Imorse stack jag iväg klockan 6.30 för att kolla på jaktprov. Min pappas Vorsteh skulle starta elitklass och jag har aldrig sett henne på prov så jag tänkte att jag skulle passa på. Givetvis blev det en dag när vädret var superkasst, mörkt, rått, kallt, blåsigt, regn och åter regn. Trots att vi gick en del så blev man rejält kall på grund av fukten.

Pappas Greta gick bra generellt. I första söket så hittade hon ingen fågel men sökte bra hela tiden ut, hög hastighet och hela tiden ut åt sidorna. Hon var något okontrollerad först men sedan hejdade hon sig. Den andra hunden som gick samtidigt mattades på slutet men han hittade vilket fall fågel. I andra söket så hittade Greta fågel som skytten bommade, den flög bakåt så det var tydligen svårt att skjuta, vad vet jag *s*….Det var vilket fall snyggt fram till dess och domaren var nöjd. Sedan i sista söket hittade Greta fågel som de lyckades skjuta lite halvdant vilket ledde till att det blev en jobbig apport då fågeln stack iväg långt. Greta hade dock gjort detta snyggt och plockat hem den stackars pippin. Vilket fall som helst så vann Greta idag . Det fanns tydligen även möjlighet att ta internationellt cert men domaren tyckte inte riktigt att Greta hade hållt den klassen så det hade hon inte chansen på men ytterligare ett första pris i elitklass är väl inte fy skam det heller. Jag får hoppas att jag kan kom iväg fler gånger med bättre väder så man kan fota lite mer.

Jag åkte därefter till klubben och tränade bägge hundarna. Tux fick både träna lydnad och agility. Jag körde igång med agilityn i torsdags igen. Han var helt otroligt lycklig när han förstod att han skulle få köra, häftigt att det kan vara så. Just nu försöker jag träna dirigeringsapportering och rutan med lite extra svårigheter så som tex att det är nära kanten av planen eller det är andra saker som kan vara störande nära. Med rutan har jag gjort det en del tidigare så där är han relativt säker. Men apporteringen, där blev det riktigt svårt för Tux. Vi har haft två stora vägkoner ståendes på planen och om jag lägger den ena apporten nära en av konerna så blir det supersvårt säger Tux. Idag var det mycket bättre än förra gången men ändå ingen självklarhet. Jag skall köra det någon gång till i veckan men sedan skall jag köra vanliga inför tävlingen nästa helg så han inte känner sig osäker. I agilityn tränade bägge hundarna mest grundträning så som balanshindren, slalomingångar för Ozzy, Tux fick träna tighta svängar och starter.

Tänkte sticka ned en sväng på Malmö Valp imorgon, har aldrig varit på den utställningen så jag tänkte kika lite samt se om jag kan shoppa lite. Nu skall jag kolla på Susan Garrett så jag har något att träna på imorgon..


Greta står för en fasantupp…

Ett svar

 1. Emelie:
  Vi kan väl höras innan vi drar ner på utställningen? Jag är shoppingsugen…
  Jeanette:
  Grattis Greta! Både till vinsten OCH till det häftigaste namnet
  Namn:
  Hej! var det den enda bilden som blev ok? undrar Kjell. Sigge har bara 37 grader nu har fått smärtstillande o då går tempen ned o han äter undrar just vad det är? Agneta
  Li:
  Vilka snygga bilder!! Grynet ser ut som en giftspindel på sista bilden hahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.