Jag har på morgonen suttit och läst igenom regelrevideringsförslagen, både lydnad och agility. Det finns en sak som jag irriterar mig på och det är att jag inte agerade mer för att få bort uppfarternas kontaktfält. Jag har suttit och skrivit skrivelser om löptikar när det inte ens berör mig men knappt nämnt uppfarterna.

Bedömningen av uppfarter ÄR orättvis.

Jag fattar verkligen inte poängen med uppfarterna, de är faktiskt mer antiagility än bordet!

Domarna tycks ha svårare att bedöma uppfarterna på långhåriga hundar, ffa snabba långhåriga hundar om man jämför med en korthårig. Ja, det är helt klart så att det är lättare att se om hunden är korthårig.

Vad är egentligen felet med att tar i ett långt språng uppåt, borde inte en sådan säkerhet på hindret premieras istället för att straffas? Är det inte det som är målet, maximal fart upp och maximal fart ned?

Den allra viktigaste punkten är en domare kan rimligen aldrig se om någon av alla FYRA tassar på kontaktfältet för att sedan hinna till andra ändan och se nedfarten. Många hundar som landar med framtassarna ovanför uppfarten landar med baktassarna på kontaktfälten men då har domaren redan börjat springa mot nedfarten.

Ju mer jag tänker på dessa uppfarter desto mer irriterad blir jag.

Ett svar

 1. Martina:
  Det retar mig oerhört när jag tänker på anledningen till att vi inte fick iväg förslaget till den internationella regelrevideringen Vi hade ju allt skrivet och klart med det kom en käpp i hjulet

  Håller 100% med. kan inte komma på ett enda argument FÖR kontaktfält på uppfarteran.

  F-n att vi inte jobbade mer för att få bort dom!!

  Får hoppas att det finns krafter som jobbar för en ändring internationellt som Sverige sen kan hänga på.

  Sarah:
  Hej Mette!

  Hoppas att allt är väl med dig! Det verkar så i vartfall! Du är grym på att fotografera! Riktigt härliga bilder! Jag jobbar på så smått med mina….

  Ha det!

  Sarah

  Åsa:
  Hej! Håller absolut med angående uppfarterna! Helt onödiga….. Men som en liten tröst så har jag förstått det som att det kommer bli speciella kontaktfältsdommare som hjälper till…. Kanske kan det bli mer rättvist då?!

  Men helst av allt BORT med uppfartens kontaktfält!!!

  Åsa:
  ha, ha domare stavas aknske med ett m… att det ska vara så svårt att läsa igenom först!!

  Mette:
  Det är inte svårt att läsa igenom före, däremot är det JOBBIGT!!! Martina:
  Kontakfältsdomare löser problemet ungefär lika dåligt som elektroniska bord. Snäppet rättvisare men fortfarande ett antiagilityhinder

  Jenny:
  Var kan man få tag på regelrevideringarna nånstans?Mette:
  Lydnaden ligger på SKKs sidan under Om SKK, kommitteer, PTK

  och
  Agilityn ligger på SBKs sida vid agilityn

  Jo:
  Är jag blind som inte hittar agilityrevideringarn a eller letar jag bara för dåligt?

  Mette:
  Nä, du är inte blind det är SBKs sida som fortfarande är helt ologisk och svår navigerad. Nu hittar jag inte själv den versionen som jag tittade på men här är en annan vilket fall: http://www.sbk.nu/ 2524.epibrw ta bort eventuella mellanslag..

  Mija:
  Har tyvärr inte hört ett ljud om FCI och uppfarter så tyvärr tror jag att krafterna saknas. Vi kanske ska ta och skriva ett brev om dagen typ? En annan sak är i o f s att FCI är så skumt så man ska nog inte “låsa sig” vid låsningsperioderna s a s.

  Mija:
  Har du koll på Kelpie-Cattledog KM Agility? Hur det blir och om man vill vara med och så?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.