Som gubben i lådan dyker jag upp i Umeå eller rättare sagt i Holmsund utanför Umeå. Jag och hundarna har brutit oss in i ett konferensrum på hotellet och där hittade jag uppkoppling. Prisa guuud eller nått… I måndags morse körde jag från Malmö till Umeå, började klockan 8 och var framme 22. Och efter en dag så har jag typ 125 myggbett! Hur klarar sig folk här uppe, har de läderhud eller? Man kan inte stå stilla i en sekund förrän man blir attackerad.

Vi tävlade i helgen i Råådalen och det gick rätt kasst eller så. Jag var inte riktigt på hugget mentalt då det har varit väldigt mycket med flytten och så kände jag lite deppig över att behöva köra 125 mil till Umeå dagen därpå. I agility 3:an fick jag och Tux en vägran på andra hindret och det var mitt fel. Jag kunde inte komma till något beslut över hur jag skulle starta honom och vart jag skulle placera mig. Mitt val blev inte heller bra. När han sedan missade en svår slalomingång så tog jag om hela den sekvensen istället för jag tyckte att det gav både Tux och mig mer. Ozzy missade oxå slalomingången i denna klass så jag tränade kontaktfält inför SM istället vilket oxå blev en disk.

I hoppklassen så nollade jag med Ozzy men han ägnade mycket tid åt att just hoppa och tiden blev därefter. Vi blev trots detta 4:a. Detta var Ozzys första lopp för dagen och det blev lite stressigt för mig så han fick lite för dålig uppvärmning och framför allt så hoppade jag inte honom något innan. Jag tror att det är bra för honom att hoppa fram ordentligt innan för annars blir det lätt att just hoppar både mkt högt och långt när han kommer in på banan. Måste tänka på det till SM nu…Tux hade ett bra lopp på G i hoppklassen, tyvärr klantade jag mig. Jag hamnade för långt bakom ett hinder och det berodde nog dessvärre mest på att jag var lit nonchalant. Jag hade sett fällan på banvandring men var helt enkelt för slarvig så Tux tog fel hinder. Han var nolla fram till dess. Det var sjätte disken på raken för oss….

Fast ett av dessa disklopp är nog ett av de bästa loppen Tux och jag har gjort så disk måste ju inte vara helt katastrof.  Favoritloppet är för den delen vår debut i agility 3 och orsaken till att det är mitt favoritlopp är att är ett väldigt ‘distinkt’ lopp. Svårt att förklara men jag känner att Tux ofta på tävling flyter och tvekar lite svängar, han ställer frågor och detta gör att jag nästan aldrig får det tryck jag vill ha genom svängar. På träning är detta mycket bättre men jag har haft svårt att hitta samma känsla i klass 3 på tävling. Det kommer nog med rutinen. Vilket fall som helst så i debuten så hade precis det där trycket hela vägen runt banan att det råkade bli fel tunnelingång får jag bortse ifrån….

Idag har vi bara promenixat. Men imorgon skall jag leta upp Umeå BK för ett rejält träningspass med bägge hundarna. Det gäller att inte stå stilla för då äter myggen upp en…. Jag borde lista alla brukshundklubbar jag har tävlat eller tränat på och sedan borde jag även lista alla naturreservat och nationalparker som jag och hundarna har promenerat i. Idag tog vi en två timmars tur i ytterligare ett naturreservat.

Nästa stopp är SM för Ozzy. Jag börjar köra söder ut på torsdag men kommer till Uppsala förrän på fredag.

Oj, nu måste jag nog smyga mig ut från detta konferansrum för hundarna har börjat leka och det kommer sluta med voff, voff och race runt stolar och bord.

Ett svar

 1. nettan77:
  kikar in
  Susanne:
  Ja det är ju det där med myggen. Jag glömmer bort dom hela tiden. Fick själv min beskärda del i konstgrytet igår som har ett bra tag så att det är svalt och skönt… det tycker myggen också! Tror hälften av Skånes mygg var där 😉
  Martina:
  Fick precis en varning igår om att ta med myggstift till Uppsala, det lär finnas gott om dom där också
  caroline:
  Lycka till på SM
  Pia:
  Lycka till i helgen!
  Jenny:
  Lycka till på SM! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.