I måndags fick börja träna på en del av appellplanen. Jag körde förstås igång direkt och sedan började den kurs som jag och Jeanette har. Det var oxå en positiv upplevelse, många träningsvilliga hundar och förare.

Igår var första passet med torsdagsgruppen på riktigt länge. Det gick riktigt, riktigt bra, jag är nöjd med bägge hundarna. Tux gick himla bra förutom på vippen som var lite skakig men det är väl okej för jag håller på försöker få den bättre utan att fastna i hejja på metod eller något att som gör att han är beroende av min havande och görande. Jag har även beslutat att testa en period med att inte stanna honom på uppfarterna på balansen. Han är långgalopperad men landar ganska konstant på samma ställe och verkar ha tre av fyra tassar på. Det kommer vara så mycket trevligare för både honom och mig att slippa detta stopp. Men som sagt i övrigt är jag så himla nöjd, starterna börjar arta sig riktigt bra. Ozzy fick träna sist i torsdags och det var rätt mörkt på vissa delar av banan men han gick trevligt men är lite ringrostig. Han har tränat väldigt lite agility på grund av flera olika anledningar. Vi får försöka komma i form igen.
Jag har haft mitt alldeles egna lilla culture clash ute på klubben. Det vill säga att mina åsikter om vilka metoder som är okej att använda på kurs inte är detsamma som andras.

Nu på kvällen var jag hundarna ute i Dalby Söderskog och kollade efter vårtecken. Det var väl lite si och så med det, inga blommor än men mycket fåglar och små, små knoppar. Jag hade förstås kameran med och tog lite bilder.


Över stock och sten i skogen säger glad Krux.


Ja, genom buskaget går också bra. Tux lever efter devisen: ‘ En hoppande
Kelpie är en glad Kelpie.’


Men bada är inte dumt det heller, fast det bara är april..


Loch Dalby-odjuret bor i denna göl eller gjorde det tills det kom ett annat odjur till gölen….


Jag nöjer mig med att posera och se söt ut…

I helgen skall jag gå andra delen av A2-utbildningen..

Ett svar

 1. Maria:
  Jättefina kort som vanligt!

  Jenny:
  Superfina kort Men du Mette, vårtecken… är det inte ett vårtecken att snän är borta?

  Fanny:
  Underbara bilder! Gud vad jag längtar efter barmark!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.