Ibland när jag surfar lägger jag märket till att vissa får så fina priser i lydnaden och rosetter vid LP/championat. Jag har aldrig sett det här nere i Skåne. Oftast är det sådana där vanliga sportpriser á la typen glasägg med något blått i som jag fått 5 gånger tror jag eller vanlig buckla. Inte fick jag någon rosett eller dylikt heller när vi tog Lp III. Är det regionala skillnader eller har jag bara otur? En rosett när hunden blir champion hade varit kul, brukar man få det? Jag kom på att man kanske måste säga till om att hunden tar ett Lp/championat….det låter ganska logiskt nu när jag tänker efter.

Här ett exempel på jättefint pris och jätteduktigt ekipage förstås : http://www.blogtown.se/blog.php?id=tomik
eller till hemsidan www.tomik.se Den apportbocken är himla fin och jag har nog minsann sett de har fått fler fina priser och rosetter, sånt som jag aldrig ser här nere.

I Höganäs för man föstås fina priser, där fick jag en fin skål från Höganäs Keramik. Det är nog det enda stället jag kan komma på här i Skåne.

Senare..
Okej, fick besked från Åhus att jag inte kom med till deras lägre spår. Det var 64! anmälda och jag blev förstås bortlottad. Det var 5:e lägre spåret som jag inte har kommit med på.

Ett svar

 1. Li:
  Håller med dig…
  Mari:
  Tror nog att championatrosett brukar delas ut här i trakten. Men man måste så klart säga till. Annars brukar det vara små plaketter eller pokaler. Inga rosetter. Fast det finns undantag. Nån klubb hade iallafall för någa år sen pyttesmå träapporter till priser. Men det var nog under en lydnadscup. Flera klubbar jag har tävlat på har dessutom haft foderpåsar som priser.
  Mari:
  Ursäkta stavfelet.
  Sandra & Thyra:
  Ja visst var priset från helgen fint! Det är minsann ingen plastapport heller

  LP-rosetter känns det ganska snålt med här också. Vi fick köpa det från Åtvidabergs BK, så då passade jag på att köpa LP I-LP III.

  Här i Östergötland brukar det delas ut något pris. Pokal I-III eller vinstrosett till Ian.
  Mette:
  Ja, jag nog missat att säga ifrån och det tror jag att många gör, angående Lp-rosetter. Jag hade liksom ingen aning förrän jag såg någon bild på någon som hade fått rosett.
  Jenny:
  Pokaler delas ut på vår klubb. Har inte sett att man fått nån grej el rosett. På andra klubbar kan man ibland få nån grej, men oftast har det inget alls med hundar att göra. Rosetter har jag sett en gång att man fått i lydnaden.

  Så ni som håller på med agility har ju superfina prisbord, blir lite avis på det ibland
  Johanna:
  Jag trodde det var mest när SKK anordnade LP som det delades ut rosetter. Har aldrig sett det på en brukshundklubb.
  Visst är det kul att få nåt fint, jag har heller inte tur med det där..
  Mette:
  Hmm, jag har aldrig tävlat på SKK lydnad men det kanske är sant att de har rosetter eller att man får köpa. Intressant, jag får nog hitta någon SKK-tävling och testa.
  Martina:
  Jag har också bara sett rosetter på SKK tävlingar, dom var för placering vill jag minnas. Vet inte om dom hade för LP och championat också. Omvända världen för när Troya blev int ag champion på SKK tävling så fick hon en buckla istället för champ rosett.
  Pia:
  Det är upp till klubbarna att köpa in rosetter. Det var nog vanligare förr, men visst finns det fortfarande på vissa ställen.
  Pia,Tilda & Flo:
  “Bara” 64? I k-holm som jag anmälde till, och inte kom med, var det över 70 anmälningar.. Till vårt spår i november var det över 120 (!!!) i lägre och över 70 i högre.. Helt fel gren man håller på med, men tur det är hemma så man kommer med.. Helt sjukt med tanke på att det är 8 spår det gäller per klass och då ska hemmaekipagen också vara med..
  Helga:
  jag har också erfarenheten att sbk är snåla med priser. Min favoritarrangör är appollogruppen, jag fick ta hjälp för att komma ifrån prisbordet å både rosett och pokal fick jag. Åker garanterat dit och tävlar igen.
  M:
  Ja, se det är mitt största problem, jag kommer aldrig på förtur till lägre klass för min klubb arrangerar enbart apell.
  Namn:
  Hej! håller på att packa för resan undrar hur kallt det är däruppe? Golfströmmen ser kanske till att vi inte ska frysa … – trist med Din tilltänkta spårkurs, populär kan man lugnt säga. hälsn från den som ska ut på tågresa. A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.