Idag hände något riktigt, riktigt obehagligt på agilityträningen. Vi hade byggt två banor och large hundarna började på agilitybanan. Det var en Laamanen-bana från Dania cup, lite klurig på ett par ställen och en svår slalomingång. Vilket fall så när jag skulle starta med Tux så går jag långt iväg, 2 hopphinder och en halv balans och ger startkommando. Tux kommer i full fart över balansen och verkar inte se att den vänder ned utan då tappar han balansen.. Han bara flyger fram och landar nere bredvid kontaktfältet. Bredvid och under balansen ligger en tunnel, Tux åker på sidan i gräset och slår huvudet nummerskylten och så stoppar han vid tunnelhållaren. Shit, jag hann bara tänka att jag kommer inte ha någon hund mera. Jag har aldrig sett någon flyga av balansen i den farten och flyga en sådan sträcka. Nummerskylten som klämndes mellan Tux huvud och tunnelhållaren blev helt ihop klämd… Det var som ett plan som störtade…

Tux blev mest rädd för att matte blev så himla skraj. Han fattade inget och tyckte att jag var konstig. Jag hittade inget blodvite och han verkade inte ha ont någonstans. Visste inte vad jag skulle tro för som sagt jag kände mig helt säker på att han skulle bryta nacken eller ryggen.

Vilket fall så sen när jag hade samlat mig och gått igenom hunden noga så bestämde jag mig för att köra agility ändå. Tux gjorde två klockrena lopp på den banan, sen ville jag inte springa den fler gånger för han gick så himla bra. Sedan blev det en av den andra VM-domarens banor, Peter Kindle. Tux gick bra där men jag glömde banan en gång. Det var inte lika fint som Laamanen-banan men helt okej. Tux hamnade framför mig och bakombytessekvenser är inte helt lätt för oss.

Ozzy sprang bara hoppbanan och gjorde det helt okej. Han slarvade vi en oxer första varvet men sedan var han åtminstone noga där.

Annars har jag bara tränat lydnad denna vecka. Vet inte hur bra det har gått men vi har vilket fall haft roligt. Jag tycker att det går framåt men det går på tok för sakta. Bevittnade extremt tråkig träning på klubben. Den baserades på konstanta ryck i kopplet och ibland pratade förarna bäbisspråk med hundarna. Det kändes helt surrealistiskt att  träna bredvid, för mig alltså. Vilket fall så tycker jag faktiskt att det är rätt jobbigt att betrakta sådan träning som är måååååååååååååååånga mil från det som jag själv skulle vilja göra. Ja, ja jag har sagt min mening ett par gånger men nu får det vara och vem jag att tala om för andra hur de skall träna hund . Detta är a severe case of LTS……

Såg Insider och tja, vad skall man säga? Jag tycker att det är strongt av veterinärförbundet men denna skrivelse skulle ha kommit för länge sedan. Robert Aschberg var så jäkla lam och dåligt påläst och det vann ju bara SKKs Uddman på. Tråkigt nog så tror jag inte många som håller på med utställning riktigt förstår att en hel del av idealen idag är FEL. Det är så tråkigt att det aldrig får bli något riktigt bra program när det gäller hundar…

Ett svar

 1. usanne:
  Oj var det därför den nummerskylten var så platt…

  Tonje:
  Har svårt for å velge mellom LTS og KTA (= Kick Their Asses) når jeg møter på sånne mennesker… Også bäbisspråk…creeepy !

  Mette:
  Japp, jag skall kanske ha hjälm på Tux? Kamikazepiloten…

  Mette:
  LTS får det bli för jag har försökt det andra och det gick inte bra…

  Pia:
  Tur att det verkar ha gått bra för Tux, håll lite koll bara så att det inte kommer upp något i efterhand:S.. Ja, jag kanske är lite löjlig men better safe than sorry.

  Martina:
  OJ jag fattade inte riktigt hur det gått till när du förklarade vad Tux hittade på igår. Tror inte min hjärna klarade av att måla upp bilden av den svarta kamikazepiloten. Tur att han inte skadade sig allvarlig!!

  Martina:
  Programmet på TV 3 var en riktig besvikelse tycker jag. Tycker dom fokuserade så mycket på att angripa SKK och prata om blandraser så man missade det som jag tycker är det viktigaste. Utställningarnas inverkan och påverkan på avlen. Kan tänka mig ett helt annat upplägg på ett sånt progam. Synd att dom missade öppet mål.

  Martina:
  Usch ja, LTS, synd bara att det drabbar nybörjare som inte har insett positiv förstärknings underbara värld.

  Emelie:
  Tycker att du och tuxen ska låta bli att leka crash test dummies på agilityplan… Tur att det gick bra!
  Tycker att Ulf Uddman gjorde ett otroligt svagt och icke-förstående intryck igår – även om Aschberg var usel. Och schäferkillen satt mest och såg svettig ut.
  Håller med Martina – synd att de missade öppet mål.

  Tux:
  Jag mår bra, jag förstår inte varför min matte måste taffsa på mig hela tiden. Jag blir lite nervös av allt det här klämmandet…

  Mette:
  Usch vad det var osedvanligt mycket stav- och språkfel denna gången. Det kanske var jag som slog huvudet i nummerskylten…

  Emelie:
  Du har kanske posttraumtisk stressreaktion?

  Åsa:
  OJOJOJ! Stackars Tux! Tur hane en stabil Kelpie i alla fall! En Sheltie hade väl varit rena benhögen efter den kraschen! Hoppas att han fortfarande mår bra!

  eva marie:
  otäckt när sådant händer… tur att det gick så bra och att han är (som åsa säger) så stabil

  Jeanette:
  Sändningstiden var alldeles för kort . Att diskutera hundavel är inget man gör på en timme !

  Mija:
  Råttan gjorde en sjuk flygtur på So-Su BKs läskiga balansbom för några veckor sedan. Nu förstår jag varför man ska ha stegpinnar… annars blir det svikt som fan! Hon studsade (bokstavligen) från mitten av uppgången till mitten av bommen och typ 3 m upp och sedan 3 m fram till mitten av nedgången. Medans hon svävade såg jag hur hon vevade med benen för att träffa bommen… *obehagligt* Hon träffade rätt men stegpinnen hon landade på flög all världens väg.

  Angående Robban så var han allmänt pisam tycker jag. “Klaga på SKK klubben…” Programet borde ha handlat om sjuka ideal och inget annat. Kunde de inte hållt tråden bara? Inavel är visst av ondo men det har inte mkt med ideal i sig att göra. Irriterande var ordet!

  Mija:
  STÖDpinnar är det man ska ha på bommen naturligtvis.

  Åsa:
  GRATTIS TILL DE TRE KLUBBMÄSTARNA FRÅN SAMMA FAMILJ!!!!!!! GO, GO, FAMILJEN BJÖRNE!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.