Så här kände jag mig när jag åkte ifrån Karlskrona:
Så här kände jag mig när jag kom hem:
Så här känner jag inför morgondagen:
Så här känner jag mig nu:

Okej, jag tror att två personer vill se några bilder från Karlskrona..

Sommarpokalen och Lira: http://photo.orcafat.com/sommarpokal
Inte så många agilitybilder denna gången och för ovanlighetens skull så är det inte så många BCs med utan lite mer ovanliga raser. Inget medvetet val utan det blev bara så.

Mina pseudokonstnärliga bilder: http://photo.orcafat.com/augmisc
Vet inte om jag skall kommentera detta men jag gillar larver och kryp.

För att tala om hur det har gått på tävlingen så har det väl inte varit så lysande direkt.

Lördag, agility 3
Jag hade som sagt bestämt mig för att nu får jag ta och skärpa med mig Tux kontaktfält. Jag vill ha dem lika bra på tävling som på träning. Han gick vilket fall väldigt fint fram till första kontaktfältshindret som var typ hinder 9-10 eller nått i den stilen. Sedan blev det förstås att ta om balansen och försvinna ut från banan eftersom Karlskrona inte ville ha en kvar efter diskning.

Ozzy rev någonstans, dessutom tjuvstartade han.

Lördag, hopp 3
Ozzy rev första hindret i övrigt gick han bra. Hoppade helt okej. Vi blev 5:a trots rivningen.

Tux missade tunnelingång. Märkligt egentligen, på fredagen så upptäckte jag av en slump att Tux har svårt att hitta ingången på en tunnel om han kommer längs med tunnelns sida och måste vända 180 grader vid kortändan. Han hoppade över tunneln och tyckte att det var jättesvårt. Ja, la det på min lilla lista ‘att träna’. I hoppklassen var det just en sådan ingång och Tux missade den, inte mkt att orda om då han jag som sagt visste att han inte riktigt kunde detta. Märkligt att det skall komma när jag precis upptäckt problemet…Resten gick bra utom att jag råkade släppa iväg honom på en raksträcka med ett ‘fram’ där han skulle svänga. Vi lyckades dock reda upp situationen men det kostade ytterligare lite tid, inte för att det spelade någon roll. Jag måste dock säga att jag är verkligen nöjd med Tux och hur han jobbade på denna bana. Bommarna ligger så lätt och är jättetunna i Karlskrona. Banbyggaren tyckte även att man skulle köra maxhöjd på hinder som låg så att hundarna kom riktigt tight. Det var verkligen inte många nollade och hundarna hade jobb med att klara att hoppa för de kom så nära in på. Tux gjorde dock detta kanon och man såg att han verkligen jobbade för att inte riva.

Söndag, agility 3
Tux, same procedure as yesterday. Fin start och sedan gick han hela vägen ned på A:et men stannade inte för att få mitt släppkommando. Jag valde att ta om och sedan på utfarten tog vi balansen och den var perfekt.

För Ozzy var detta sista klassen och jag valde på grund av att han tjuvstartade att diska mig.

Söndag, hopp 3
Ozzy rev första hindret. Rev sedan ytterligare ett par och då blev jag så himla less att jag bröt. Helt opedagogiskt och jag ångrar det. Synd om Ozzy, han fattade ju inget. Tappade sugen helt enkelt.

Tux rev tredje hindret, en liten lätt beröring. Han gick dock väldigt bra. Jag skulle ändra på en liten sak i min handling om jag fick chans att springa igen annars är jag nöjd.

Rent allmänt
Jag är väldigt nöjd med Tux. Han får lida för att jag har skött det här med kontakfälten ‘crappy’ men han har verkligen gått bra. Jag har inte behövt ta i för att få honom dit jag vill och han försöker hela tiden så gott han kan. Bussig helt enkelt… Nu känns det som vi är på rätt väg även om vi inte nollade några lopp. Jag var lugnare och kände mig mer närvarande i loppen än i Bröndby och Hässleholm.

Ozzy, jo det är förstås jättejobbigt. Jag skall fortsätta att inte träna honom i agility så himla mycket. I Oskarshamn skall jag fortsätta att jobba på att få tillbaka mina starter. De är mycket viktiga för Ozzy. Jag märkte även att när han inte är trygg i sina starter så sitter han helt kasst, han sitter i framvikt. Det innebär att när han startar så kommer all acceleration komma med frambenen och han är i framvikt. Jag hoppas att när jag får tillbaka mina lugna och tryggare starter så kanske det lossnar lite…..Mette söker ljuset i tunneln…

Staket
När jag kom hem så hade vi staket runt huset. Jättefint! bilder kommer senare i veckan. Nu har hundarna varit ute i hela trädgården. Jag tränade lite lydnad med Tux, det kändes kul och lite annorlunda att kunna göra det direkt utanför huset…

Semester
Nu är den slut, jag vill ha mer, mer, mer, mer..

Ett svar

 1. Mari:
  Bra rasval på bilderna. 😉
  Caroline:
  Fina bilder! Tack för din omtanke, mår så klart jättedåligt, och man funderar om man kunde gjort nåt tidigare… stackars lillgubben min!
  Mija:
  Så söt Kelpie på bilderna!
  Petra:
  SUPER-fina foton på lilla lusen!!! Du är fantastiskt duktig!!!
  Tonje:
  Flotte bilder som vanlig. Litt for lite BCs synes jeg!
  Mette:
  Tux och Ozzy tycker att det är tokroligt med trädgård! Benen blir alldeles fulla av bus när de kommer ut på gräset. De har fått tokfnatt flera gånger idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.