Det var ett tag sedan jag bloggade nu och jag tänkte att jag skulle ta tag i det igen för jag vill gärna ha mina resultat nedskrivna. Jag har varit i bland annat Stockholm för att jobba. Det har varit väldigt, väldigt tungt. Tack och lov fick jag lite annat att tänka på genom Mari med taxen Garbo. Här ligger lite bilder på Mari och Grabo.  http://photo.orcafat.com/garbo Garbo är helt klart jordens häftigaste tax. Svårt att beskriva, men vi har haft flera taxar i min familj och de har inte varit som Garbo. Härliga personligheter men Garbo skulle göra vilken brukshundsägare som helst avis… Förutom träning så fick jag även gå på min livs första filmpremiär, väldigt spännande.

Nu kommer det en massa resultat rabblande.

Bro-Håbo 26 aug
Agility 3 Tux Vad jag minns så diskade jag för att jag inte var nöjd med kontaktfältet på balansen, tror till och med att han hoppade det, men att resten av banan gick bra.

Hopp 3 Tux – Första loppet och av någon anledning var jag väldigt nervös. Det gick inte bra, vi var allt annat än samspelta och tillslut drog Tux iväg i egen riktning vilket ledde till disk.

Agility 3 Ozzy – Jag slarvade så att Ozzy missar slalomingången. Nonchalant och kasst av mig.

Hopp 3 Ozzy – I denna klassen river Ozzy ett hinder i mitten av banan.

Bro-Håbo 27 aug
Agility 3 Tux – Tux får fem fel för uppfarten på balansen. Jag hade två svängar som jag inte var riktigt nöjd med och framför allt så var A:et inte bra. Inser att jag måste tänka om kring kontaktfälten för att ta om hindren när jag inte är nöjd tycks inte riktigt ‘bita’ på Tux.

Hopp 3 Tux – Äntligen ett nollat lopp och placering! Gah, vad det har suttit långt inne. Men jäklar vad nära det är att jag tappar honom. Han går riktigt fint och när jag är i mitten av banan så börjar jag tänka på det istället för nästa hinder. Missar två byten och får sämre vägar. Det räckte till en andra plats och jag är klart nöjd med det. Fjärde hopp-nollan.

Agility 3 Ozzy – Ozzy blev det disk med då han hoppade balansen.

Hopp 3 Ozzy – ÄNTLIGEN!!!! Ozzy och jag nollade och äntligen fick Ozzy vinna en klass 3. Vi har aldrig räckt till utan enbart kommit tvåa och nedåt hela tiden. Men nu när landslaget var borta så lyckades vi äntligen få till det. Det har verkligen varit ett av mina mål…Jag är väldigt glad för att denna vinst för det är så svårt för oss att räcka till annars.

Åhus 2 sept
Agility 3 Ozzy – vi nollade och blev tvåa. Nöjd.

Hopp 3 Ozzy – nollade men flera otighta svängar på grund av dålig handling. Kom 4:a.

                                              ***Dubbelnolla***

Agility 3 Tux – disk. Själva disken berodde på min kassa handling. Jag var fokuserad på att få det kontaktfält jag ville ha och när jag fick det så glömde jag bort att handla hindrena efter. Det är väl en klassiker…

Hopp 3 Tux – Tux drog mycket på allt möjligt och tillslut så blev det en disk när han tog fel hinder..

Agility öppen Tux – mycket nöjd med Tux här. Vi diskade oss för att jag tog om vippen men det var petigt, resten av kontaktfälten och banan var riktigt bra.

Hopp öppen Tux – kul bana med massor av fart som ställde till det för flera. Tux och jag fick en riktigt fin start och det gick så bra fram till hinder elva där jag tryckte ut honom från det hindret som han skulle hoppa – vägran. Sedan hade jag bestämt för att trycka in ett framförbyte innan slalom för att se om jag hann, det gjorde jag om än precis. Dock fungerar inte framförbytena vid slalom för mig och Tux, han viker av för mycket och missar ingången. Mer om detta senare….

Måste bara skriva att jag även hann springa lagklass med Castro. Det blev många skratt innan, Castro har varit klubbkompis Jeanettes pausprogram och är numera Jeanette sambo Martins agilityhund. Martin behövde en stand in så för stunden blev jag Mette-Martin… Castro och jag gjorde faktist bra ifrån oss, Martin hade gjort ett bra jobb och lämnat över en väl tränad hund.  I agilityklassen så fick vi en femma i slalomet, han gick in rätt men tvekade sedan. I hoppklassen så nollade vi. Laget fick därmed sin första SM-pinne. KUL!

Fido-Castro

Tollarp 3 sept
Debut i elitlydnad för Tux. Vad nervös jag var, jag var så rädd för att vi skulle göra bort oss totalt. De andra i fältet var rena rama ringrävarna fick jag reda på under platsliggande och sittande.

Ja, ja, jag är nöjd och lättad. Vi gjorde inte bort oss och det är skönt att ha debuten gjord. Nu skall jag leta rätt på flera tävlingar så kanske vi kan nå vårt årsmål om SLCH.

Jag stannade inte för prisutdelning för jag hade fått för mig att jag även skulle tävla agility i Lund. Jag vill så jäkla gärna ha de där nollorna i agilityloppen så jag kan få vara med på SM med Tux. Då kunde jag inte få ut domarlappen så jag har inte kommentarerna utan skriver istället mina kommentarer.

