Det känns som det gick pisskasst. Fast det gjorde väl kanske inte om jag försöker anstränga mig att tänka efter. Tror dock att jag vill vältra mig i mina sorger….

Ozzy blev väldigt taggad av all publik, ja han var taggad även innan publiken var där. Jag tror han minns, han har ju varit på Sofiero ett antal gånger nu och vet att det kommer mkt folk. Han hoppade balansen i parklassen och sedan diskade han sig. Joysticken verkade inte alls fungera som den skulle… Tux och hans partner Meg vann sin parklass. Jag var helt fokuserad på 2+2 kontaktfält och det fick jag oxå. Nöjd med det..

Sedan till dagens viktigast klass för mig och Tux. Jag ville verkligen ha den där nollan i agilityklassen fast utan att ‘tulla’ på mina kontaktfält. Tux gjorde ett helt perfekt A och sedan skulle de vända 180 grader och in en tunnel under A:et och fortsätta lite snett framåt i fel tunnelingång i ytterligare en tunnel. Jag hamnade förstås efter Tux och han var på väg mot fel ingång för den låg rakt fram. Jag kallar in honom mot mig och då drar han mot balansen som ligger åt det hållet. Efter en stunds tvekande så får jag styr på honom och rätt på honom. Jag har ingen aning var vägranslinjen går framför en tunnel men det borde väl vara hyfsat nära? Tux fick vilket fall en vägran för att han bromsade in, tvekade en del, vände halvt men vände tillbaka. Jag är tveksam till Rogers bedömning här, mkt tveksam. Han var liksom inte framme vid tunneln och började tveka utan han var en bra bit ifrån och gick aldrig förbi tunneln, lång ifrån. Tux tvekade om han skulle ta balansen eller vad jag menade…Det kändes riktigt jäkla surt, för även om tiden blev rejält lidande så hade vi med god marginal hamnat inom idealtiden och fått en välbehövlig SM-nolla. Musten gick verkligen ur mig…Jag är väldigt nöjd med kontaktfälten.

Ozzy rev ett hinder i banan på agilitybanan. Han fick dessutom fem fel på vippen. Sedan nollade han hoppklassen men tiden räckte inte mer än till en fjärde plats. Loppet i sig var väl inte så där super, jag gjorde några kassa handlingsval. Han rår inte heller på flera av small-hundarna här nere, vilket fall inte på ganska otekniska banor. De är helt enkelt för snabba och duktiga.

Tux praktiserade träningen om att svänga snabbt och snävt i hoppklassen och vände innan ett hopphinder när jag påbörjade ett framförbyte.  Disk.

Här ligger lite bilder från Sofiero : http://photo.orcafat.com/sept06sofiero
Det är inget speciellt direkt, samma gamla vanliga, dvs hundar som hoppar lite hinder…

Ett svar

 1. Martina:
  Lätt att glömma det som var bra men måste säga att Tux kontakfält verkligen var oklanderliga och resten av ag-loppet var kanonfint också. Han hoppar verkligen väldigt effektivt över hindren, så tajt det kan bli utan att riva, väldigt snyggt.
  Maria:
  Aj så förargligt, men den kommer snart (SM-nollan). Skönt i a f att 2+2 på kontaktfälten fungerade…mkt positivt. Själv vägrade min ena att ta kontaktfält på balansen (både upp och nerfarter *GRRR*) blir att träna om detta rejält.
  Ha det bra och jag håller tummarna nästa gång!!
  Emelie:
  Du kom åtminstone ihåg att anmäla dig till eländet… Och grattis till bra kontaktfält med tux!!
  Emelie:
  Roger är allmänt känd som domaren som slänger sig baklänges i/på hinder, så ta det inte så hårt…
  Petra:
  Ni gjorde fiina lopp igår! Roger dömde som en kratta, även på oss… Du, jag glömde fråga dig igår…du som ju är van utställare … kan du ge lite “stalltips”? Jag har aldrig ställt nån hund och skulle vilja veta lite hur kelpie ska ställas…eller om du vet var jag kan läsa mig till det? Tacksam för om du vill hjälpa Liras vilsna matte…
  Mette:
  Nu fick du mig att skratta Petra. Jag må ha ställt Tux några gånger men JAG är nog den största anledningen till att Tux inte fått fler CK och Cert. Jag kan lova att någon sämre handler än mig går inte att hitta. Jag överdriver inte, utan jag är riktigt riktigt dålig. Jag har nästan bestämt mig för att hyra ett proffs när Tux har bruksmeriterna för att få utställningschampion atet. Så illa är det alltså…
  Petra igen:
  Attans oxå, du som är så duktig på allt annat… Men jag misstänkte ditt svar… Kom på att Li ju har ställt Grynet några gånger, testar med henne…Tack iaf!
  Mija:
  Lider med dig!

  Du har i alla fall chansen att göra dagens goda gärning och kommentera min blogg… Threadles-delen. Innan jag typ mördar mig själv…
  Nickie:
  Verkligen synd på 5:an i agilityklassen, jag blev oxå väldigt förvånade när Roger gav vägran. Annars ett skitsnyggt lopp! Som vanligt grymma foton oxå! (gillar speciellt den på min bak, vid A:et haha)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.