Jag stack ned en sväng till Malmö int idag oxå. Jag kollade på Kelpiesarna som ställdes. Grynet, Roscanaille’s Real Star vann sin klass. Kul. Sen tror jag Almdalens Penny vann bland vuxna tikar och Almdalens Pepper vann bland hanarna. Tyvärr såg jag två Kelpies som var påtagligt miljöpåverkade. Den ena vill under inga omständigheter hälsa på någon what so ever och den andra gafflade mer eller mindre konstant.

Jag kollade på elitlydnaden en stund. Jag såg några ekipage. Bäst gick Somolli’s Melina, tyvärr nollade hon vittringsapporteringen men annars låg de nog på 9-10 rakt igenom. De andra ekipagen som jag såg var sisådär…

Jag kollade även på Oxie Hundungdoms freestyle uppvisning vilket var kul.

På eftermiddagen åkte jag ut till klubben för att få lite experthjälp (Eva och Emelie) med vippen och Tux. Jag skall skriva mer sen om det någon annan gång. Det såg dock mycket lovande under detta passet, det skall bli jättespännande och se om jag kan få till en bättre vipp.

Jag har lagt ut bortåt 90 bilder på min hemsida. Jag lägger länken här bredvid för länkfunktionen fungerar inte för mig här inne. Film finns på samma sidan fast i annat album för den som orkar leta…

En annan sak om Malmö Int…
Det var grymt halt som vanligt. Jag får rysningar när jag tänker på hur vissa hundar halkade omkull, slog i hinder osv osv. Det var riktigt obehagligt och det var inte bara de stora hundarna som hade problem utan även små hundar som halkade rakt in i hindren när de skulle sätta under sig och hoppa. Jag har nu bestämt mig för att sätta ihop en skrivelse till Sydskånska Kennelklubben, i all vänlighet (bäst att tillägga när det gäller mig ), om vikten av bra underlag. Det är många som kommer och tittar på agilityn så det är inte bra publicitet när det ser ut så här, det är ojuste mot hundarna, det är farligt och så vidare. Jag är osäker på om de, dvs Sydskånska KK, verkligen fattar att det är inte bara gnäll från agilityfolk när vi säger att hundarna halkar utan faktiskt allvar. Visst risken är att det inte blir någon agility alls men frågan är om det inte är bättre än att det händer en rejäl olycka?

Ett svar

 1. Foton Malmö Int:

  Johanna:
  Har kikat på massa av dina (både gamla o nya) foton, jättefina! Hittade en bekanting på bild med faktiskt, typ den enda jag känner som far runt o tävlar agility en massa.
  Måste säga att Ozzy är helt underbart söt, vilken utstrålning han ser ut att ha!
  (Tux åxå förstås, men det är ju självklart nr man är kelpie *s*)
  Trist att höra att du såg “lessna” kelpies på utställning..
  Ha de gott!

  Mette:
  Ja, Ozzy är väldigt fotogenisk och han väldigt söt i verkligheten. Tyvärr är han inte lika söt i humöret som han är till utseende…Han motsvarar i princip alla fördomar folk har om JRs..Men han lever efter devisen: Har man bara en stor portion charm så får man uppföra sig som man vill …..

  Li:
  Läckra bilder!! Är det ok om jag “tar” några??

  Mette:
  Nä, det är bara att ta Li, jag har fler men orkade inte göra i ordning alla.Emelie:
  Bra idé med skrivelsen!!! Nån sa att de inte trodde att mattan var så usel egentligen -om man bara la nåt under skulle den vara riktigt bra. Fast inte vet jag. Men i helgen var det farligt!!!

  Martina:
  “Nåt”? Så lösningen är att man köper en matta att lägga under halkbanan då, hahaha. Nej mattan är kass, helkass, sämre än sämst, sämre än sollentuna(!). En ny är det enda vettiga!!!

  Caroline:
  Har sagt det förut och säger det igen!! Älskar dina kort!!!!

  Gunvor:
  yatzi har börjat löpa! Så nu får du börja förbereda Tuxj) Jag mailar dig i morgon.

  Susanne:
  Hejja Ozzy 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.