Min dator, må du brinna i helvetet…Det är något med kontakten där internetkabeln sticks in som gör att mitt internet kommer och går lite som det vill. Vet inte om jag måste köpa ny dator för Robert säger att Dell inte kommer kunna laga det. Jag tycker det låter konstigt så jag skall nog ringa dom. Men nu kom jag på en brilijant idé för att fastställa om det är något stift är paj. Jag kan prova om det fungerar med trådlöst ett tag…

Tux har för första gången i sitt liv fått prova att apportera den tunga apporten. Han var duktig tycker jag. Den var tung fast det blev ju bara extra utmaning sa Tux. Jag trodde minsann att det skulle vara lite besvärligare men han köpte det verkligen på en gång.


Det är viktigt att titta in i kameran när man apporterar!


Galopp in med apporten lite på sniskan.

Igår tränade jag först lydnad på Halmstad BK och så fick hundarna simma i ån som går längs med deras appellplan. Underbart sa Tux.. Sedan fick vi skotträning för det var några IPO-nissar där. Ozzy blev skiträdd men han lugnar sig direkt han får komma in i bilen. Tux sket i skotten, det var dock bra träning för de hade 9 mm och jag har bara 6 mm startpistol. Det var likadant idag när jag var på samma klubb. Jobbigt med Ozzy är det förstås. Vi bor för den delen bredvid två skjutbanor, en för lerduveskytte och en för större skjutbana. Från den senare kan det låta ganska ordentligt. Dessa skott bryr sig Ozzy inte så mycket om. Dels har han lärt sig och dels så låter det annorlunda när de skjuter skarpt mot luftpistol. Många hundar tycks klara detta mycket bättre än just startpistolen. Jaja, han har ju klena nerver och rädslor så det är bara.

Igår fick Tux sitt första spår sedan i april/maj *skäms*. Först fattade han inte riktigt vad som skulle hända. Jag hade lagt det på en åker här bredvid vårt hus och det bara drällde av harar. Upptaget var fint när vi väl kom fram till spåret för Tux for liksom iväg åt fel håll först när jag släppte linan. När jag sedan skulle stanna honom så blev han lite tveksam. När kom till spåret så checkade han bara fel håll utan att få dit och sedan framspår. Sedan började han ringa mitt på raksträckan för att ta upp spåret gå en bit, ringa igen. Först blev jag väldigt förbryllad men sedan kom jag på att hon kollade av om det fanns hare där för vi både såg sådana och han kände väl lukten av dom. Jag tog sonika och kortade upp linan och när han klev av spåret så stannade jag. Det räckte med en gång och sedan låg han på kalasfint i spåret med låg fin nos och så går svansen på honom. Han blev lite trött efter fjärde pinnen så jag fick faktiskt uppmuntra honom att gå på men då tog han tag igen. Det var väl okej med tanke på hur flitigt jag har tränat *host, harkel*.

Vi tränade även kryp i trädgården. Skall dom ha bakbenen under sig eller bakom sig? Tux kan göra både och. Han vill helst ha bakbenen under sig fast det blir lätt fort och slarvigt. Gör han det dock noggrant så tycker jag att det är snyggare än bakbenen bakåt…

Idag har det som sagt varit lite lydnad i Halmstad. Egentligen skulle jag ha tränat med Åsa S men jag kom upp till Halmstad så himla sent, halva dagen hade nästan gått. På vägen hem så pratade jag med Martina och då blev jag så tränings sugen så jag körde till klubben och tränade agility. Det jag jobbade på var mitt Dig-kommando. Det fungerar väldigt bra på Tux, I lööööööve it . Ozzy behöver inte digga något men han var med och sprang ändå, han var väldigt duktig han med.

Jo, jag har provat den där nya FCI-kombinationen. Tux får trångt ut men läser av det fint det fungerade vilket fall rätt bra. Det kommer nog för en del stora hundar kunna bli rejält trångt. Jag skall försöka komma ihåg att lägga in denna typ av kombination då och då så hundarna får träna på den.


* * * * * * * * * * * * * *

Förlåt lilla, lilla dator. Det var tydligen inte ditt fel utan den där helvetes switchen. Jag tycker mycket om dig lilla dator, du har så fin rektangulär form och fina knappar på magen…. Sorry, inte meningen att skälla på dig så..


