Jag vill inte trampa några kristna på tårna men just nu tycker jag gott och väl att Jesus kunde ha dragit ut lite på det här med död och uppståndelse! Han kunde till exempel återuppstå flera gånger efter varandra så att vi fick lite längre påsk. Jag vill ha mer ledigt!

 

Igår var det fixardag på klubben och de blev så tjusigt. Alla hindren blev målade och så blev det allmänt uppfräschat. Jag hann även med att träna lydnad och en del agility. I agilityn jobbade jag med bakombyten i slalomen. Det går fint att släppa honom från 90 grader vinkel in i slalom och korsa hans väg men går jag över 90 grader så blir det problematiskt. Det är när han är inne i slalomet och jag springer åt fel håll för att komma runt slalomet så Tux tycker att det är jobbigt. Knäpp hund, att han inte fattar att det är inget konstigt att matte springer motsatt håll som han i slalomet…skämtar bara, han är inte knäpp. Sedan jobbade jag med alla kontakfälten. Det får väl lite sisådär men vi stretar på. Lydnaden gick riktigt bra, fria följet i vanlig marsch var bättre men han forfarande tendenser att limma vid mitt ben. Rutan var riktigt bra, han stod där konen skall stå och så stod jag ute i full distans och skickade honom. Fjärrdirigeringen gick bra men jag känner att jag skulle behöva någon metod som befäster höger/vänster bättre än den jag har nu. Funderar, funderar…

Idag fortsatte jag arbetet med Gregs övningar och körde igenom serpentinövningen och det gick lite blandat. Jag jobbade mycket på att få tråckla biten tight in, dvs svänga snabbt. Han svänger betydligt snabbare till vänster än till höger. Jag tycker oxå att det är lättare att göra det halva framförbytet åt detta hållet. Han jobbar utan problem in mot mig när jag visar med ytterhanden, en gång höjde jag den för tidigt och då gick han in mellan två hinder. Jag hade lite problem att hålla fötterna i rätt riktning och springa. Sedan forsatte jag söndagens arbete med kontakfälten.

Efter det så åkte jag och Martina ut till Vomb med hundarna. Det var kanonväder hela tiden vi där men när vi åkte därifrån så slog det om. När vi var där så fick vi en utskällning av ett par. Våra hundar höll på bada och leka så de skällde en del men vi höll oss på en begränsad yta. Helt plötsligt kom det några människor som först ställde sig att fota oss och sedan så kom bror och syster duktig för att tala om att våra hundar störde djuren med sitt skällande. De var sura som attan och skällde på ordentligt. Tux sprang fram för att hälsa och hoppade förstås upp tanten. Blöt var han oxå för han hade badat. Hon gick från sur till übersur och började säga något om ta bort den där…och så ryckte det i hennes ben när Tux var på väg mot henne igen. Sedan började vi gå därifrån och då följde de efter så jag kallade in mina hundar igen (Martina var redan bakom dom) så de skulle kunna gå utan  vi nödvändigtvis var tvugna att göra varandra sällskap. Tux och Ozzy kommer och sätter sig vid mig och då börjar de muttra elakheter om det oxå. Jaja, vi hade det rätt trevligt ändå, säkert jävligt mycket trevligare än vad dom hade…

Jag har lagt upp ett nytt album med lite bilder från påskhelgen här: http://photo.orcafat.com/pask06

Ett svar

 1. Martina:
  Trodde tanken med långledigt var att man skulle vila upp sig lite, men jag är tröttare än någonsin efter all frisk luft och sol i helgen. Vill också ha en förlängd påsk! Hörde på radion häromdagen att någon påstått sig hittat Judas evangelium (?!), kanske finns lite nya fakta om Jesus död och uppståndelse som kan förlänga påsken? hoppas kan man ju

  Mette:
  Ja, fattar inte det är men det har nästan blivit så att jag vilar upp mig under veckorna för helgerna är så slitsamma.

  Fanny:
  Sure thing! Vad gör ni 6-7 maj?

  Emelie:
  Jag skulle nog behöva sova en vecka eller så…

  Martina:
  Å värre lär det bli fr o m nästa helg när säsongen börjar.

