Igår var vi i Rönne och tävlade agility. Det har ju redan skvallrats en del om resultatet men tänkte ändå skriva ned hur det gick.

I agilityklass 3 så körde jag Tux först. Jag var inte så himla taggad utan mer väldigt fokuserad på kontaktfälten. Kunde liksom inte riktigt tända till eftersom det hela tiden är något som går fel när vi skall köra agilityklass. Vilket fall som helst så tog Tux balansen fint, fick en liten tvekan på A:et men  korrigerade sig själv genom  snabbt gå ned i två av och två  när han förstod att det inte skulle komma något släppkommando innan dess. Vippen var  ok.  Rent  handlingsmässigt och vägarna så var de riktigt bra fram till efter A:et.  Där var en bakombytes sekvens som  jag visste att vi skulle få svårt med för det är just dom typen av bakombyten som Tux inte riktigt ‘greppar’ än. Den svängen blev ganska vid och jag förlorade flera galoppsprång, fast han lyssnar bra så fort han får klart att han skall svänga. Sedan blev det väldigt hackigt från 16 till mål. Jag hade ingen jättebra lösning på denna sekvens och Tux bromsade in och nästan stannade på två ställen. Dessutom kände jag att jag blev nervös, jag ville faktiskt inte ha 5 fel igen. Men vi kom i mål med noll fel och tiden räckte trots våra strapatser på banan till en 2:a plats. Det var Jenny Damms Lotus som slog oss och de är förstås fullcertade *s*. Första agilitycertet till Tux och gud vad det har suttit hårt inne… Det var vår andra SM-pinne i agilityklass…

Ozzy den lilla stygga loppan han hoppade balansens kontaktfält och då blev matte putt. Jag plockade av honom från banan för det är den metod som fungerar bäst på Ozzy.

I hoppklassen så diskade jag Tux redan på tredje hindret. Jag var rädd för att han skulle svänga stort mellan tvåan och trean, jag tog då upp ‘fel’ hand för tidigt och Tux gick in mellan hindren vilket var helt korrekt med den handlingen.  Han gjorde dock svängen mellan 2:an och 3:an väldigt bra, han trampade om innan tvåan så att han skulle kunna svänga tight och fint. Jag är mycket nöjd med det för detta har verkligen varit en akilles-häl för oss. Kanske har han börjat förstå?

Jag skärpte upp mig med Ozzy och gjorde ett bra lopp. Han hoppade som en krokofant men vägarna var bra. Kan faktiskt inte komma på någon väg som jag inte är nöjd med. Lilla Loppan kom 2:a i klassen. Jag tror att Ozzy har 24 resultat som skulle kunna räknas till Årets Agilityhund. Det är nog helt klart en stor förbättring för oss från förgående år.

På kvällen var vi nere i stan och käkade. Jag blev iväg tvingad till Hai som är en japansk restaurang = sushi. Alltså jag är bara inte så hipp att jag kan äta sushi, klarar inte av konsistensen. Det är som när man var 5 år och tvingades äta något äckligt och maten bara växte i munnen och till slut så kunde man inte svälja. Tur för mig att japaner faktiskt äter annat än sushi så jag kunde beställa en supergod kycklingrätt istället.

Idag var jag anmäld till Partille men valde att gå på fälttävlan istället. Det var riktigt skoj, nostalgi…


En bild som jag blev himla nöjd med

Keep Clapping som vi har fött upp nollade terrängen men vet inte hur det gick hoppningen. Han var vilket fall hur jäkla duktig som helst. Jag blev riktigt rörd när jag såg honom… Dessutom är han så vacker.


Keep Clapping xx

Jag fotade förstås en massa bilder: http://photo.orcafat.com/mfalttavlan

Ett svar

 1. Petra:
  Där satt den! Grattis grattis!!!!
  Martina:
  Underbar bild!!
  Åsa:
  Men Mette då! Sushi som e det godaste som finns!!! Jag har ätit det två dagar i rad nu……. men det e klart tur att inte alla tycker om samma saker…d estu mer sushi till mig!
  Anna Karin:
  Grattis!!! Och kanonfina actionbilder.
  VVS:
  Våga vägra sushi, våga vägra sushi…
  S:
  jag skulle vilja vara gubben på hästen rygg, ser riktigt härligt ut
  Mari:
  Det tog tid för mig att lära mig gilla sushi också. Men i dag älskar jag det. SUPERGRATTIS till agilitycertet.
  eva marie:
  härligt!!! grattis!!!
  Maria m Smack:
  Grattis till certet
  Vilka fina bilder *wow*
  Mija:
  Supergrattis till certet!
  Caroline:
  Tusan vad ni är bra! Tokgrattis till certet!
  Jenny:
  GRATTIS till certet =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.