*mutter*

Usch så känner jag mig just nu. Jag skall resa till Edsbyn i världs ende eller nått i morgon. Sedan skall jag ned till Stockholm och jobba. Jag är inte alls på humör, dels för att det kommer att bli hur mycket jobb som helst och dels för jag är trött på att köra en himla massa. Jag kommer vara borta 8-9 dagar, inte så lustigt.  Mitt projekt för perioden är att köra elitrutan på riktigt många olika klubbar för jag vet att det är något Tux behöver. Han blir helt klart osäker i jämförelse med på hemmaplan eller när jag kör andra/tredje skicket. Tyvärr får man ju inte det på tävling. Han drar ned på tempo och placeringarna vid konen och rutan är inte lika klockrena som han kan.

Här är för den delen bilder på vårt staket som jag har utlovat:

Staketet ut mot den blivande lekplatsen, staketet skall målas i grått då det redan finns
grått plank, så det matchar liksom


Ozzys favoritgranne , jag kan meddela att Ozzy utklassar katten i kampen vem som
kan stirra längst på vem

Idag har jag tränat med Åsa S i Falkenberg. Jag fullföljde min plan om att köra rutan och det började inte så bra. Han slarvade med placering vid kon, tempot ut till rutan var godkänt men inte alls det tryck och fart han har när han vet vart han skall.  Dessutom skällde han vid ett par tillfällen, fast han kan faktiskt ge lite ljud ifrån sig precis i början när jag jobbar med honom, lite väl exalterad. Sedan var det bättre med placeringarna.

Sedan var det agility och jag är inte riktigt nöjd. Det känns lite kämpigt med agility just nu tycker jag. Jag är inte helt nöjd med hur Tux gick. Dels drog han inte på riktigt och dels är det vissa svängar som vanligt. Att han inte drog på helt och fullt beror troligen på att jag pular med svängarna och då blir han lite avvaktande. Vet inte men det känns som det är så svårt att komma åt svängarna på honom. Det som stör mig mest att han tappar fart i själva svängen. Jag oroar mig för det samtidigt så kan jag förnuftsmässigt fatta att det är inte helt lätt att få alla bitar på plats samtidigt…Jag kan bara säga att den som säger att agility är lätt har verkligen inte fattat något…


Åsa och Erik i en threadle.

Inte heller gick Ozzy eller Erik så där super. Vet inte varför, jag tänkte att det kanske berodde på att det var ny plats och ny träningspartner. Det är kanske lite nyttigt det där med att bara byta om lite i träningen…Tux hann även tala om för Eije att man inte ens skall tänka tanken att ta andras leksaker och sedan gömde sig Eije i säcken… Inte så dramatiskt som det låter (Tux fräste till lite och fick svansen i vädret) men Eije ställde sig i säckens hus och tittade ut lite försiktigt av förskräckelse. Fast han var bra nyfiken på Tux sedan och Tux tyckte att var helt okej för han viftade på svansen senare.

Det var inget kalasväder för foto (regn först) men det blev några foton på Erik och så har jag nog lagt upp lite
Nya bilder ligger här:
Erik och någon bild på Tux och Ozzy
http://photo.orcafat.com/augblandat

Småkryp
http://photo.orcafat.com/augmisc

I lördags besökte vi Danmarks Akvarium, inte så stort direkt och inte så fotovänligt då det var helt mörkt i lokalen: http://photo.orcafat.com/aqua

Hej från Mette!

Ett svar

 1. Mari:
  Hör gärna av dig när du kommer till stan om du vill träna. Vi behöver nöta platsliggning med främmande hundar, samt kommendering av främmande (och per automatik) hysteriskt spännande personer. Har lite tävlingspanik för tillfället.

  Martina:
  Schysst staket ! Ser barnsäkert ut

  Maria med Smack:
  Om du vill ha fler främmande hundar på träning i Sthlm – så hänger jag och Ixi gärna på. Samtidigt kan ju jag få kika på pappa Tux….. och du kan få se Smack.

  Emelie:
  Kolla – Ozzy har fått katt-tv!! Vi kanske kan byta vissa kvällar, vi har kanin-tv här…

  Emelie:
  Och trevlig resa (fast du inte är så sugen)!

  Mette:
  Jag kommer till Bro-Håbo men kommer troligen vara rätt stressad men vi kan säkert bestämma date någon dag senare i veckan. Jag kommer att bo på Scandic i Upplands-Väsby…

  Maria:
  Fina bilder! Älskar foton på småkryp…

  Gunvor:
  Hej!
  vad kul att du kommer till Bro-Håbvo även om det bara är en snabbis. Jag kommer dit med Smart. Du kanske hinner kika på honom?

  Christine:
  Alltid lika bedårande foton

  Jeanette&Julius:
  Vilken FANTASTISK bild på Oz och kattkräket

  Petra,Bonnie,Lira:
  Vilka söta slalom-prinsar det var i Canis!

  Namn:
  Hej! söt bild på O. han är ett litet charmtroll. jag håller på att packa inför forestående Norgeresa. Anders hovslagare. skulle ha kommit idag. får punktis på bilen kommer ej! kommer imorgon kl 07 imorgon. Agneta

  Martina:
  Men hallå slalomprinsessan då?E inte hon söt då? Tycker i alla fall jag

  Petra & Lira:
  Martina- Självklart… och hade du haft en blogg hade jag skrivit det där…

  Eva:
  Grattis till framgångarna i helgen! såg dig i topstriden i flera resultatlistor! måste varit en toppenhelg va?!

  Martina:
  Det är klart, fast kopplingen till denna blogg är i alla fall att det är Mette som tagit alla fina bilder

  Martina:
  Super grattis till stålmannens vinst i Bro-Håbo

  Lillbrorsans andra plats var inte så pjåkig den heller

  Åsa:
  Grattis OZZY!!! Såg att du vann i Bro-håbo!! Du e grym!

  Åsa:
  var håller ni hus… saknar ju er blogg!!

  Martina:
  här är dom http:// http://www.blogtown.se/ diary.php? year=2006&month=08&d ay=29&id=Dividiv

  Martina:
  här är dom http:// http://www.blogtown.se/ diary.php? year=2006&month=08&d ay=29&id=Dividiv

  Åsa:
  Haar de bytt adress? Jag kom inte någonstans på den adresen……

  Martina:
  Nej dom har inte bytt adress. Bara varit på resande fot.

  Det blir mellanslag i radbrytningarna när man klistar in en adress här, du måste ta bort dom för att länken ska funka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.