Tack för alla grattisar och för alla snälla kommentarer om bilderna!!

Jag är verkligen nöjd med bägge hundarnas prestationer i helgen! Jag kommer inte ihåg alla loppen men skall ändå försöka mig på en liten summering.

På fredagen så nollade först Ozzy hopp 3 men det var lite tveksamt här och var så tiden räckte väl inte riktigt till någon topplacering. Jag var rätt nöjd ändå, det blev en SM-nolla till och det är alltid trevligt. Sedan var det Tux tur och vi fick till ett bra lopp. Vi hade ett par ställen som jag skulle ha velat göra annorlunda om jag hade haft chansen. Jag höll honom för länge i bägge tunnelingångarna samt att jag släppte fram honom försent i en passage dom jag trodde skulle vara svårare än vad den var. Men jag skall inte gnälla vi blev 4:a slagna av Elvis, Ia och Lotus…det kunde ju ha varit värre… Det blev som sagt Tux tredje hoppcert och nu är även han champinjon. Det var för övrigt Mia Laamanen som hade ritat banan och dömde, jag har som sagt nämnt henne tidigare i bloggen. Jag har skickat in championatsansökan till SKK idag så får vi se hur snabba de är att uppdatera..

I Ozzys agilitylopp så rev han tyvärr första hindret, jag tror att det var för att jag drog igång för snabbt. Han hoppar bättre när jag smyger igång. Överhuvudtaget är svårt att lägga något tryck framåt på Ozzy för då börjar hans hoppning falera, från halvdan till kass. Men den är ändå bättre nu än vad den har varit, kanske den blir bättre med tiden..

Tux agilitylopp känns smått ironiskt eller nått. Vilket fall som helst så blev det fel ganska tidigt i banan, mellan hinder 5 och 6. Jag var säker på att jag hade fått en vägran för att jag kallade in Tux för hårt och han svängde förbi det hinder som han skulle ta och jag fick ta tillbaka honom. Jag bestämde mig för att verkligen träna kontaktfält eftersom jag trodde jag hade 5 fel, nu gjorde Tux alla kontaktfälten bra så jag behövde aldrig ta tillbaka honom även om jag höll honom länge på fälten. Snacka om att jag blev snopen när de sa att jag hade noll fel när jag kom i mål. Tiden var som sagt inget att hänga i julgran med både en extra loop och stopp på kontaktfälten (även uppfart balans) så då blev jag faktiskt lite nervös. Jörgen Tellkvist fick till ett felfritt lopp med Zack och var förstås helt överlägsen men ingen annan lyckades knuffa bort oss från pinnplats. Jag hade TUR men jag har haft mycket otur i agility 2 så jag hade en del att ta igen. Jätteskönt att komma upp i trean i agility oxå.

Resten av helgen blev det enbart disk för Tux men jag tycker verkligen att han har gått kanon. Faktum är att jag tycker att det bästa loppet under helgen var ett lopp där jag diskade mig. Det var debuten i agility 3, han tog fel tunnelingång men hela loppet i övrigt kändes verkligen kanon. Jag kan ibland bli lite passiv och avvaktande i handlingen och det gillar jag inte riktigt. Så både lördagen och söndagen försökte jag tänka på att jobba hela tiden med Tux och det känns väldigt bra. Jag fick ett lätt återfall i sista klassen på söndagen då jag fegade i starten och det ledde förstås till disk. Eftersom det var sista klassen så passade jag testa det jag hade tänkt att köra från början och jag behöver väl inte säga att det fungerade perfekt. No more fegande…

Ozzy dubbelnollade på söndagen och kom 3:a respektive 4:a. Ozzy har nu enbart en agilityklass-nolla kvar för att vara klar för SM 2007.

