En del foton från helgen ligger här:

http://photo.orcafat.com/valborg06

Ahh, nu är kommentarsgrejjen fixad oxå. Den var ju helt bisarr med svarta fält mellan varje kommentar.

******************************************************************************************************************

Under helgen så har jag kommit på en hel del saker som jag måste jobba på:

Tux
Vippen – den är skitkass. Han stannar alldeles för tidigt och har dålig viktfördelning.

A:et
– han är inte speciellt säker på A-hindret och behöver draghjälp och det måste jag träna bort så han jobbar mot botten även om jag måste stanna. Det är just stanna, byta framför som är problemet, springer jag förbi så driver han ned i två av två på hur fint som helst.

Generalisering
– dessutom måste han få mer generaliserat beteende på kontaktfälten. Hans kunskaper om kontaktfält är helt klart mycket bättre på hemmaplan än på andra ställen.

Fram
– Tux hade en kanonfint fram tidigare men nu tvekar han mer och jag får inte alls till de slutspurter jag hade när vi började tävla för ett år sedan. Det är dyrbar tid vi missar där.

Standard övningar – vi har kört mycket svåra banor och jag känner att det har gjort att Tux förväntningar är att det skall vara svårt. Jag behöver gå tillbaka till enklare saker och se till att han hanterar dom ur alla lägen med hög fart. Jag tänker på stjärnor, boxar och lite sådant. Just nu behöver jag gå in och hjälpa honom i dessa övningar och egentligen skall han kunna dom självständigt.

Dumrutan – träna ställande, läggande och sittande under gång så de är stabila oavsett vad jag hittar på efter.

Konen – vet fortfarande inte hur jag skall träna in denna så jag får den som jag vill. Just nu lutar det åt target i form av pringleslock som jag sakta skjuter in under konen. Något annat förslag?

Sittande i grupp – tråkmoment. Vill bara inte träna detta moment det är trååååkigt. Tyvärr måste man väl det.

Budföring – Tux vet nog forfarande inte vad det är trots att han sprang för glatta livet i appellen. Måste ta tag i detta…Jobbigt för då måste man engagera en massa folk dom egentligen helst vill träna sina egna hundar.

fortsättning följer….

Ett svar

  1. Åsa:
    Härligt att få se dig också på en bild Men saknade Ozzys dräkt…….

    Mette:
    Hmm, det är ju lite svårt för det blir ju liksom disk då. Dessutom tycker jag att det är svårt att hitta en sådan dress med riktig cape, sådan måste de vara för att ge riktig lyftkraft i hoppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.