ag har ingen riktig inspiration att skriva ned allt om den här tävlingen eller framför allt mina resultat. Tävlingen var det inga fel på utan det har varit trevligt. Festen på fredagen var för ovanlighetens skull. Jättekul helt enkelt…

Ozzy har hoppat illa på träningen i veckan här innan och det fortsatte han med på tävlingen. Han hoppade urkasst i stortsett hela tiden. Det blir dessutom en ondcirkel för ju mer han river desto mer tar han i för att inte riva och då river han mer eftersom det blir ännu svårare att nå över. Jag tappar all form av motivation att springa med honom när det är så för det är så svårt att påverka. Dessutom så hoppade han kontaktfältet på A:et och det blev inte bättre när jag tog av honom från banan vilket det brukar bli. Jag har ändrat träningen av A:et lite och det verkar inte fungera så jag får nog gå tillbaka till det gamla. Vi lyckades dock med ett bra resultat, vi blev 2:a hopp 3 på torsdagen. Nu skall jag försöka få honom att hoppa lite bättre till Bröndby. Det kommer bli mycket oxrar och dylikt för att få honom att försöka trampa om innan hindret. Även en del studsserier tror jag och så får vi försöka ta en dust med A:hindret.

Tux har generellt gått bra, dock har jag sprungit mindre bra med honom. Han har varit väldigt tight och fin i svängarna vilket har varit ett problem för oss men i gengäld så drar han inte på ordentligt. Det känns lite som jag kör på tredje till fjärde växel hela tiden och inte kan få in den femte. Dels tror jag att det faktum att jag har tränat mycket svängar påverkar som så att han är lite avvaktande och dels tror jag att min timing i handlingen inte alltid är den bästa. Det är lite svårt att veta hur mycket jag skall hålla honom till exempel. Ibland måste jag ta i och hålla länge medan andra gånger behövs det väldigt lite, tar jag då i för mycket så blir det inte helt bra. Men detta är förstås finlir, det är värre att jag faktiskt saboterar.  Jag har helt enkelt gjort flera handlingsmässigt klantiga val denna helg som har lett till disk eller vägran.  Det är förstås lite snopet när man är nolla fram till  dess och även nolla efter.

Jag  blir väldigt nervös när jag skall köra Tux, både innan jag skall in på banan men även när jag springer. Det är inte alls så när springer med Ozzy. Det är förstås flera omständigheter som gör att jag blir nervös, en del varken kan jag eller vill gå in på här men sedan är väl mycket det att jag väldigt gärna vill prestera bra med honom.

Vilket fall som helst så nollade vi endast ett lopp under alla fyra dagar. Vi blev 7:a av 107. Jag gjorde även i detta loppet två mindre smarta val, ffa ett framförbyte som jag inte riktigt hann med och även en annan sak som kostade tid. Det kändes verkligen som Tux tänkte springa över mig i framförbytet, det var undan eller väck eller möjgligen snart har du en skällande svart Kelpie i famnen. Det var vilket fall vår tredje SM-nolla…En bra bit kvar med andra ord.

Nu till Bröndby så skall Tux få träna lite lätta framåt banor tror jag, vilket fall någon dag. Sedan skall jag försöka få ordning på mig själv fram till dess.

Några av de bilder jag har tagit ligger i detta album: http://photo.orcafat.com/snapphane

Ett svar

 1. Petra:
  Jättefina foton som alltid! Den på Joplin är ju hysteriskt rolig! Du…Konstigt att Bonnie alltid räcker ut tungan på alla bilder…hon har ju sällan den rätt i mun på tävling…
  Jenny:
  Dessa j*vla nerver :s
  Superfina bilder som alltid =)
  Sofia:
  Vilka underbart roliga bilder Vilken hund jag har på banan, han ser ju…ja, sanslöst kul ut….och även jag med kjol och rosa regnjacka…Tack!
  Jenny:
  Toppenfina bilder!
  Catrin o Härja:
  VIlka fina bilder, det är jättekul att ha möjligheten härifrån “andra sidan” o kika runt…
  Mija:
  Jag tycker i fallefall ni var asbra du och Tux! Som du säger, det sket sig någonstans per lopp men resten var ju kanon! Såg inte er göra ett enda lopp som inte var i det stora hela bra! *imponerad* Och du – jag skulle betala dyrt för de svängarna!

  Snygga bilder (ja, jag har följt länken för en gångs skull på order… ). Joplin var suverän men även bilden där AK pekar på måsarna gillar jag!
  Marit:
  Herlige bilder, som vanlig!

  Vi er ofte innom og leser, både for å “låne” av din kunnskap og hente information. Synes du skriver på et både roligt og inspirerende sett – keep up the good work, både med bloggen og i det praktiske arbeidet med hundene!
  Maria:
  Fina bilder och vilken läcker hund Tux var, tittade noga på Er under loppen…
  Pia:
  Jättefina bilder. VAd kul att du altid har en massa att komma med efter varje tävling!! Och Grattis till den felfria rundan med Tux !!!
  Caroline:
  Ni är så duktiga! Jag och mamma Varga är så stolta över er!!
  Gunvor:
  Som vanligt jättefina bilder. Snacka om att fånga farten!! Här är det också några som är stolta! Tux valpar! Två pojkar som bara väntar på att få träna agility! MÅSTE ju bara bli bra agilityhundar… Pappa, farmor , mormor och en massa halvsyskon som visat sig på styva linan Mamma har inte visat vad hon går för i agility, men det beror inte på henne….fast hon kan annat valpanonns eller? Hi Hi, måste passa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.