Jag är lite lätt stolt över mig själv, ja till och med så jag kan skryta lite. Igår var jag på klubben 6.30 och idag var jag där klockan 7.00. Morgonträning innan den riktiga hettan slår till med andra ord. Jag känner mig så hurtig.

Igår körde jag vittringen, apportering med dirigering, inkallning, frittfölj och dumrutan. Vittringen var okej, han jonglerar lite på vägen in och det är föstås onödigt.

Fattar inte riktigt vad som har hänt med dirigeringen för höger var helt bort igår oxå. Jag kan stanna honom och skicka om och efter ett tag kommer vi till rätt apport men så vill jag inte ha det. Det känns som dirigeringsproblemen har kommit out of the blue men det har säkert inte. Det är väl bara det att jag är så orutinerad att jag inte har sätt det.

Inkallningen gick väl lite si sådär, lite många steg. Jag får alltid en märklig känsla av att detta moment blir sämre ju mer jag filar på det. Det vill säga att om jag inte tränar det på ett tag och sedan gör det så tycker jag att det ser bättre ut än om jag försöker ‘fila’ på delmomenten och sedan plocka ihop det. Jag tror att det beror på Tux förväntan, kör jag vanliga släta inkallningar och sedan växlar till ställande och läggande så har han själv en bättre kroppshållning vilket gör en snyggare stopp/läggande. Förväntar han sig läggande så är han väldigt hukad hela vägen och kan tendera till att bromsa innan mitt kommando. Friaföljet var ok, kanske lite blasé när det blir lång långsam marsch.

I dumrutan skulle han helt plötsligt inte sitta utan stannar istället. Otroligt frustrerande….Jag tragglade och tragglade men han satte sig inte. Sedan gjorde jag en korrigering eller är möjligen hjälp…jag tog i halsbandet när jag sa sitt och drog det lite lätt bakåt/nedåt. Tux såg lite paff ut, typ jaså är det du menar. Sedan gjorde han flera fina sittande. Ibland kan Tux låsa lite när jag frekvent har använt bollen i ett lydnadsmoment och då är det som han inte riktigt funderar på vad han skall göra utan bara att han skall göra något…Jag har under en tid belönat sättande med boll.

Idag fungerade sättande under gång riktigt riktigt bra. Läggandet var bra och även ställandet men jag skall vara noga med att han inte startar innan mitt kommando.

Apporteringen gick bättre idag men han fick tänka, inte alls den där ryggmärgskänslan om vilken apport jag menar. Men han gjorde fina ‘aktiva val‘ där han var på väg mot mitten men bytte riktning. Det borde väl vara ett tecken på att han faktiskt  tänker på vad han gör, hoppas det.

Rutan gick okej, han stannade lite långt fram och backade bakåt. Jag vill ha mer djup in i rutan direkt. Konen har fungerat riktigt bra. En gång hamnade han lite långt ut men annars rundar han den fint och vänder upp mot mig.

Imorgon skall det bli lydnadsledigt tänkte jag.

Jag körde ett kort pass agility med hundarna idag. Det blev serpentinövningar för hela slanten idag. Båda gick alla tiders.

Ett svar

  1. Fanny:
    Oj! Det var inte illa! Jag som just har gått upp… (12:36)
    Caroline:
    Då låg jag och snarkade i sängen *s* Måste få lite motivation att träna lydnad med Hyper, det är mest agility bara nu =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.