I söndags kom Emelie Johnson Vegh och stack en bok i handen på mig och sa den här skall du läsa…Jag kände hur jag ryggade tillbaka och nöp boken så där lite försiktigt som man kan göra när man tänker. Oj oj tänk om boken är skitkass, måste jag traggla mig igenom denna bok, hur fasiken tar jag mig ur den situationen i sådant fall. Men så sa Emelie att detta är boken som skall ha läst, den är het over there..och vips så ändrades greppet snabbt om boken. Man vill liksom inte missa saker som kan vara intressanta!

Boken heter the Culture Clash och jag börjat läsa den. Den verkar himla spännade. Författaren Jean Donaldson och är enormt rakryggad och ärlig i sitt sätt att beskriva vårt förhållningssätt till hundar. Jag har bara läst 30-talet sidor men det kommer nog bli en upplevelse. Jag har en förkärlek för det provokativa så jag tror jag kommer gilla detta och använda mig av saker som hon har skrivit.

Här kommer ett citat från boken:
The other model that has been put forth as a quasi-justification for the use of aversives in training is pack theory. Ever since the linear hierarchy was postulated in wolves, dog people have gone cuckoo in their efforts to explain every conceivable dog behavior and human-dog interaction in terms of ”dominance”.  We really latched onto that one. It is a great example of a successful meme. Dogs misbehave or are disobedient beacause the haven’t been shown who’s the boss. You must be the ”alpha” in your ”pack”. ’

   Jag älskar det, hur skoj som helst. Jag vet inte hur många gånger jag har hört att jag är inte en god ledare för Ozzy och jag skall låta himlen rasa ned över honom när han uppför sig illa så han får veta sin roll i flocken. Ja, jäklar vad himlen har ramlat ned, inte bara himlen utan även helvetet, gud och hela fadderullan.  Inte fasiken har han blivit bättre för det…

Robert som hade sett fram emot boken Ruff Love (han har fortfarande inte fattat det är en hundbok det oxå) blev lite besviken när han såg Culture Clash. Han undrade om man inte behövde pausa mellan böckerna. Robert har inte läst en bok sedan Linus Thorvalds självbiografi…Jag tror vi har en lite egen Culture Clash….

Igår var jag, Tux och Ozzy och köpte en bok till, en bok om Photoshop. Vi får se om jag kan lära mig lite nytt och få till bättre bilder. Den verkar bra men jag har bara hunnit läsa några sidor ännu. Jag fick även en nyar version av Photoshop installerat för att matcha boken. Här är boken vi köpte:

Annars har jag mest tränat lydnad denna vecka. Jag har hittat en ny träningsplats nere i Västra Hamnen där det finns en stoooor belyst parkering som man kan träna på när det är blött eftersom den är asfalterad. Jag har även filat lite på kontaktfälten men jag tror jag skall skriva mer om det en annan dag och lite mer utförligt än vad jag har tid och ork för nu. Jag måste samla mina tankar oxå…

I nästa vecka skall Tux få flickbesök. Vi får väl se om det kan bli några fina små mini-Tuxar, bara att hålla tummarna. Det är Gunvors (Roscanaille’s kennel) tik Yatzi som skall få träffa Tux. Det är himla spännande. Jag skulle gärna själv vilja ha Tux-valp i framtiden, tyvärr är det för tidigt nu. Här är det nog tur att man har hanhund för hade valparna bott här så hade jag nog aldrig kunnat hålla mig från att behålla en.  Vilket fall som helst är Tux en jättefin tränings- och tävlingkompis och han fungerar bra i vardagen så jag tycker han är väl värd att få en eller två kullar efter sig.

I helgen skall jag och flera från ’min’ klubb gå A2-utbildning för Camilla Åström och inget tävlande förrän i slutet av april. Det är lite synd bara att vintern håller i sig här nere när man har så mycket man vill träna på. Dessutom skall min och Jeanettes kurs dra igång på måndag och det får nog bli inomhus med teori första gången som det ser ut idag. Väderomslag nu tack!