Malmö valp
Var på Malmö valp en sväng i förmiddags. Jag hade tänkt att fota en massa söta valpar men det blev inte av. Jag tappade sugen , en del valpar ser ut som missfoster och det är inte skoj. Inte heller blev det så mycket shoppat, en reflexsele till Tux och grisöron. Fick kollat på freestyle och det var skoj, dock förstår jag inte varför så många väljer i förhållandevis lugna låtar. Jag får nog ge mig in branschen så att det blir lite mer rock…*s*


Skönhet????

Okej, nu kommer den riktiga haggan fram. Att säga att valpen i bild nummer ett är en sund hund är verkligen inte att sätta hunden i första rummet. Här nedan är en äldre bild på en basset, möjligen en inte så vacker basset men den är fan så mycket mer sund än valpen ovan. Detta ÄR en hund som kan röra sig i terrängen och det är bara en punkt. Alla varningklockor borde faktiskt ringa när man tycker att det är okej att en hund har en exteriör som framtvingar en slemhinna att exponeras på det sättet som på valpen. Det är inte sunt, det kommer aldrig vara sunt! Om någon mot all rimlig förmodan inte förstår så är ögonlock, både övre och undre, till för att sluta om kring ögat. Prova att hänga tyngd själv under ögat så att din slemhinna exponeras och känn hur jäkla trevligt det är. Mängden hud som är på valpen innebär att hunden måste bära massa extra vikt vilken knappast är lämpligt för skogsarbete, inte när det hänger i jätteveck över leder och skvalpar så man nästan blir sjösjuk bara av att titta på den. Sjukt är vad det är och inget annat!!!

Freestyle: http://photo.orcafat.com/novfree06

Susan DVDn
Jag kollade igenom hela Susan DVDn igår. Okej, gillar man inte Gregs handlingsystem så kan man spara pengarna men annars . Jag fick många saker eller ideer att jobba på och jag gillade DVDn mycket. Susan verkar vara en större pedagog än Greg vilket känns skönt. Jag har sådan decemberångest. En sak som lossnade för mig igår när jag kollade igenom DVDn var något inom lydnaden, lite oväntat. Ibland är saker som man har problem med himla enkla när man får lösningen att det känns pinsamt så här i efterhand.

I dumrutan så har jag ett problem med att Tux kastar med huvudet bakåt, nästan till och med innan jag är bakom honom. Jag har prövat att ha extern belöning framåt, komma från olika håll och allt annat som jag har kunnat komma utan något som helst resultat. I DVDn så går Susan igenom hur hon vill att hundarna skall fokusera på första hindret innan de startar och hur de belönar enbart huvudriktningen. Japp, det var ju det jag hade missat att förstärka, dvs att ge belöning när Tux har huvudet i den riktning jag vill trots att jag är bakom. Nu känns det så himla självklart men tanken att förstärka det faktum att han själv väljer att titta framåt har bara inte slagit mig utan istället har jag på olika sätt försökt att locka honom att titta framåt.

Det andra som oxå slog mig när jag kollade på DVDn var en sak med mina och Tux starter. Dom är inte där jag vill ha dom, bättre, men inte bra och det besvärar mig. Det är en källa till irritation, stress vilket givetvis inte är riktigt bra. Jag vet inte riktigt vad Susan sa men någonstans så slog det mig att mitt största problem med Tux är när jag skall lämna honom, gå förbi honom helt enkelt. Har jag väl kommit förbi första hindret så är han faktiskt lugn och stilla. Det är nog så att jag har lagt större vikt vid de långa släppen i starten än bara kunna gå typ ett eller två steg framåt. Jag har helt enkelt aldrig riktigt förstärkt vilket beteende jag vill ha från Tux den där första biten…hmm, låter lite konstigt men jag har nog som sagt lagt stort fokus på att kunna gå långt ifrån för det har varit det svåra med Ozzy och belönat det jag vill ha där och glömt själva lämningen.

DVDerna skall ses om och jag måste skissa lite på övningarna för annars hinner jag glömma dom tills jag kommer till appellplan.  Mycket trevligt småpyssel. Måste även läsa om Shaping Success……

Dagens….
Jo, det blev lite träning för Tux även idag. Ozzy blev utan träning, stackarn, men det kom värsta hagelskuren när jag hade tränat färdigt med Tux och då bestämde jag mig för att packa ihop. Vilket fall så körde jag och Tux lydnad först. Jag testade förstärkning av huvudet framåt och jag är helt klart nöjd. Tux var med på noterna och det är nog mest en fråga om att jag skall klara av att förstärka rätt och jobba vidare rätt. Vi filade även på en hel del andra saker också, rutan, apporterna, halterna och inkallningen. Jag är nöjd med hur det gick.

