Oj, vilka jobbiga tre dagar! Jag är sååå  ….snabb blogg blir det.

Vi körde upp till Tranås i fredags eftermiddag och åkte ifrån strålande sol. Vi var först på vandrarhemmet där vi skulle bo och fick välja rum. Värden var något rund under fötterna, dock vänlig, men som sagt han hade nog smakat både en och två gånger på någon starkare vara. Ozzy hann på vägen upp, när vi skulle stanna och handla kampleksak som jag hade glömt, smaka på Martinas godispåse eller det som var i rättare sagt. När vi kom ut till bilen satt han med hela huvudet nere i påsen ätandes pariserlinser…..

Jag hade en så dålig känsla på lördagen om att det skulle gå kasst och det gjorde det oxå. I agility 2 blev det disk när jag halkade till när jag skulle springa så jag kom ingen vart och Tux vek av in mot mig. Sedan i hopp 3 så halkade jag så mycket med Tux att jag trillade mitt i all lera. Ozzy gjorde ett bra hopplopp och kom fyra trots att han hade en liten fulsnurr. Han tog sin första SM-pinne för nästa års SM. I agilityloppet höll jag lite hårt i honom i en tunnelingång och han är lyhörd så vi fick dessvärre en vägran där. Mitt fel och han tog alla kontaktfälten fint.


Casey i leran på lördagen…

På kvällen så var det prisutdelning av Agilitybladetspriser. Maten var riktigt god men utdelningen blev väl lite små seg. Oxie BK blev Årets agilityklubb, Martina och Troya Årets hund medium och så tillsammans med Trelleborg blev vi årets tävlingsarrangör.

På söndagen så var vädret något bättre, vi slapp regnet vilket fall. Jag började med att köra öppen agility och det var väl ett sådär lopp egentligen. Tux fastnade och blev osäker på nedfarten A-et och vill inte riktigt gå ned på kontaktfältet och när han väl kom ned på kontaktfältet så brast han och hoppade. Jag hade väldigt gärna sett ett par steg till. Vi har haft problem med A:et till och från. Det börjar alltid med att jag stannar upp och då blir han osäker. Vi slutade 2:a bland alla duktiga hundar, jag blev himla förvånad. Det var Palle och Jimmy som slog oss, dock var det en hel del namnkunnig bakom oss….snopet men kul.
Ozzy diskade sig i denna klassen för small.

I hoppklass 3 för large diskade Tux och jag oss. Jag hade blyfot och han hoppade ett hinder baklänges. Ozzy gjorde ett skitfint lopp i hopp 3:an, tyvärr rev han första hindret. Nu idag kollade jag tiderna och såg att Ozzy var snabbast i det loppet. Kul att jag kände rätt för det kändes så himla bra hela loppet.

Idag har vi varit i Råådalen och tävlat DM.

Tux nollade 4 lopp idag! Duktig kille.

Laget bestående av Paul Bjurehag med Jimmy och Swinto, Helene Johansson och Meg och så jag då med Tux vann väldigt överlägset Lag-DM. Det var mååååånga sekunder och fel ned till tvåan. Indivuellt så ledde Tux efter hopploppet som var helt kanon. I agilityloppet så gick det så bra enda tills tredje hindret från slutet, säcken där jag hamnade på höger sidan och hundarna skulle svänga vänster efter. Vi tappade massor av tid där och fick nöja oss med att komma tvåa efter Palle och Swinto. Idag har vädret var riktigt bra och vi slapp all lera. Martina och Troya vann DM för medium, GRATTIS!


Tux i ett mycket grönare Råådalen, fotot taget av Susanne Pettersson.

Ett svar

 1. Sofia:
  En galen Casey på bild Jag kan inte förstå att vi sprang frivilligt i den där leriga sörjan…hua

  Caroline:
  Ni är såå duttiga =)

  eva marie:
  grattis till DM titlarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.