  Åsa:
  haha senariet när man e på promenad känner jag igen… sura männsikro fins det gott om. Tyvärr har många av dem hund också!! Hatar alla vars hundar kommer framspringades och disusionen man tvingas ta när inte mina hundar “får-vill” hälsa på deras!!! men låter som en härlig helg!!!

  Visst är det så att man vialr upp sig på veckorna!! Ses på söndag!!

  Mette:
  Ja, det skall gudarna veta att många hundägare är förbaskat träiga. Jag gick och tänkte på det imorse. För ett par år sedan fick jag mig en utskällning av två tjejer helt utan anledning. De hade stört sig på att mina hundar inte fick hälsa på deras så en dag gick de fram till mig och sa att jag var en djurplågare. Och jag eeh, vad menar du ni och de börjar gapa som fasiken på mig om att det var synd om mina hundar som aldrig fick göra något och inte hälsa på någon. Jag förklarade i lugn ton att jag är tränar 7 dagar i veckan, tävlar i stort sett varje helg eller är på kurs och att mina hundar många hundkompisar så att det går ingen nöd på dom. De hade alltså genom att bara möta mig i parken fantiserat ihop hur mina hundstackare hade det bara för att de kände sig putta för att de var tvugna att ha koll på sina hundar när de mötte mig. Jag hade innan detta inte sagt något alls till dom. Numera så försöker jag att inte svara utan bara gå i alla sådana situationer.

  Katja:
  Underbara foto, precis som vanligt. Alltid lika imponerande!

  Åsa:
  haha känner igen mig totalt!! Hur många gånger önskar man inte att folk kan ha lite mer respekt för en när man möts. Erik är tycker inte om när andra hundar kommer fram eftersom han vet att han inte får hälsa. När jag då lyfter upp honom och säger att han inte tycker om andra hundar så svarar folk ofta med att det gör inget om han biter deras hund???

  Svarar man att han är rädd för andra hundar så får man som svar av ala duktiga hundpedagoger (tror de) att men sätt ner honom annars gör du det bara värre! Nästan så de blir arga och skriker hystersikt, “Sätt ner honom, sätt ner honom” haha inte klokt! Att det ska vara så svårt o respektera andras kunskaper och viljor om sina egna hundar!:
  och tydligen även att låta andras hundar ta ett glädjedopp i vårvärmen!

  Gunvor:
  Tycker GUD kunde bestämt att vi ALLTID skulle vara lediga och leva i fred med hundar och människor
  Yatzi är i alla fall fortfarande lite svullen och har en liten klar flytning! Bådar gott. Kan bli fler “monster” som gärna hälsar ,blöta och smutsiga, på andra människor….

  Pia o Adina:
  (Pia med Bulldoggarna på Alfa Hundcenter)
  Jag visste inte att du var här ute i bloggdjungeln. Kul! Även om halva ditt inlägg mån 17/4 är rena grekiskan så kommer man ju till sist till den roliga biten-och den jag förstår. Folk som har åsikter trots att man har koll på hundarna(ja där kom grekiskan igen(det med koll alltså) Ja det är underligt vad vissa inte värdesätter en trevlig promenad vid sjöstranden. Utan hellre förstör den med sura miner. Som sagt ni hade ju trevligt i all fall. Själ har jag haft min andra ringtränings kurs idag. Så nu har jag precis satt mig och skall varva ner. Skall försöka skaffa fram ideer om hur du kan fotografera mina Bullar.

  Martina:
  Jag blir VANSINNIG på alla idioter till hundägare som finns. I morse mötte vi ännu en Csilla visar med hela sitt väsen att hon inte är intresserad av hundens uppvaktning, jag tar runt henne på min andra sida, den andra hunden hänger i sitt koppel och sliter för att nå fram och hälsa, vad gör då idioten till ägare, jo; tar ett några steg närmare mig och Csilla Hennes hund bara MÅSTE ju få hälsa lite !?! Man häpnar över hur otroligt korkade en hel del hundägare är

  Mette:
  Haha, PIA, även om det är smickrande så är jag inte fotograf-Mette Jag är en annan Mette som gillar att ta bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.