Ville förstås testa ett par saker från Susan DVDn så vi tränade lite agility efter lydnaden. Ganska tidigt i den första DVDn, tror jag, visar Susan vikten av att vara konsekvent med sina armar och hur hon styrde sin unga hund över ett staket enbart genom att använda armarna. Jag var förstås tvungen att testa. Jag kunde inte komma ihåg om hon hade 4 eller 5 hinder man jag kände att det kvittade lika, piece of cake sa Tux.

Hunden sätts vid nr 1, föraren placerar sig vid den rosa krumeluren.
Det är 5 meter mellan hindervingarna. Genom att enbart byta arm
så går hunden genom hela staketet och föraren står på samma ställe
hela tiden.

Givetvis körde jag startträning med fokusering på själva lämnandet. Av någon anledning, så just nu, känns startträningen lättare (till sinnet alltså) än vad det har gjort på länge. Jag tror mycket beror på att jag har isolerat ett problem och fokuserar på det och då känner jag att det är mer överskådligt = jag orkar ta tag i det.

Vi tränade lite annat smått och gott oxå men det får jag komma tillbaka till någon annan gång.

Last call for alcohol…
Ni som vill ha framkallat, jag vill ha bildlänkar, mått mm senast på onsdag kväll! Det går givetvis att beställa fler gånger senare, någon annan gång, men jag har ingen lust att sitta och göra beställningar av  typ 2-3 fotosbeställningar flera gånger om. Meckigt, tycker jag…Därför vill jag klumpa ihop så många som möjligt på en gång.

Mått och pris
13×18 10 kr
18×24 15 kr
20×30 20 kr
24×30 30 kr
30×40 50 kr
30×45 50 kr

www.ozzy.se

Ett svar

 1. Louise:
  Jag brukar rekommendera lugna/medellugna låtar till en början eftersom det är lättare att göra rätt sak på rätt ställe i en lugn låt. Med snabbare låtar är det lätt att bli stressad och hetsa sig igenom programmet och det blir ju oftast inte så snyggt.

  Mette:
  Aha, så långt tänkte inte jag.. Säkert helt sant, tur jag håller mig till lydnad och agility i huvud sak, nog svårt det…

  Martina:
  Ja det var en del grejer som kändes så himla enkla och självklara när man såg DVDn så man undrar varför man inte tänkt på det själv

  Ser fram emot din och Tux rockdebut i freestylen
  Martina:
  För övrigt en bra bild på varför det inte är bra med utställningar
  Mari:
  Jag BEHÖVER se den filmen!!! MARTINA!!!
  😉
  Kim:
  Jag tyckte bilden visade en mycket sund och vacker basset jag. Lagomt skinn så att den ska funka bra i skogen.
  Natalie R:
  Jag tyckte det var en jättesöt basset, även om de inte visar sig från sin bästa sida direkt när de flåsar
  Mette:
  Mycket tveksam till att den hunden skulle ta sig fram i skogen och det säger jag inte för att vara elak. De kunde knappt springa på plant golv!
  Emelie:
  Lägg nu ner decemberångesten!! Galning!!!
  Emelie:
  Och Louise, tack för tipset om låtarna!
  Mette:
  Jag har precis varit och kollat på hallen där vi skall ha vår tävling i vår och nu vill jag bara träna där hela vintern. Häftigt att springa på konstgräs…
  Martina:
  Vilken dröm det hade varit; vinterträning på konstgräs. Jag älskar konstgräs!!
  Martina:
  Man kan ju inte låta bli att fundera på hur basseten hade sett ut idag om inte utställningar hade funnits….
  Susanne:
  Man kan inte få en Ikearamguide också så man vet vilka storlekar man ska ta…? 😉
  Martina:
  Klart man kan:

  Första måttet är utan passepartout
  Andra måttet är med
  13*18 – 9*14
  18*24 – 12*17
  30*40 – 20*29
  40*50 – 30*40
  50*70 – 39*49

  23*23 – 13*13
  50*50 – 29*29
  70*100 – 49*69
  Susanne:
  Tack, jag ska spara dom till nästa gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.