som skickade honom. Det kanske är sak samma, dvs skicka innan TLs kommando och tjuvstart? Det kändes faktiskt rätt hårt.

Metallapport med hopp, 10:a..

Vittring, 9:a med kommentaren tugg.  Tux lägger gärna ett omtag efter han har tagit upp den. Jag börjar misstänka att Tux håller koll på vilken apport det är. Han har nu vid tre tävlingar gått ut direkt till den rätta och tar den, en gång har han släppt och tagit upp igen. Idag gick han rakt på kollade bara den som låg åt ena hållet och tar sedan den som han satte nosen på först. Är det bara tur att han går ut till rätt eller kommer han ihåg vilket det? Idag låg pinnarna i medvind så han borde inte kunnat få pinnen i näsan på vägen ut….Jag vet inte, Tux tycker att detta är ett lätt moment och kan verkligen bli nonchalant så jag är inte helt förtjust i utvecklingen.

Fjärren, 8,5, han åker fram 1 dm. Det är verkligen något som jag skall försöka jobba bort under vintern. Han brukar hålla sig där 1-2 dm och jag tror att det är skiftet stå till ligg som vållar mest problem. Detta känns verkligen som ett inomhustränar moment där man filar på tekniken. Att tassarna stadigt i backen är verkligen svårt för herr Tux..

268,5 poäng och det kändes rätt skönt med tanke på starten och att domaren verkligen inte strödde ut några poäng direkt. Nu är det elit så det är väl som det skall vara kanske och bedömningssporter är just sådana. Det viktigaste är hur det känns och jag var och är nöjd med Tux. Jag skall försöka bättre mig och lägga upp en plan till nästa tävling så att jag känner mig mer förberedd, lite sådär proffsigt…*s* Vi har en lydnadstävling kvar i år, i december någon gång.

Efter tävlingen så fick hundarna en promenad i Bokskogen. Vi var klara tidigt, allt gick snabbt hos Svedala så det var alla tiders, sådant gillar man.  De racade en hel del, Csilla och Troya var med så det blev lite extra skoj med en hel flock på strapats. Efter det har hundarna varit väldigt nöjda och belåtna.

Ett svar

 1. Martina:
  Grattis än en gång till världens bästa Tux

  Måste berätta för bloggläsarna att jag stod och tittade på Tux tillsammans med tre elitförare och ingen fattade de låga poängen på inkallningen och dirigeringen. Det såg jättesnyggt ut från vårt håll. Frågade en av förarna vad han hade velat ge för poäng på dom momenten hans svar var 9-9,5 Men domaren dömer som vi alla vet. Men det såg hursomhelst jättefint ut. Nu väntar vi bara på tredje förstapriset.
  catrin o härja:
  Varmt grattis!
  Petra,Bonnie,Lira:
  GRATTIS till vår idol Tux och hans duktiga matte!!! Kram från oss!
  Maria & Co:
  Stort Grattis Bra jobbat! Snyggt gjort att köra vidare efter starten och bara “gilla läget” …
  Li:
  Ni är bäst!! GRATTIS
  Linda:
  Grattis! Nu är SLCH ruggigt nära, Stora Sthlm?
  eva marie:
  Stort Grattis*imponerad* du får upp min motivation!
  Fröken Så:
  När jag skall skriva lite lättsamt, halvt om halvt talspråkligt lyckas jag få in hur många så som helst. Det är så hit och det är så dit. Utöver alla så, stavar jag som ett kratta. Jag måste verkligen börja strama upp mitt språk. Det har gått utför sedan studietiden. Pinsamt
  Elin:
  Bra jobbat! Ni är duktiga!
  Pia:
  Grattis! Inte helt illa att få några 10’or också
  Karin:
  STORT GRATTIS från dotra Soya! Kul! Det måste kännas skönt, nu vet du att det inte är så långt borta det där championatet…:-D Kämpa på!
  Nina:
  Grattis! Härligt jobbat!
  Sandra & Thyra:
  Grattis till 1:a priset! Nu är det “bara! ett kvar…
  Jenny:
  GRATTIS till förstapriset!! =)
  Fanny:
  Stort grattis! Bra jobbat! Tycks ha varit en hård domare.
  Mette:
  Tack för Grattisar!

  Man tycker väl domaren är hård när det inte överrensstämmer med ens egen uppfattning…Jag vet inte men jag blev bara så när hon drar för något som är helt inkorrekt. Hellre fria än fälla när man inte är säker anser jag. I övriga moment så kan jag uppleva att vi inte fick så mycket betalt på vissa ställen men det var ingen annan som fick det heller, helt rättvist mao..
  Gunvor:
  GRATTIS!! Jätteduktigt. Vad jag förstår så blir det här med omtag på vittringen tillåtet från nästa år
  Mette:
  Jaså. Det är väl individuellt läggande och sättande oxå? Det är vilket fall bra så slipper domaren förväxla ekipage.
  Martina:
  Ja det är väl rättvist om man tävlar mot de andra på samma tävling, men mindre kul om man tävlar mot sig själv och jagar förstapris eller för dom som jagar SM-poäng. Då vill man inte råka ut för en domare som ligger under rikssnittet i utdelning av poäng.
  Emelie:
  GRATTIS till vår stora favorit Tux!!!
  Sofia:
  Grattis
  johanna:
  Grattis, heja er!
  Mija:
  Grattis!
  Åsa:
  Tux e grym! (och hans matte o tränare också såklart! Vad vore Tux utan sin Mette…… mest svart o vild)
  Maria:
  Grattis! Vad duktiga ni är!
  Helga:
  grattis!
  Cecilie:
  Hei gratulerer så mye! Dere er kjempeflink! Snart har du en champion!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.