Yatzi är parad!

Jag hade ju liksom hunnit oroa mig för att Tux inte visste vad man  gjorde med tjejer men det var inge snack om saken. De sprang runt en super kort stund sen var det parning, inge förspel här inte…

Ja, det gick så jäkla fort så det var bara att plocka fram träningssakerna och köra lite lydnad efter. Tack och lov var rutan tillbaka i ganska okej läge, djupet var tillbaka. Han var lite ut åt ena sidan i förhållande till mitten men med tanke på förra lydnadsträningen så tackar jag och jag…Det gick bra att träna, fick köra lite kort för vi har egentligen träningsförbud på planen. Jag är såååå sugen på att gå ner och träna agility men jag kunde hålla mig… Tux tyckte vilket fall att det inte var några problem att träna efter daten, han var lika glad som vanligt!

Jag hade tänkt att jag skulle foto Tux och Yatzi men jag hann inte få ut kameran…Imorgon kanske..Imorgon skall jag även kolla på Grynets MH. Det skall bli kul att se vad hon hittar på banan. Vädergudarna säger att det skall bli regn, jag hade tänkt att fota lite på Grynets MH men vi får väl se hur det blir med det om det blir mulet och regn…

Ett svar

 1. Mette:
  Ja, du Helga jag vet inte vad jag skall säga….Jag vet inte om Ozzy är väldigt mycket mer rädd men det är vilket fall mkt tydligare att han är rädd…

  Mette:
  Oj, hur hamnade den här? Det var ett svar som skulle till Helga angående kastrering…Jaja, mysko…Sandra & Thyra:
  Kul med Tux-bebisar! Hoppas tiken blir dräktig med ett stort härligt gäng!

  Helga:
  Av olika skäl är en ev kastrering inte aktuell för Mojje förrän om drygt ett år, så jag har lite tid att vela på.

  Mojje är ju inte den stöddigaste hunden i grunden, han flyr helst blint i panik när han blir rädd. Jag har faktiskt aldrig tänkt på det tidigare, men ibland ser man tydligt att han har hjälp av testosteronet, tex om nån har en löptik är det öht inte tal om att vara rädd. Så det kanske är dumt att ta bort det lilla mod han får då? Å andra sidan är han ett vandrande läckage inomhus…

  Helga:
  kul med parningen förresten. Jag hör till samma klubb som Gunvor, så förhoppningsvis får jag se de små sen.

  Martina:
  Cool kille som kan gå ut och träna koncentrerat efter att ha gjort det han ska Sofia:
  Åh, det ska bli så spännande att se om de bli mini-tuxar.

  Åsa:
  Heja miniTuxara!!!! Vad e det för färg på Yatsi? Eller svart e så dominant så det garanterat blitr svartafaror!

  Anna Karin:
  Var för ett år sedan på föreläsning med Peter Neville, engelsk etolog. Han pratade om kastrering, och menade just att rädda och osäkra hanhundar kan bli mycket värre då man kastrerar (tar bort testosteron). På motsvarande sätt menade han att man ska tänka sig för innan man kastrerar väldigt stöddiga och aggressiva tikar – det kan också bli illa då de efter kastrering inte producerar lika mycket (inget alls?) östrogen som balanserar upp testosteronet. De kan alltså bli mer aggressiva.

  Mette:
  Ja, väldigt intressant Anna-Karin för det stämmer väldigt bra överrens på Ozzy.

  Martina:
  Ajdå jag som tänkt kasterar Troya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.