Idag var Tux inte snygg längre.

Den nya zealänska domaren gillade inte Tux och inte flera av de andra hanarna. Tux var tydligen för stor. Han blir faktiskt större när det regnar som det gjorde idag. Han blir så fluffig i pälsen.

Här är kritiken från tanten som har dålig smak.

A little on the big side for me. Beautiful head and expression. Carried topline on the move. Would like to see stronger rear movement. Good water proof coat…’

Typ: Meget god 2:a pris Domare: M.C.S Boyd

Av de hanar som bedömdes före Tux tror jag ingen fick första pris. Jag kan ju förstås missat något och jag gick direkt efter så jag såg inte hur det gick för de andra. Tux har aldrig fått ett andra pris i utställning så visst blev jag väl lite besviken, nog tycker jag att han och även andra i ringen för den delen var värda ett första pris.

Alla utställningsfans får ursäkta mig men jag tycker att utställning är a load of bullshit. Att domarna placerar hundarna i konkurrens efter tycke och smak är ju en sak men pris bedömningen borde vara efter rasstandarden. Att hundar ena dagen får första pris och andra dagen får 3 pris (inte Tux då men det finns ju gott om sådana exempel) känns för mig rätt löjeväckande. Nu anmäler jag mig ju så jag är väl lika korkad jag, dessvärre.

Jag vet ju om att det är så här med utställningar dvs att det är första hand en bedömning efter tycke och smak. Dessutom är väl varken jag eller Tux några utsällningstjärnor….

Inte agilitystjärnor heller för den delen. Missade banvandringen till hopp 3 idag igen. Ozzy gick jättekasst som vanligt numera. Tux rev först ett hinder och jag såg inte riktigt vad som hände och blev lite konfunderad. Sedan rev han ett till och då såg jag att han halkade. Jag har tyckt att jag har varit lite ‘off’ i agilityn, det har inte känts som det har gjort innan. När Tux rev så funderade jag så mkt på det att jag totalt missade att förflytta mig och fick halvrädda till rätt väg. Tyvärr är det nog huvudet på spiken hur jag har varit de sista tävlingarna, ofokuserad och lätt distraherad. Jag tror det delvis beror på att Ozzy går så dåligt.

Ozzy fortsatte att gå dåligt de andra två klasserna, dvs att riva ett hinder.

Tux nollade hopp öppen. Jag tror att de första 10 hundarna var inom mindre än 2 sekunder så det var väldigt tight. Tux ville inte riktigt svänga som jag ville mellan 2:an och 3:an så hade en liten fnurra där. Vi har ju ofta det mellan hinder 2 och 3 för Tux vill helst inte svänga där utan fortsätta accelerera framåt. Nu tyckte han att skull in i en tunnel som var hinder 4. Sedan var loppet bra fram till näst sista hindret. Där gled Tux ut en bra bit och jag är säker på att det berodde på att jag tänkte att nu är vi i mål och vände honom ryggen istället för att jobba med honom runt svängen. Det är rätt nyttigt på så sätt med öppenklasserna för eftersom det ofta är så tätt mellan hundarna tidsmässigt så måste man verkligen titta på detaljerna, varje tiondel räknas.

I agility 3 fick vi 5 fel på uppfarten vippen. Det var en miss från min sida *suprise* där jag inte riktigt kollade vart jag var och hamnade fel så Tux visste inte vart han skulle och hoppade upp på vippen från sidan. Banan var rätt klurig så jag skall nog bygga vissa sekvenser hemma vid tillfälle. Tux drog iväg på ett ställe där han inte såg en tunnelingång som han skulle in i. De var tvungna att vända 180 grader för att komma in i tunneln som låg under balansen. När han inte riktigt ser vart han skall och jag är lite sen i handlingen så bara drar Tux. Det är på gott och ont, fast det är nog mest på gott för det är ju upp till mig att bli snabbare.

Ingen superdag med andra ord men det är bara att bita ihop och träna mer…

Ett svar

 1. Sofia:
  Utställningen typiska värld… Jag är inte direkt förvånad. men de är ändå samma snygga Tux oavsett.
  Mette:
  Du har helt rätt Sofia. Jag tycker förstås att Tux är jättefin i sin fluffiga päls…ja, även när den är ofluffig..
  Martina:
  Jag kan inte annat än hålla med, en sak att dom placerar efter tycke och smak i konkurrens, men att påstå att dom dömer efter rasstandarden i kvalitet det kan inte jag heller få ihop.

  Csilla fick en tvåa igår och CK idag – exakt samma hund – vsb
  Maria:
  Ja, att ta utställningsresultat på blodigt allvar är ju sjukt. Jag känner en hund som fått CK på en utställning och en 3:a på nästa!
  Gunvor:
  Ha,Ha, välkommen in i utställningens värld Fast man får ibland tänka att de utländska domarna har ett annorlunda “system”. I många andra länder så jämställs en 1:a med ck. Så en 2:a kan lika väl motsvara en 1:a här. Man har överhuvudtaget inte kvalitetsbedömning utan bara konkurrensbedömning i många länder! Många domare som kommer hit får rena “snurren” av alla klassindelningar och bestämmelser vi har. Ser man det så, kan ett andra pris ändå kännas lite bra? Spelar roll: Tux är vacker!!
  Mari:
  Hej Mette! Har fått se de underbara korten från vallningen med lilla Csilla! Får jag sätta in ett kort på Csilla bland fåren på min hemsida?
  Mette:
  Svarar här för jag står med ena foten påväg ut. Ja, självklart får du det Mari…
  Mari:
  TACK!!!
  Åsa:
  Hur går det med nya gräsmattan?!
  Namn:
  Vi vill ha bloggat haha!
  Åsa & ia:
  Grattis till sista certet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.