Jag kan inte hjälpa det men det finns väldigt många saker som man kan förundras över…

Till exempel hur kan man tacka ja till att bli kulturminister utan att ha betalt TV-licens? Hur tänkte hon, det är nog ingen som kommer på att jag har brutit mot lagen i 16 år? Eller, tänkte hon jag säger bara att jag inte tittat på SVT eller SR de senaste 16 åren? För SVT och SR är knappast speciellt viktiga kulturetablissemang i Sverige…För mig känns det extra märkligt och ännu mer svårt att förstå då det just är TV-licens – kulturminister.

Likaså så fundras man över hur man kan kläcka ur sig att man inte har råd att betala städtanten eller vad det nu var vitt när man per månad tjänar mer än vad många gör på ett år? Jo, jag vet att det är svindyrt att ha folk anställda eller köpa dylika tjänster så jag och troligen många med mig kan förstå att man vill ‘sneaka’ lite. Men jag kan inte förstå varför man säger att man inte har råd när man tjänar apmycket pengar och beviserligen har råd när man nu blir avslöjad.

Varför inte bara säga sanningen? Det blir förstås inte rätt eller bra för det men jag slipper åtminstone oroa mig för att våra politiker är normal begåvade.

En positiv sak med regeringsskiftet är att Djurskyddsmyndigheten läggs ned. Jag har verkligen haft ett stort horn i sidan mot denna myndighet för att de har bråkat med KC Ranch så pass att de nästan har varit tvugna att lägga ned sin verksamhet. KC Ranch har köttdjur på lösdrift på Revingehed utanför Lund. Jag har själv haft häst på Revinge under flera år och varit där massor av gånger med hundarna. Dessa djur har det verkligen så bra som djur kan ha det, de lever ute året om i stora flockar och de stödutfodras vid behov. Orsaken till att Djurskyddsmyndigheten har gått till tingsrätt, vidare till länsrätt tror jag de hann var att  KC Ranch vägrade att bygga ligghallar till djuren.  Revingehed erbjuder mycket naturliga skydd för djuren och dessutom  är de stora flockar så de kan  även nyttja detta skydd. Ligghallar  blir väldigt upptrampade, geggiga och djuren har av någon anledning en viss benägenhet att hålla alldeles till där alldeles för mycket, dvs de står i geggan vilket medför att bakterier, smuts mm frodas. Har man varit på Revinge och sett dessa djur så förstår man verkligen hur otroligt dumt, korkat, idiotiskt det är att driva denna fråga. Man kan verkligen förundras vad folket på denna myndighet tänkte med?  http://www.kcranch.se/

En annan sak som jag är nyfiken på är hur SKK skall hantera veterinärförbundets kritik.  Jag tror och jag har en känsla av att det kommer bli locket på. Ett kort bemötande och sedan punkt slut, verksamhet fortsätter som förut. Dessutom så tror jag SKK som organisation kommer att gömma sig bakom att det är mycket värre i andra länder.

Små betraktelser en tisdagseftermiddag..

En sak till som är lite konstig, det är att barn/juniorskor är mycket billigare än seniorskor fast det är samma modell och typ samma storlek. Ibland kostar juniormodellen typ bara hälften fast den finns upp till storlek 39. Jag har idag köpt ett par juniorskor som var 300 kr billigare än seniorvarianten..märkligt

Ett svar

 1. Martina:
  Det är riktigt, riktigt skrämmande att människor med så dålig omdöme ska styra vårt land. Finns det verkligen inga bättre alternativ? Läste precis att Stegö dessutom vill ha sin fallskärm på 1,2 miljoner Snacka om att man känner ett växande politikerförakt
  Martina:
  Det finns ett uttryck som heter att man ska välja sina krig. Det tycker jag Djurskyddsmyndighete n skulle gjort lite bättre. Dom har verkligen satsat på fel saker känns det som. Tänk så mycket bra en sån myndighet skulle kunna gjort om dom lagt krutet på rätt grejer.
  Martina:
  Japp märkligt med juniorpriserna, men kanonbra eftersom damstorlekarna hamnar inom ramen för juniorer Varför köpa dyra Dita när man kan köpa bra “junior”skor för en bråkdel av priset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.