En bonusfjäril…fjärilar gillas…

 

Ett svar

 1. Fanny:
  Jag föredrar bakbenen under hunden alla gånger!
  Marit:
  Instemmer med ovanstående, bakbenen under er best.
  Caroline:
  Varga kör också bägge, men nu trönar jag mest att hon har bakbenen under sig, men har alltid fått bra betyg att hon har dom efter sig
  Martina:
  Använder du dig-kommandot på FCI-kombon?
  Mette:
  Tack, för svar gällande krypet, kör under…

  Martina, nej inte kombinationen. Jag la bara in den för att testa vad som hände och se hur Tux tog den. Är inte säker på om jag skall ha något kommando, tror inte det.
  eva marie:
  de hade nya komb. idag i kungsbacka i öp.klass ho. många hundar blev förv… nra idé att träna det…
  (( Pao )):
  Vilka fina bilder!
  kramen
  Martina:
  Gillar verkligen inte tanken på den nya kombinationen. Hade varit intressant att veta hur dom som bestämt den tänkte!?!?
  Namn:
  Hmm, ja. Det är svårt för jag tror att åter igen kommer långgalopperande storhoppande hundar missgynnas (uppfarterna är ytterligare en sådan sak). I large kommer vissa hundar verkligen sättas på pottkanten och jag tycker inte det är riktigt juste. Samtidigt så tror jag att de vars hundar tycker att det är roligt. Tux tycks ju klara kombinationen bra men jag oroar mig dock för att vi kommer få se en hel del tråkiga incidenter med hundar som inte klarar korta sig så snabbt och där slutar det roliga för mig….
  :
  Måste även skriva att jag tycker att man borde ha gett ett ‘spann’ för måtten inom kombinationen. Tittar man på hästhoppning så är inte måtten fasta så som är bestämt nu. Det innebär en domare kan dels anpassa komb efter förhållande och dels att det inte hela tiden måste slå mot samma hundar. Då skulle man tex göra det svårt för de mindre hundarna i storleksklassen genom att lägga kombinationen så att det blir mellan studs och ett galoppsprång…
  Åsa:
  Jag tycker det är roligt och tror nog att alla hundar kan lära sig…. jag tror det e viktigt att hundarna får lära sig att samla sin galopp….. o eftersom agilityn tenderar till att gå fortare o fortare så tycker jag det är bra att det nu finns ett sätt där de snabba hundarna måste tänka till och samla ihop sig. (lite den funktionen som bordet hade, att just kunna samla sig o vara still trots all stress…. nu tyckte inte jag om bordet, och kanske var det en dålig jämförelse, men jag gillar den nya reglen!) ur menar ni att det inte är bra… kanske något jag missat, jag tänker ju inte alltid så långt…..
  Åsa igen:
  Det e bra om man har punkter o så i sin text hum… ha, ha….
  Martina:
  För mig känns det som ett antiagility hinder, liksom bordet och uppfarten på balansen (för stora largehundar). Varför ska man bromsa de snabba hundarna? Risken är väl dessutom rätt stor att de snabba hundarna INTE tänker till och vad händer då? Krasch in i andra hindret?Det tycker inte jag känns speciellt roligt. Förstår inte riktigt vitsen med den nya kombinationen måste jag säga. Hade varit kul att höra vad dom tänkte som hittade på det.
  Mette:
  Jag kan hålla med dig Åsa men jag tycker att det är tråkigt att det enbart kommer drabba vissa hundar ungefär som på uppfarterna. För en stor hund är det avsevärt mycket svårare än den lilla nätta hunden. Det är därför jag tycker att det är ytterst inkompetent att välja ett fast avstånd. Hade man givet domarna en spännvidd gällande avstånden så hade även kunnat se att hundarna kan länga sig vilket jag anser är precis lika viktigt som att kunna samla sig. Nu kommer bara slå mot vissa hundar och jag tänker att större BC-hanar, mallar osv kommer ha det jävligt mycket tuffare än en liten nätt tik och det är inte riktigt juste. Vi har bara lagt på dessa hundar en begränsning till….
  Åsa:
  Hum… jo det ligger något i det o visst variation e roligt…. s jag håller emd om att det hade varit kul med variationen att se hundarna få samla sig o sedan korta in eller tvärtom….. Men det är i alla fal en rolig sak som om man vill kan utvecklas ännu mer! Fast tyvärr är det ju så att vissa hundar anpassar sig bättre… o visst synd om vissa, men samtidigt så kan det inte passa alla….. ( Får väl hoppas att Eije inte bli någon gigant nu då )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.