Vi har fått internetuppkoppling, tyvärr strular bredbandsbolaget med delar av tjänsten så min fotosida har inte kunnat läggas upp än. Men det kommer väl. Skönt att kunna surfa igen, har massor av saker som jag skall kolla upp. Måste bara passa mig så jag inte åter igen hamnar i slösurfande och slöseri med tid för så var det nog lite innan.

I helgen har jag tävlat i Bjuv med Tux och Ozzy. Jag är hyffsat nöjd men har en hel del saker som jag måste träna på. Jag var väldigt tveksam att tävla med Tux, han såg okej ut men tänkte att han kanske skulle ta det lugnt några dagar till. På fredagen var jag och hundarna ute på en längre prommis och då gjorde Tux en sak som jag kände berodde mycket på att han var pigg. Han jagade en kanin/ung hare och den var mycket nära döden. Tux lyssnade inte ett smack på mig och det brukar han göra. Jag brukar ha honom lös bland kaniner och han har alltid brutit när jag har kallat. På fredagen såg jag hur han tittade upp, tvekade när jag kallade och sedan gjorde ett val, forsätta jakten. Jag fick springa och genskjuta honom verkligen ställa mig och blocka. Pinsamt, tur ingen såg mig. Jag hade tränat lite lydnad både torsdag och fredag. På torsdagen var det pannkaka för han var för trimmad. Han skulle ha med sig alla apporter och massor av annat. Vilket fall som helst så ledde detta till att jag snabbt friskförklarade honom.

Lördag….
I första agilityklassen diskade jag mig med Ozzy. Fick en rivning och så blev jag nonchalant vilket ledde till en disk. Sedan passade jag på att ta av honom från banan när han hoppade balansen. Det skulle jag ha gjort i Varberg redan.

Jag visste att Tux skulle vara massor av hund att köra och det var han. Fick först en rivning, tror bara han accelererade lite väl mycket och blev flack. Sedan gjorde jag en handlingsmiss som ledde till en vägran. Jag fick visst fem fel till men jag vet inte riktigt vart. Kanske uppfart balansen? Jag har slutat stanna honom nu igen. Det är ju så tråkigt. Vilket fall som helst så drog han av balansen utan mitt släppkommando och det var jag inte beredd på. Han var gott och väl nere på kontaktfältet men hade inte tid att vänta. Tog dessvärre inte tillbaka honom.

I hoppklassen gick Tux nolla. Det var en slank han dit och en slank han hit. Vissa bitar var verkligen fina på många ställen svajade han både hit och dit. Nu slumpade det sig så att det var inte så många som nollade och trots våra utsvävningar så höll tiden hela vägen och Tux vann! Jag har faktiskt inte vunnit klass 3 innan.
Det kändes bra att jag lyckades hålla ihop det fast han drar på allt och inget men rent handlingsmässigt är jag inte alls nöjd. Det var ett staket där jag gjorde flera framförbyten som jag inte alls riktigt hann. Tux fick verkligen vänta in mig och han drog iväg på annat när jag var för sen. Jag borde ha kört en serpentin á la Greg och på så sätt fått det mycket tightare och snyggare. Jag såg inte möjligheten förrän senare.. Den andra saken som var kass var att fastnade i andra tankar vid ett ställe. Bjuv hade sådana där tunnlar som jag inte gillar med ringar istället för spiral. När Tux var inne i tunneln så lossnade den och istället för att placera mig där jag hade tänkt så stod jag kollade in tunneln, märkligt att jag kan vara så okoncentrerad. Tux var snäll som redde ut situationen åt mig…Tux andra SM-nolla…one down, six more to go…..

Med Ozzy gjorde jag en annan lösning i starten och det blev bättre. Han nollade loppet och jag tror att vi blev 4:a. Inte så mycket att säga egentligen, han gjorde nog vad han kunde och var duktig.

Söndag…
Det blev lite lätt panik idag. På morgonen under banvandringen upptäckte jag att jag inte var med på startlistorna. Dom hade tappat bort mig, alla starter. Jag hann gå banan en gång fast sedan slumpade det sig så att tidtagningen strulade innan min start så jag fick springa in och gå den en gång till. Ozzy gjorde ett bra lopp och tog alla kontaktfält men han missade en tunnelingång. Jag tror att det berodde på att jag sprang för långt fram så att han trodde att vi skulle förbi tunneln. Dock slutade vi 5:a ändå och tog en SM-pinne. Därmed så är Ozzy klar för SM 2007 i Kristianstad om jag har räknat rätt.

Jag gjorde en tidig handlingsmiss med Tux och tryckte ut honom från tunnelingång nummer 1 och fick därmed en vägran. Jag hade gårdagens balans i minnet så då tänkte jag nu jäklar skall han stå 2+2. Tux stannade inte så det blev en frivillig disk där. A:et var däremot bra.

Det var en ganska svår hoppklass, men rolig. Det blev för mig väldigt tydligt vilket fall att vissa saker sitter bra medan andra sitter inte alls. Tux flöt ut rejält i en passage där jag hade valt att bara ta honom runt mig. Han drog både på ett slalom och tunnel som låg bredvid. Dels var det i starten av banan som är lite av vår akilleshäl då han gillar att accelerera framåt och inte alltid vill slå på bromsen och dels har vi lite svårt med den typen av kombinationer där han skall jobba runt mig. Sedan kom vi till ett passage med halva framförbyten som går superbra. Något senare i banan som kom det som jag verkligen är missnöjd med och det är bakombytena. Det fungerar bara inte. Det är inte så att han inte tar dom utan det fungerar inte mellan mig och Tux. Han ser inte på mig att jag tänker göra ett bakombyte. Så om jag är sen eller måste göra bytet sent så svävar han ut efter hindret eller så blir han hängande över hindret för att försöka se vad jag gör. Båda sakerna hände på denna bana, där jag var tvungen att göra ett byte sent och han bara flöt iväg och sen skulle jag göra ett bakombyte efter en raksträcka och då blev han hängande över ett hinder som han sedan rev. Jag kan se på honom att i språnget inte har en aning om vart han skall, huvudet åker upp och han blir alldeles svajig för att försöka pejla in riktningen. I dessa lägen önskar jag att jag hade ett höger och vänster…5 fel slutade vi på.

Ozzy gjorde helgens bästa lopp i denna hoppklass och blev tvåa. Fast även han drog mot tunnel och slalom…Kanske skulle man köra lite cirkelarbete??? Ozzy hade tre placeringar i helgen, undrar om han blev placerad i den totala cupen? Jag åkte innan prisutdelningen.

Jag är väldigt glad att jag valde Bjuv före Borås för jag har varit klar vid 14-tiden varje dag och kunnat komma hem i god tid. Igår kunde jag bada hundarna på kvällen och det lutar nog mot ett litet kvälls dopp ikväll igen. Tux har inte visat av några känningar alls så jag gjorde nog rätt i att friskförklara honom.

Jag har tittat en del på lydnad och konstaterat att vi verkligen måste hårdträna nu om jag inte skall göra bort mig totalt i debuten i elit. Somollis Billy the Kid var den hund som jag gillade bäst, han hade härlig attityd på banan och det kan nog blir hur bra som helst nära alla bitar sitter.

Ett svar

 1. eva marie:
  Grattis till vinsten och övr resultat, skönt att vara klar till SM!
  Sofia:
  Grrattis till vinsten!!!
  Jeanette:
  Grattis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.