Ja, det känns som den personliga konkursen är nära, det kostar verkligen att ligga på topp känner jag.  Ja, det var dom där flygbiljetterna till Basel och agility-VM, sedan beställde jag resa, flyg och biljetter till Barcelona för några dagar sedan och så är det den där Greg-kursen som måste betalas oxå. Utöver detta så är det CSN-månad oxå. Dessutom måste jag köpa ett till minneskort till kameran innan vi åker till VM……Bröd och vatten, kanske? Nä, det är väl inte helt och fullt så illa, har ju fått bidrag till Barcelona så jag kanske kan få någon skorpa till brödet och vattnet…

I måndags var hundarna lediga. I tisdags körde jag lydnad och Tux gick riktigt bra. Kanske, kanske börjar bitarna falla på plats. Jag har anmält mig till en elit i slutet av september, åker bara om det känns riktigt bra. Annars fanns det en del tävlingar i oktober. Ozzy apporterade metallen för första gången, efter typ 10 minuters utskällning. Den är skitäcklig tycker han men när han väl hade tagit och lyft den så tyckte han att han var mycket duktig.

I onsdags tränade jag bara Tux innan det var dags för kursstart på fortsättnings agility som jag håller tillsammans med Foxiga Susanne. Jag tränade på den där framförbytessituationen som vi missade i Lund. Jag körde hela sekvensen med staket och slalom från bägge hållen och flyttade runt slalomen till olika platser. Först missade han för att han gjorde likadant som i Lund men sedan spikade han det hela tiden. Däremot blev han så himla tight i staketet att han hade svårt att komma upp tillräckligt fort där. Så det blev en dust kring det här med att ta ut svängarna och hoppen så pass så att man klarar hindren. Jag la bommarna på kanten av hållarna så han verkligen inte kunde snudda vid bommarna. Överjävlig matte med andra ord.

Tux har fått för sig att han skall ligga i starterna vilket gör mig så irriterad. Han har inte fått starta ur liggande sedan februari men ändå envisas han med att lägga sig. Dessutom upptäckte jag att han faktiskt mer går på hur jag säger en ‘släppkommandot’ än vad jag säger. Så det första våra nya kursare i fortsättningskursen hörde av i onsdags var en instruktör som ‘skrek’ Barcelona, Grekland, Alabama eller något annat konstigt. Allt för att få Tux att förstå att det är fram som gäller och inget annat även om det kanske sägs snabbt eller så…Med andra ord så var övningen i onsdag bra och nyttig ur flera synvinklar, vi fick tränat flera saker.

Igår var det första gången på torsdagsträningen vilket jag har sett fram emot ett tag nu. Jag har känt att Tux och jag behöver träna lite mer banor för att få tillbaka lite mer samspel. Vi sprang en bana från en Tina-Mette kurs som var helt okej och sedan en av Alars banor i Bro-Håbo. Det var hopp 3 på lördagen, den med slalomet bakom ett hinder. Jag tyckte den banan var rätt spännande fast det gick helt åt pepparn för oss då. Tux och jag flunkade på samma ställe igen nu på träningen. Det tog ett par gånger innan vi fick ihop det. Orsaken till att jag inte riktigt fick ihop det var nog mycket att jag inte alltid tänker på vilken linje Tux kommer komma på. Det var två sådana situationer där Tux landar i annan riktning än vad jag tror och gör att kräver lite annan handling…Måste nog försöka tänka lite mer på det….

Imorgon är det Sofiero med hopp och agility 3 samt parklass. Jag är även anmäld till lägre spår på söndagen men är enbart tredje reserv. Även om jag mot förmodan skulle komma med så skall jag inte ställa upp, jag har inte spårat tillräckligt och inte heller kört någon budföring. Istället åker jag och spårar på egen hand tänkte jag. Det ryktas om att det skall bli riktigt fint och varmt igen och det ser vi fram emot.

Projekt leta golfbollar
Nu när det inte är så mycket folk ute och golfar så har jag och hundarna börjat förlägga morgonpromenaden på golfbanan. Det är förstås mycket uppskattat av hundarna som gillar att springa på de välklippta gräsmattorna. Tux har även hunnit jaga hare, kanin, sork och ställa fasan.   Vilket fall som helst så hade jag tänkt att de kunde göra något mer konstruktivt, som att tex leta golfbollar till husse. Jag körde ett litet pass i trädgården för någon dag sedan men därefter har det inte blivit mer. De är grymt intresserade av golfbollar. Tux har hittat två på banan, en dyring och då blev husse mycket impregnerad. Jag kan inte kommendera honom att söka dom (eller han söker men han vet nog inte efter vad) men han markerar när han hittar dom spontant. Jag skall få honom att komma med dom för annars är nog risken att han markerar och så missar jag det. Dessutom skall jag nog försöka få honom att söka på kommando oxå. Ozzy är så intresserad men han har hittat någon än. Eller idag trodde han att han hade hittat en och så skulle han apportera den men det visade sig vara en champinjon …*s* Lite senare såg jag en golfboll så då bad jag honom söka i närheten av den. Han blev jätteglad när han hittade den.

För den delen mitt fotoalbum finns nu även på denna adress www.ozzy.se , den är något enklare att komma ihåg. Än så länge är länkarna samma som innan får se om jag flyttar det helt och hållet någon gång.

Ett svar

 1. Susanne:
  Hihi lilla Ozzy, han är för skojjig 🙂
  Jenny:
  Hihi, inte lätt att se skillnad på golfboll och champinjon *s*
  Mari:
  Lycka till i helgen.
  :
  Nytt minneskort beställt, 2GB…det får räcka ett tag…hmm, det känns inte så exalterande med ett nytt minneskort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.