Jaha, då var SM över för detta år. Mitt mål var att komma till final och det gjorde vi. Första agilityloppet gick bra, nolla och fjärde placerade. Hopploppet gick oxå bra, vi nollade men tiden var väl inte något att skryta med men jag tog det medvetet lugnt för jag ville som sagt till final.

I finalen gick det inte speciellt bra. I första loppet rev han två hinder. Så är det ibland med Ozzy, han hoppar långt och högt och råkar han slå i ett hinder så tar han bara i mer och hoppar längre och högre för att försöka att inte riva. Det får tyvärr ofta motsatt effekt. I agilityloppet så blev det en disk och det var mitt fel. Jag sprang inte som jag hade tänkt. Resten av banan gick han riktigt fint.

Jag är nöjd med Ozzy. Han är säker och om jag inte klantar mig så klarar han det mesta på banorna. Hoppningen är nog den största akilleshälen för honom. Ibland hittar han rätt i rytm och ger sig tid att trampa om istället för att bara hoppa av och då kan hoppa riktigt bra. Men blir det fel så blir det som sagt lätt så att han bara tar i mer och mer. Vi saknar en agilitynolla för att vara klara för nästa års SM så det är väl bara att träna på och se om vi inte kan få en placering oxå.

Vi bodde riktigt bra med fina promenadmöjligheter och BAD. Jag har badat för första gången i år. Jag och Tux simmade. Det är mysigt att han simmar med en, Ozzy vill inte simma ut för långt så han vänder men Tux han följer med.  Sedan lyckades jag få honom att hoppa ned i vattnet från bryggan, det krävdes en hel del övertygande. Han har aldrig hoppat från en bryggar som var så ‘hög’ som denna så jag fick peppa honom lite.

Sedan har jag BRÄNT mig. Jag hade världens fulaste bränna innan. Det var en t-shirt rand på armarna och v-ringning i halsen samt en rand mitt på vaden. Nu är jag illröd om benen med shortsrand istället, v:et i halsen är kvar och så har jag linnerand istället. Dessutom har jag gått och kisat för jag har inga solglasögon så jag har även ljusare partier i ansiktet. Snyggare än vanligt med andra ord… Jag har köpt en jättefin blus till midsommar med smala axelband så nu måste jag försöka fixa till så jag kan ha den på mig utan att se ut som en mänsklig skäck. Så typiskt mig…

Tux tyckte nog det här med SM var ett nerköp. Mingla lite med folk och lite tränande blev det men han hade nog mer än gärna tävlat oxå. Tux kan verkligen bli äckligt varm. Jag körde ett pass agility med honom på lördagen och märkte inget när jag tränade med honom. Sedan gick jag för att hämta mer vatten och hälla lite vatten i pälsen på honom. Han var verkligen het i pälsen. Jag hoppas verkligen han stoppar av sig själv innan blir för varm.

Själva SM var okej. Organisationen kändes lite osammansvetsad. Det var saker som att man inte hade full koll på hur Alars program fungerar och att detta inte hade kollats upp innan tävlingen, att speakern gång på gång sa fel resultat. Det beror ju inte på speakern är kass utan att man inte har organiserat sekreteriatet. Det vill säga att en har ansvar att informera om antal fel mm till speakern eftersom det är svårt att ha full koll på allt som speaker. Platsen var oxå okej men Borås förra året var mkt bättre. Gräset var väldigt slitet på vissa ställen vilket känns lite trist. Men det var stort och fint utrymme.

Jag såg inte så mycket lydnad som jag hade tänkt innan. Istället fotade jag mycket agility, det är ett bra sätt att få tänka på annat än sitt eget springande. Tyvärr kan jag inte lägga ut bilderna förrän bredbandbolaget får loss tummarna. Den sidan som jag har fotona på ligger på vår egna server så det är därför det inte fungerar. Även mailen kommer dit. Det blev en del bra foton, tror jag.

Jag handlade inte mycket på SM. Det enda jag köpte var Niina och Kenths nya lydnadsbok. Jag har inte hunnit börja läsa i den än så jag har ingen aning om den är bra men både Niina och Kenth är väldigt duktiga så jag har höga förhoppningar. Jag måste ju även vara solidarisk när Niina har sagt så snälla saker om Tux…

Nu hoppas jag att nästa SM går i Skåne!!!!!!!!!!!

Lite senare…
Jag körde inte tillbaka hem till Malmö utan körde till Falun för att jobba. Här är jättefint. Jag bor på Scandic vid en hoppbacke. Hotellet är kanon för det är fina promenadstigar här, man slipper rökrum när man har hund med sig. Hundarna fick en liten godispåse när vi checkade in. Jag måste erkänna att man blir lätt avundsjuk på all natur som finns här. Hundarna fick bada i jättefin sjö på kvällen där det fanns massor promenadstigar. Undrar varför man bor i Malmö egentligen? Det är förstås mkt bättre nu när vi bor i utkanten av Malmö men vi har inte till närmelsevis så mycket fin natur.

Ett svar

 1. Martina:
  Det roligaste på hela helgen var att se Csilla modigt ta sina första simtag och att se Tux våga ta steget och hoppa från bryggan Borde vara förbjudet att tävla när det är sånt väder, stäng tävlingsbanan och skicka alla till stranden istället, så mycket skönare

  Hoppas det blir bättre (!) väder den 19-22 juli !!
  Namn:
  Håller med dina funderingar om varför man bor i Malmö när man ser hur fint det är i andra delar av Sverige. Kan verkligen fråga sig varför man bor i Malmö
  Susanne:
  Ja visst vill man bo i skoooogen! Suck 🙁
  Petra:
  Hittade till ännu en fin fotosida. Ett tips…gå in på trasselsudd.com, jättefina SM-foton, där bla du & Ozzy är med!
  Jenny:
  Skummade igenom Niina o Kenths bok igår och den är verkligen bra =) Nackdelen är att man blir så fruktansvärt träningssugen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.