Bilder från helgen finns här: http://photo.orcafat.com/varhoppet06

Idag har vi varit och tittat på huset. Jag vet inte om jag skall gråta eller skratta. Huset är väldigt fint men inte klart!!! Vi är rätt rejält sura på PEAB som de som bygger. Han som sköter besiktningen kunde inte göra förbesiktning för att det helt enkelt inte är tillräckligt klart. Det känns måttligt roligt helt enkelt. PEAB lovar att huset skall vara klart till onsdag men trädgården kommer inte vara klar förrän långt in på sommaren. Detta har de inte meddelat oss vilket är ett kontraktsbrott. Just nu är det bara lera utanför dörren och det är inte så roligt när man två hundar. Jäkla PEAB. En annan sak som är lite utav en besvikelse var att jag hade beställt en norrstjärna (kartsymbol) i mosaik till hallen. Vi har missat att den har kommit bort ur beställningen så jag får ingen norrstjärna . Vi skulle ha dit en trädgårdsdesigner som kunde fixa trädgården men eftersom vi inte vet när den blir klar så lär detta dröja. Jag som hade sett fram emot att kunna hundarna ute i trädgården. Grr…

Pinsamma bilder….
Jag tog den här bilden på Martina med Troya i fredags: http://photo.orcafat.com/album01/f67 och jag tycker att den är hysteriskt rolig. Vet inte riktigt om Martina tyckte att det var lika roligt som jag, tror inte det. Men vi kan väl lindrigt sagt säga att hon fick sin hämd för kolla in mig på dessa bilder som Andreas Silfverberg har tagit:

http://www.agilityfocus.se/album/varhoppet/lordag/slides/IMG_5377.html
http://www.agilityfocus.se/album/varhoppet/lordag/slides/IMG_5378.html

Man kanske skall ha rånarluva på sig när man springer??? GAH vad pinsamt…

Ett svar

 1. Fanny:
  Oj, vilket flyt! Jag blir grymt imponerad och avundsjuk. Grattis!
  Martina:
  Det mest spännande loppet i helgen måste otvivelaktigt varit Tux sista ag2-lopp. Det blev onödigt spännande eftersom vi som stod bredvid såg bakom ryggen på dig att domaren inte dömde vägran, men det var inte svårt att gissa att du trodde att ni fick fem fel. TUR att du inte tillhör den TRÅKIGA kategorin agilityförare som lägger av när dom får lite fel eller diskar sig
  Martina:
  SKK kan vara väldigt snabba men ibland kan det också bli liggande underst i en hög (har varit med om båda delarna). Om man vill ha med titeln på valparnas reg-papper (och det vill man väl?) så kan man maila eller ringa SKK och snällt förklara läget och be dom prioritera, ibland är dom både trevliga, snälla och snabba
  Åsa:
  Gud så tråkigt med huset!Så jobbigt när saker ska krångla……

  Inte helt lätt att bli vuxen ändå….. Jag väntar ett tag till…….
  Martina:
  Jag tycker nog att dom är lika roliga som du hehe.
  Susanne:
  Ni kan få gå i skola hos mej hur man får till fina posér 🙂 Inte för att jag tycker att mina är så bra fast i jämförelse så… 😉
  Mette:
  Nu kommer du nog ligga rätt illa till Susanne…Jag skall nog dokumentera alla dina steg på agilitybanan så vi får till en bild så även du rodnar…
  Susanne:
  Annars så tänkte jag att jag kunde lära er hur man rör sej tjusigt så kan ni visa mej hur man vinner cert och sånt. Eller så kan vi göra ett byte rakt av, jag ser gärna ut som en blåsfisk om jag får vinna lite 🙂
  Mette:
  Jag tycker att jag har the evil eye på en av de hemska bilderna. Det kanske var därför vi diskade oss för det gör vi precis efter den bilden…rånarluva och diet får det bli. Eller så får jag satsa på lydnad för där är det lättare att se avslappnad ut.
  Emelie:
  Jag tror på rånarluva för min del. Eller också inhyrd handler .
  Åsa:
  Asch…… skyll på fotografen som inte kan fånga det vackra hos objektet!
  förtydligande….:
  alltså är det fotografens fel om det inte blir bra kort…. det vet vi väl alla! hihi!
  Martina:
  Huvudsaken är att hunden blir bra på bild
  Åsa:
  Av n ågon konstig anledning lyckas fotograferna oftare med det?! Konstigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.