Idag har vi upptäckt en ny brukshundklubb. Gagnef-Floda hette den och de hade jättefina agilityhinder. Jag tränade faktiskt elitrutan och apportering med dirigering innan vi körde lite agility. Ozzy fick bara busa. Tux vill gärna hoppa över det där med att springa till konen. Om jag då försöker ‘hotta’ (belöna) upp konen så springer han tillbaka från rutan till konen. Det vill säga han springer ut till rutan vänder upp och springer tillbaka till konen. Han är verkligen ‘a real sucker för belöningar’. Vi får ihop det efter lite övning, ibland går det direkt, idag var dock en sådan dag då jag var tvungen att dela upp momentet för att få det att fungera. Jag har inte alls lagt den vikt vid inlärningen av konen som jag hade som plan i vintras.

Då tänkte jag lära in konen noga så att han ställde upp exakt rakt bakom konen. Men sedan sjönk ambitionerna så nu har jag bara lärt honom att springa ut och vända upp bakom konen. Det gjorde genom att lägga en boll vid konen ett par gånger och sedan har jag jobbat därifrån. Jag gick dock väldigt fort från att ha lärt in konen till helt moment så det kan ju vara så att konen inte är helt befäst. Jag backa lite under några träningspass och dela upp momenten som innehåller kon för att få honom lite säkrare.

I agilityn körde jag dubbelbox och så passade jag på att köra igenom balanshindren där jag sprang förbi, stannade långt bak osv osv så han blir helt säker på det. Dubbelboxen gick bra men jag måste kolla igenom Great Dog-videon igen och skriva ned för varje övning för det är lite svårt att komma ihåg när man står på plan.

Nu på kvällen så var jag och hundarna upp till toppen av hoppbacken här vid Lugnets skidstadion. Backhoppare är galna! Det var verkligen högt och brant, galna måste de vara.

Nu längtar jag hem, en vecka brukar gå bra men sedan blir det lite segt och ensammet. Jag skall köra på torsdag så det är inte så lång tid kvar.

Här är två bilder på mig och Loppan, tack Petra för tipset.

http://www.trasselsudd.com/SM/0098-mindre.jpg
http://www.trasselsudd.com/SM/0101-mindre.jpg

Glömde att skriva en sak, stackars Ozzy blev manglad Tux idag. Så pass att han faktiskt har en blödningar/blåmärken. Det var mitt fel egentligen. När vi var på brukshundklubben så var bägge hundarna lösa och jag höll på bygga dubbelboxen. Ozzy var på väg upp balanshindret så jag fick en infall att springa med honom. Tux ser detta och sätter all världens fart över balanshindret och skiter fullständigt att Ozzy är på. Han bara springer över honom för att hinna först ned till kontakfältet. Ozzy trillar av men blir först lite hängade med två ben kvar på balansen. Så nu har röda märken på magen, runt snoppen och på insidan av låren. Han är inte halt eller så, märkte inget när vi var på prommisen upp till hopptornet men nu är han helt klart dämpad. Stackars Ozzy. Korkat av mig, tänkte mig inte för. Jag vet ju att Tux inte kan avstå en enda chans att ta agilityhindren, han springer ju och hoppar dom själv utan att jag springer med, så mycket gillar han dom.

Heja Sverige!

Ett svar

  1. martina:
    linslusen
    http:// s22.photobucket.com/ albums/b328/Lojs/? action=view&current= ozzytunnel.jpg
    Li:
    Trevlig midsommar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.