eller nått!

Att det skall vara så svårt då, stå – sitt – ligg inte stå – stå – ligg. Jag tror att det är ssss:et som ställer till det, fast egentligen är nog bara en halvdan ursäkt för att min hund inte kan hålla skillnad på stå och sitt under gång.

Sedan vill inte Tux fälla benen från stå till ligg i fjärren när jag är på fullt avstånd. Står jag nära fungerar det bättre men han går mkt på min kropp och det är ju svårt när man står långt bort. Han lägger sig pang i backen och då hamnar han automatiskt framåt.

Nästa sak som inte heller var så bra igår var inkallning med ställande och läggande. Han tar lite för många steg och smyger lite sista biten och jag vet inte riktigt hur jag skall få bort det. För jag har tränat själva ställandet utan inkallning och det fungerar och sedan när jag skall sätta in det i inkallningen så smyger han igen. Utelämnar jag belöningen eller lägger den bakom så går han inte upp i fullfart och så stannar han innan kommando.

Ytterligare en sak som inte var bra så var det vänster svängarna i dumrutan, han var inte riktigt med på noterna. Måste nog träna dessa svängar lite mer aktivt.

Inte mycket rätt med andra ord… Jo, apporteringsdirigeringen gick bra. Rätt klockrent faktiskt.

Ikväll blir det bara agility har jag tänkt mig fast jag kanske kör igenom dumrutan igen. Jag skall debutera i september, så är det bara. Jag vill ha det där lydnadschampionatet i år…

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Lite senare efter agilityträning.

Jag tänkte att jag skulle köra dels det där med att svänga in i tunnel från sidan och dels en annan sak som var en klurighet på en small-bana i Karlskrona. De ändrade det sedan till medium och large men jag tänkte att  det var bra att träna på. Så jag byggde ihop något som liknade den start som jag fick vägran på  sedan den där boxen med threadle…Så här blev banan i paint *s*


Vi hade lite svårt att få till boxen men det gick fint sedan när Tux kunde banan! Haha…Det var faktiskt ännu svårare med Ozzy för han hade svårare att hitta elvan. Om någon undrar så hann jag inte framförbyte med någon av hundarna mellan 9 och 10 utan var tvungen att hålla mig på utsidan av boxen och göra halva framförbyten med snabba fötter och sedan springa in mellan 10 och 11 när hunden låser mot 11….Svårt att hinna är det vilket fall..

Ett svar

 1. Fanny:
  Har du funderat på att baklängeskedja dumrutan? I teorin skulle ju hunden knappt behöva höra skillnad på stå och sitt då…
  Mette:
  Hmm, nej det har jag inte. Inte för att det är en dum idé utan för jag inte har tänkt så långt. Jag kan tycka att det ihop det hur jag skall göra. Måste nog fundera, menar du hela dumrutan…typ börja med hunden liggande?
  Mari:
  Meddelande
  Mari:
  Usch, så svårt efter den rakan! Den ska jag ta med till Martina på kennelträffen i helgen, så får väl proffset visa, eller!? 😉
  Mette:
  Haha, gör det Mari, hon blir nog glad då för hon fick inte springa den i Karlskrona eftersom de ändrade…
  Mette:
  Säg till Martina att hon inte får ‘flicka’ 11 oxå så hon får det extra svårt…. från den trevliga klubbkamraten *S*
  Mari:
  Ska jag – den absolut lika trevliga uppfödaren – absolut hälsa!!! 😉
  Mari:
  Förresten…såg Smack. Usch, så farligt söt och otingad!!! 🙂
  Mette:
  Nja, tror Smack har hittat en alldels förträfflig matte nu. Jättespännande att följa deras äventyr…
  Mari:
  Nu blir jag nyfiken! Ska han hem till dig?!
  Mette:
  Nej, nej..hade så gärna velat men jag tror att han har hittat någon ännu bättre. Fast jag skall inte avslöja något. Får väl se om h*n ger sig tillkänna.
  Åsa:
  Nu blir vi nyfikna!
  Åsa:
  Nu blir vi nyfikna!
  Martina:
  Håller tummarna för att Smack blir en agilityhund och utmanar farsan om några år
  Mette:
  Men Martina då! Gah, nu blev jag nervös…skulle kanske ha kört och tränat ändå….
  Martina:
  Hehe sådan far sådan son
  Maria:
  Hej Mette! Jag ger mig till känna Smack har landat hos mig och jag är riktig glad. Han är så söt och underbar. Hoppas på att han ska tycka om både agility, lydnad och kanske även spår (om jag hinner med och orkar). Tror du har fel i att jag är bättre, men jag lovar att göra det bästa jag kan..
  Hälsningar
  Maria med Ixi, Tashi och charmtrollet Smack

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.