Tux och jag kommer aldrig ur agilityklass två!

Vi har varit Falkenberg idag och skall dit imorgon oxå. Idag var det large och imorgon är small/medium. Tux och jag började med Ag…Det var en riktigt svår bana för att vara klass 2 med många svårigheter. Det blev vilket fall disk för Tux sprang under balansen. Jag hamnade fel på hindret innan och så skulle jag skicka honom på en tunnel som låg under balansen och jag var tvungen att backa bakåt för att komma runt balansen på andra sidan. Jag trodde att Tux hade ‘låst’ på tunnel när jag började backa men det hade han inte utan stället sprang han under balansen. I övrigt gick han bra. Ett ekipage nollade klassen.

Sen sprang jag Ag 3 med Helene Johanssons Meg och det gick riktigt bra. Vi var nolla ända till slutet då jag fick en fulsnurr och sedan blev det disk på nästa sista hindret då jag slarvade.

I hopp 3 började jag med Meg och hon var så duttig! Vi nollade och slutade 4:a i klassen och fixade en SM-pinne till Helene. Härligt att få köra en väl genomarbetad hund.

Sedan var det Tux tur. Vi diskade oss igen på tredje hindret från slutet, jag fick nog alldeles för bråttom så jag visade honom dåligt, jag tyckte att alla svårigheter var över…men man är ju inte i mål förrän sista hindret är hoppat. Vad skall man säga om loppet då? Jag hade ett par svängar som jag inte var helt nöjd med men annars gick Tux alla tiders. Däremot kan jag säga att jag numera har full förståelse för Palles tjatande om fastsättande av tunnlar. I detta loppet var det en tunnel som skulle tas 2 ggr och första gången lossnade utgången helt. Eftersom det var en tunnel med endast ringar så innebar det att den kollapsade rejält. Detta var inte åtgärdat när Tux kom andra gången och han fastnade rejält och kom knappt ut och när han kom ut så smällde han in i stålhållaren skulle ha hållit tunneln på plats. Dom har ju rätt bra fart i dom där tunnlarna och att fastna är nog inte så trevligt, kan nog i värsta fall vara skadligt. Dessutom är rätt svårt att få en konkurrenskraftig tid. Det är sånt som händer men som sagt jag förstår förare som tjatar om det och jag kommer faktiskt vara mkt mer noga själv. Jag tycker nog egentligen att domaren skall bryta när dom ser att det blir så här….

Nu skall jag pyssla med funktionärsschemat till Vårhoppet, vilket lördagsnöje!

Ett svar

 1. Louise:
  Klart man kommer imorrn, småhundarna ska ju få sin motion. Samma banor verkar det vara, så man får väl försöka ta revanch.
  Så du får gärna hälsa på min lilla maskot.

  Mette:
  Kolla in Louise blogg, länk ovan, hon har tagit fina bilder!
  Mari:
  Vad duktig du är som fixar SM-nollor åt andra. Innan du vet ordet av fixar du er sista pinne också.

  Petra:
  Mette-Snygga lopp med Meg, men du Tux är oxå genomarbetad, såå duktig som han är vid hans ringa ålder!!!

  Martina:
  Känner igen det där med att jaga sista pinnan, suck. Men den som väntar på något gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.