Jag har tränat ute på klubben två kvällar i rad. Jag har tyckt att det har varit riktigt bra trots snön, det har ju varit plus grader. Man får liksom vara glad för det lilla…

I lydnaden är det i princip samma sak som gäller, elitmomenten. Antingen inlärning eller bara finslipande. Igår kom jag ihåg att träna krypet och det går inte sakta framåt. Finns det VM i snabbkrypning för dit skall nog Tux…Vi jobbar på det så nu kan jag hänga med ibland.

Agilityn är mer varierad. Igår körde jag igenom en av Greg-övningar och så givetvis massor av sitta i starten övningar. Han sitter väldigt bra nu på träning och verkar vara mycket mer bekväm med det. Han uppskattar belöningen bättre så det känns bra. Tux och jag tränade även att svänga efter starten som han har svårt för. Jag försöker använda hans namn så han förstår att nu händer något. Robert kom ut till klubben och han körde med Ozzy så nu kommer han gå kalas imorgon.

Idag så körde jag bara lite agilityträning. Jag jobbade först på svängande över hinder i olika cirkelövningar och sedan körde jag gymnastikhoppning. Jag har inte gjort det på länge men jag blev inspirerad när det stod om det i Susan Garretts bok. Det märktes att de inte hade jobbat på det sättet på ett tag. Tux som gärna hoppar långt genom hans acceleration fick det först lite besvärligt. Men sedan efter par gånger började han trycka till bättre med bakbenen och hoppade riktigt bra. Det var likadant med Ozzy. Det är rätt nyttigt med de här små övningarna oxå.

Imorgon är det Malmö Int. Det är bara klass 3 och parklass. Tux skall träna starter, kan han inte sitta så blir det tyvärr inget springande. Jag måste bryta så han vet att samma sak gäller både på träning som på tävling. Det är väldigt dålig matta på mässan, vi har inga SM-poäng att jaga osv så det känns som att finns faktiskt ingen ursäkt för att inte ta tag i vårt problem. Ozzy däremot han har lovat att han skall vinna alla klasserna.   *s*

Jag har mailade Catrin som har Busligans Härja. Catrin skrev i min blogg för någon dag sedan och jag är ju nyfiken av mig. Hon tränar agility på Power Paws, http://www.powerpawsagility.com/ . Man blir lite avis må jag säga, skulle nog gärna ta med Kruxet och flyga dit för att också få träna där. Man kanske skulle springa till affären och köpa den där trisslotten med en jättevinst på?

Tux och Ozzy leker lite på mattan. Ozzy gillar småtugga lite på Tux
men oftast så vågar inte Tux leka tillbaka så mycket för han är rädd för
Ozzy. Han leker lite och försiktigt men Ozzy brukar vara den offensiva,
men ibland så vågar han ta ut svängarna lite mer som idag med lite
tugg tillbaka. Tux är väldigt snäll mot Ozzy, han slickar honom ofta vid
öronen som lugnande, går mellan så igen annan hund får mucka med
Ozzy och så försöker han leka så gott han kan med Ozzy…

Ett svar

 1. Pia:
  Lycka till! Hoppas att Tux får springa nåt lopp åxå Att han sitter stilla!!

  Pia:
  Grattis till Certet!!
  Tänk om mamma och mormor kunde komma upp i Tux nivå!!Akilles:
  Grattis till Certet!
  Hälsar brorsan

  Åsa:
  OJ, oj! Grattis fick du cert idag!!!!! Satt han fint i starterna med då! Härligt!!!

  Caroline:
  Grattis till certet

  Caroline:
  Pia – med en bättre förare kan dom säkert det.. ….

  Linda:
  Grattis till cert!!

  Nickie:
  Vilken tur att Tux satt i starten så ni fick köra, Grattis till certet!! Såg tyvärr inte loppet själv, men komma 4:a i det startfältet är ju ruskigt bra gjort!

  Pia, Tilda & Flo:
  Jättegrattis Mette!
  F*n vad duktiga ni är!

  Christina:
  Ett stort grattis till certet! 🙂

  Johanna:
  Grattis till cert, härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.