Har egentligen inte så mycket av intresse att förtälja. Fast jag har lite lust att skriva så jag tänker plita ihop något.

Lydnaden:
Tux har bara gått så bra denna vecka. Så där bra så man önskade att man hade en tävling nu i helgen att visa upp sig på och givetvis har jag inte det. Man kan ju alltid hoppas på att jag kan hålla mina kriterier och att det inte är en tillfällighet. Det är förstås ett bra tag tills vi skall tävla lydnad. Han har sådan fart ut till konen, rutan, apporterna så jag blir bara helt glad av att titta på honom. Jo, allt är väl inte perfekt, *s* men jag är långt ifrån någon lydnadsspecialist så det känns okej. Det kunde ha varit värre, jag kunde ju ha sagt att vi skulle gå raka vägen till SLCH och med typ full pott i alla starter på vägen dit och sedan hade det visat sig att jag inte är varken mer eller mindre än alla andra.

Vi har vilket fall tränat på vittringen, rutan, dirigerings apporteringen (ffa att han inte tjuvar), dumrutan, fria följet och fjärren. De viktigaste just nu greppet om vittringen, han plockar upp apporten väldigt nonchalant och fumlar. Dock är han mycket säker på vilken han skall ta.

Sedan har jag anmält Ozzy till lydnads-KM. Vi kommer ha nya regler till KM i år där man får välja vilka moment man skall köra. Ingen tandvisning så detta är min chans!! Vi ligger i hårdträning…

Spår:
Tux fick ett spår i måndags här utanför huset på en äng. Det var mörkt när jag väl skulle gå det så jag hade inte så mycket val än att hänga på hunden. Spåret var väl 700 meter och Tux missade en pinne som jag hade lagt lurigt i väldigt högt och tätt gräs. Han jobbade som attan för att hitta den och då kom han en bit från spåret och fick problem i vinkeln därefter. Han skulle nog behöva lugna ned sig ett par kilo i spåret fast det kanske har gör om han får spåra lite mer regelbundet. Jag tror att jag skall lägga spår på golfbanan någon gång om jag får chansen. Kort, kort gräs kan ju bli något för grabben att bita i..

Agility:
Vi har bara tränat agility i torsdags. Vi byggde två kluriga och roliga agilitybanor med massor av fart. Det går ungefär lika på träningen som på tävling, det går finemang och så blir det miss och då blir det pannkaka. Tux går inte dåligt på något sätt. En sak vållar mig en del problem just nu är det här med att farten gör att han kommer ur andra vinklar på hindren än vad jag tänker mig. Vidare är han väl taggad att komma av kontaktfälten när jag trycker på framåt, han tar dom glimrande men har ibland inte riktigt ro att stanna kvar och vänta på släppkommando.

Jag har anmält mig till Greg-kurs, hej och hå, undrar hur det skall gå? Måste försöka tagga upp mig själv så jag inte känner mig som en jäkla looser när jag kommer dit. Vilket fall som helst så använder jag mig av en hel del som han lärde ut förra gången, eller ja jag inbillar mig åtminstone det och det hade varit bra att få vidare utveckla det. Jag har varit inne på det här med genomtänkt system långt innan jag gick kurs för Greg så det kändes på så sätt logiskt för mig. Vidare så är jag helt inne på hans icke-blindbyteslinje och flickande….det hade dock varit nice om han kunde vara lite mer lättsam denna gång.

Tävlar agility i Falkenberg imorgon, inga mer tävlingar denna helgen.


Såg denna Vårtbitare idag, givetvis kunde den inte sitta på något fint strå eller så
utan på en ful stolpe.

Har uppdaterat Smått och gott-albumet och lagt till ett nytt album: http://photo.orcafat.com/sept06

Något helt annat, kuriosa
Min pappas uppfödning, fullblodet Keep Clapping, kommer vara med i Världscup-finalen i fälttävlan här i Malmö. Jag red Clapping i en period, hoppade in honom och tränade honom en del i galopp. Faktiskt riktigt skoj att han har nått så långt. Jag gillade honom skarpt, tyvärr hanmnade han lite fel först när vi sålde honom men nu verkar han vara hos en mycket kompetent ryttare. Spännande…vet dock inte om jag kommer kunna se dom, måste kolla lite på tidsschemat och sådant.


Keep Clapping


Ett kort referat från Falkenberg
Det gick åt helvete. Jag kan lägga ned alla tankar på SM för vi har inget där att göra. I agilityklassen rev Tux två hinder och hade snabbaste tiden.  Kontaktfälten tog vi gott om tid på, vippen var han väl lite väl het på men annars mycket bra. Rivningarna, tja han brukar ju inte riva. Den första kom på andra hindret, det var väldigt trångt och de skulle svänga mycket snävt. Snävt svängde han men han hann inte få undan baken i tid. Sedan kom det en rivning på slutet där jag fick någon spasm i min arm, den flög upp när Tux var över hindret och han tittade på mig och blev hängande i luften. Dom skulle förbi ett hinder och jag hamnade fel och fick lite panik och jag tror att det var därför armen for upp. Det var inte meningen och jag gillar inte viftande armar men samtidigt så tycker jag hoppningen är hundens ansvar.

I hoppklassen gick den fint till jag klantade till det. Varför är det sådan jäkla osynk mellan oss? Jag ser inte längre vilken linje Tux kommer på och gör helt konstiga handlingsval. Tux gjorde väl vad han skulle men jag gjorde fel.

Det är superjobbigt tycker jag att det inte funkar för han går liksom inte riktigt dåligt utan jag gör kassa val och när jag är med på notorna så händer det något annat. Om jag tyckte att Tux inte gick på full fart i somras så tycker jag att han gör det nu, definitivt. Dessutom kommer han ofta otroligt tight på hindren och snett på ett sätt som jag inte tänker på när jag går banan. Skitsvårt helt enkelt…

Ett svar

 1. Maria:
  Jösses, vilka snygga foton du tar!
  Catrin o Härja:
  Jättefina bilder!! Det är alltid roligt att kika in på din blogg! Fö tror jag att Greg har taggat ned lite O vad tusan ni är ju där för att lära er och ta in ny kunskap eller hur, o förbättra det som är bra, tänk på oxå hur mkt det är man lär sig till nästa hund framförallt hur man ska tänka o börja sin träning. Äh nån looser är väl det sista du är Lycka till på tävlingarna o ha det kul på kursen!
  Karin:
  Hej på Er!
  Vill bara skicka en hälsning från dotra Soya och tala om att allt är bra! Tänderna ryker och benen växer! Allt i sin ordning alltså:-) Idag blir det en lång skogspromenad med ev kantarellplock! Kantareller är gott tycker Soya:-), det gäller att vara snabb, (även där…)!!! så man hinner först….
  Ha det bra och lycka till på alla tävlingar!
  Hälsningar
  Soya & Karin
  Pia:
  Ni kommer igen!! Klart att ni gör det. Vi här i Hudiksvall håller benhårt tummarna på varje tävling. Och det ni gör bra gör ni ju super!!
  Maria & Co:
  Sådär osynk känner jag mig med Tashi -så himla jobbigt!

  Snart vänder det igen!

  Däremot så är jag i helsynk med Smack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.