Sittande i grupp – 10
Platsliggande – 10
Fritt följ – 7,5
*Jag är väldigt nöjd med fria följet. Tux gjorde en miss i stegförflyttningarna, han trodde vi skulle vända höger när jag går åt höger och när han korrigerar sig så hamnar han snett bakom, sedan försökte han plocka upp en markering på banan, typiskt Tux. Han blev bättre ju längre fria följet var och det var lååångt, det känns förstås positivt. Jag tyckte att vi fick snålt betalt och tack och lov kom det fram två främmande personer och spontant sa samma sak.
Dumruta – 7,5
*Tux satte sig inte på sättandet, annars var både ställande och läggande klockrena.
Inkallning m ställande läggande – 8,5
*Han stannade väldigt fint men tog väl många steg på läggandet. Farten är det då verklien inget fel på.
Rutan – 8
*Här hade arrangörerna satt upp rutan fel. Det var cirka 15 meter till konen och 10 meter till rutan från konen. Tydligen hade det varit så förra gången de hade tävling oxå. Tux ställde sig först bakom rutan och sedan när jag skulle förflytta honom så var på väg mot konen igen. Allt går så himla fort med honom. Jag kunde dock vända honom och då ställde han sig i rutan, dvs ett extra kommando gjorde jag.
Apporteringsdirigering – 9,5
*Åh vad han var sugen på att rusa ut till apporterna, han satt bara och ryckte innan jag skickade honom. Så jag fick påminna honom genom att säga ett ‘Tux’ så han vände upp mot  konen.  Sedan drog han ut  mot apporterna så att gräset yrde. Jag var lite orolig ett tag i våras att han var lite seeeg i apporteringen så jag tänkte då att jag skulle hotta upp apporterna lite. Det får jag äta upp nu, han laddar som bara den på dom.
Hoppapport metall – 10
Vittring – 0
*Aj, aj, han lyfter rätt apport när han kommer ut och vänder upp och så ångrar han sig för att kolla de resterande apporterna. Det får man inte elit…Jag har tränat detta moment på tok för lite.
Fjärren – 7,5
*Fick göra ett DK på första skiftet. Klantigt av mig, säker på att det var helt onödigt. När jag kommer ut och vänder upp så har tävlingsledaren ändrat till första skiftet och jag blev förvirrad över det och stressad. Så istället för att ställa mig, andas, se till att jag har kontakt med hunden och visa tydligt så vänder jag bara upp och ger tecken. Tux var inte med utan på vad som skulle hända för han låg och laddade lite på mig som vid en inkallning. Sedan får han lite för att han flyttar lite framåt. Det gör han från stå till ligg där tekniken inte sitter på avstånd.
(2:a pris och 2:a plats)

Lund 3 sept
Varför åkte jag dit när jag vantrivs hos denna arrangör så infernaliskt? Jag svär varje gång att jag inte skall åka dit men gör om samma misstag om och om igen.  Det är inte speciellt smickrande…

Agilityklass 3 Ozzy – Disk, slarv från min sida, vänder honom ryggen och han går in mellan två hinder som han inte skulle.

Agilityklass 3 Tux – Var irriterad innan jag gick in för att *suprise* de aldrig kom igång med klassen eller för den delen banvandringen. Det gjorde att det som på pappret såg ut att vara välplanerat var på väg att inte fungera, dvs att det skulle bli krock i start mellan Tux och Ozzy. Vilket fall som helst så lyckades jag kroka i ett hinder med hälen i framförbyte, välter hindret och trillar. Disk. Tux tar kontaktfälten där jag vill ha dom.

Hoppklass 3 Ozzy – Nollad och 4:a. Inget superlopp då fick en rejäl fulsnurr och tvekan innan slalom. Kass handlingsval helt enkelt.

Hoppklass 3 Tux – Åh, vad bra det kunde ha blivit bra men det blev pannkaka. Jag gör ett framförbyte innan slalomet och Tux bommar slalomingången, igen. Det är inte slalomingången som vållar problemet utan själva framförbytet. Jag lagt märke till detta några gånger att han i vissa framförbytessituationer liksom rundar mig och verkligen bara trycker sig förbi mig. Här skulle han bara inom mig och rakt fram men istället så vänder han upp runt mig och kommer då så att han måste vända tillbaka för att komma in rätt till slalomet, vilket han förstås inte gör. Han är så jäkla inställd på att framförbytet innebär vänd in och vänd tillbaka, typ 180 gradersvängar. Vi får helt enkelt träna detta en del. I övrigt är jag så nöjd med loppet, kunde lämna honom ordenligt i slalomet och ha en tunnel emellan mig och hunden…Blev dessvärre lite irriterad på Tux när han missade ingången så han fick stå still och begrunda sitt öde ett tag.  Kanske inte helt juste.

Vill så gärna nolla lite agilitylopp men det vill sig inte alls. Överhuvudtaget kan man väl säga att det är tur att Ozzy ‘tuffar på’ för annars hade jag väl brytit ihop på riktigt.

Ett svar

 1. Sofia:
  Oj, du har verkligen varit i farten
  eva marie:
  lydnad o agility på samma dag, tufft!
  Jeanette&Julius:
  Tack för hjälpen i helgen och… GRATTIS till vinsten med Ozzy!! Du MÅSTE lära dig skryta om sånt så man får gratta dig “live”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.