Jag har åkt på en lättare förkylning sedan några dagar tillbaka och är så trött.

Igår hängde jag med Martina med Csilla och Troya och kollade en kort stund på vallning nere hos Lottie (Somollis). Man känner sig onekligt helt ute när man har fel hund i dessa sällskap. Tux satt med en stund och kikade lite på vallningen. Han tyckte att det var riktigt intressant när Lottie var inne med en av sina hundar för att hjälpa till. Martina verkade nöjd med kursen, oavsett så kunde man ju säga att man hade lite tur med instruktören. . Jag tog några få kort och de ligger på andra sidan i detta album http://photo.orcafat.com/juli06

Jag hann inte mer än komma tillbaka hem förrän en gammal kompis ringde och frågade om vi inte skulle träffas. Hon bor ute i Häckeberga som är ett naturvårdsområde med riktigt stor blandskog – allt från granskog till fantastisk bokskog. På vägen dit så stannade jag och lät hundarna simma ett antal vändor. Skogspromenaden blev på dryga två timmar i värmen och dessutom fanns det två hundar på gården för Tux att busa med. De hade himla skoj så de blev rätt välmotionerade igår. Det kändes bra att ha bestämt mig angående tävlingen. Kikade lite på nytt datum, slutet av augusti eller början av september blir det nog.

Jag skall även försöka fixa så att det blir en liten grupp som tränar för instruktör nu under sommaren ett antal gånger. Det känns lite kämpigt att traggla själv hela tiden.

Idag åkte jag ut till klubben vid åtta tiden. Först körde jag dirigering till apport utan kon. Han fick dessutom belöning direkt när han vände upp eller på vägen in. Alla dirigeringar gick bra. Sedan var jag bara tvungen att testa stå, sitt och ligg under gång. Visst det fungerade, fast jag kände att han var inte säker. Han tvärnitade inte och han la in ett extra steg i läggandet och det tolkar jag som att han behövde klura lite på vad han skulle göra.

Sedan kom ‘Palle’ och byggde agilitybana som vi tränade på. Det kändes bra förutom vår akilleshäl – svänga tvärt efter andra hindret – Tux dalade ut i svängen. Sen testade jag att placera mig annorlunda och fick då bättre sväng men var tvungen till en något längre väg till fyran. Det är svårt det där…man borde kanske ta tid för att kolla vad som är optimalt. För det senare alternativet gjorde att han kunde hålla högre tempo genom sväng från hinder 2 till 3 och 4, men fick troligen ett extra steg till mellan hinder 3 och 4. Nu känner jag att det är dumt att inte kolla upp sådant. Med Ozzy tänker jag alltid kortast väg för han är lätt att vända och går generellt bäst när han får vända snävt. Tror att kortast väg är snabbast i de allra, allra flesta fall men tvekar ändå ibland. Här är det ju lite annorlunda med stor hund för vinkeln de kommer över hopphindret är väldigt viktig för forsatt väg, speciellt med en sådan hund som Tux som driver rätt mkt dit näsan pekar. Att klocka är nog det enda alternativet för att få svar….

När jag höll på med hästhoppning så slog det mig ofta hur mycket kort väg betyder. Det blev så otroligt tydligt där att fart kan kosta mycket tid genom att får sämre svängar.

Ozzy var tyvärr väldigt slarvig i sin hoppning. Det var han sist han tränade oxå. Han hoppar på tok för tidigt. Tillslut blev jag så less att jag körde ett antal fula oxrar som tvingade honom att trampa om. Sedan blev det bättre, att han inte kopplar själv. Hoppa tidigt = svårt att nå över.

När jag kom tillbaka från klubben var klockan närmare tolv och jag som inte hade ätit frukost var jättehungrig. Tur som jag hade så var Robert och hans kompisar tillbaka från sin golfrunda så jag blev bjuden på lunch på golfrestaurangen. Golfbanan är precis på andra sidan vägen från vårt hus. Skall försöka ‘tajma’ träningen så väl flera gånger tror jag.

Ikväll blir det simning för hundarna. Nu är det riktigt varmt igen. Kollar lite efter någon fläkt som man skulle kunna ha i tältet till Hässleholmstävlingarna för ibland blir det så kvalmigt. Jag har hört att typ Bilia eller Biltema hade någon solcellsdriven för några år sedan. Dum som jag var så köpte man ingen då för nu kan jag inte hitta någon sådan…

Ett svar

 1. eva marie:
  om det är så att du har väldigt lite om att skriva nästa gång du bloggar så hade iaf jag varit intr vad du (ni – eftersom flera läser och skriver i din blogg) anser om att ta om balansen på tävling – bra eller dåligt/hjälper eller strunt samma?
  Sofia:
  Jag tar om balansen om Hunden har inte gjort k-fälten som jag önskar. Om det är bra eller dåligt är nog från individ till individ.
  Jag vet inte om de hjälper Casey att förstå att de blev fel, men för mig känns det bätttre att ta om än att bara släppa det, då jag har märkt att släpper jag på ngt, då händer det igen..
  Mette:
  eva marie…OJ Oj det blir läsning det haha…skall se om orken är där senare ikväll.
  eva marie:
  haha, klart du har du får stiga upp vid 8 dagen därpå istället

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.