Trött och sliten är man efter en helg i Gunsölillehallen. Det är en otroligt tärande miljö med hundar med agility 2 mm framför nästan hela tiden, 12 sprungna lopp, prat med folk, filmande, fotande och massor av agility att titta på.

Jag visste ju innan jag åkte dit att jag skulle ha problem med starterna med Tux och det har jag haft. Jag har ännu inte bestämt mig hur jag skall ha honom och därför hade jag inte att köra på. Jag måste först bestämma alla kriterier innan jag tränar och så måste jag befästa det i störning på klubben osv innan det blir tävlingsklart.

Vi började med Ag 2 och sedan Agility öppen, balansen stod på samma ställe i bägge klasserna och jag gjorde samma fel. Tux klarar inte riktigt av när jag stannar och tittar på honom när han skall ta kontaktfälten. Då börjar han stanna innan och så blir han osäker vilket då leder till att han till slut hoppar. Jag hade detta problemet en period på A:et. Orsaken till att det kom upp igen nu under helgen var att balansen var upp mot ett hörn och kortsida så jag av någon anledning så blev det per automatik att jag stannade upp. Jag tog givetvis om balansen i bägge klasserna så det blev disk, disk. För Ozzy blev det också en disk i agility 3. Han tjuvade i starten, rev första hindret. Så då passade jag på att påminna honom om kontaktfälten. Snygg öppning, disk – disk – disk…. Ozzy gick däremot felfritt i agility öppen och blev 5:a, helt okej och fick ett litet snapsglas.

I hopp öppen så gick Ozzy nolla en gång till och det räckte till en tredjeplats. Ytterligare ett snapsglas då. Tux och jag hade något strul med rivning och det tog på grund av starterna ett tag innan vi kom in i matchen. Avslutningen var okej.

Jag fotade lite grann under lördagen men inte så mycket som jag hade tänkt mig. Ja, ni ser vid vilket hinder vi satt vid på lördagen vilket fall.


Jenny Damm och Lotus


Martina Ericsson och Troya

Idag började Ozzy med att nolla hopp 3, det blev lite små missar här och var med lite vida svängar. Jag hade gått lite fel på första delen banvandring och eftersom det endast var 5 min banvandring så blev det lite stressigt. Ozzy var duktig som löste det på bästa sätt. Vi blev 5:a och Ozzys tredje snapsglas för helgen då.

Det var verkligen ingen bra start för mig och Tux, för det var 4 hinder rakt fram och sedan tvärvändning. Mycket riktigt så kom en rivning på hinder 4 när Tux förstod att han skulle vända och hade alldeles för hög fart. Givetvis mycket beroende på att jag inte kan placera mig korrekt. Från hinder 6-7 gick det bra….

I hopp öppen så är Ozzy påväg att nolla ytterligare ett lopp om jag inte hade tryckt ut honom förbi c-hindret i en kombination som var näst sista hinder. Ja ja, Ozzy gjorde ett bra lopp. Tux nollade detta loppet *phew* fast det var en rejäl miss mellan hinder 6 och 7 som åter igen beror på startproblemen. Därefter kändes det okej/bra. Så ingen placering då jag tror de 10 främst placerade hade någon hundra del mellan sig. Det är enormt tight i öppenklasserna. Det är även mycket stora klasser med 70-90 hundar i. Man har inte råd med några missar what so ever…

I sista klassen för helgen så hoppade Ozzy balansen. Tror att han var trött och då kör han på sin ryggmärgskänsla istället för det inlärda. Jag var inte riktigt med så jag hann inte ta tillbaka honom. Sedan tog han visserligen A:ets kontaktfält men stack innan mitt släpp. Detta lät jag dock inte rinna mellan fingrarna så jag tog tillbaka honom och så blev det disk….

Tux avslutade med att nolla agility öppen. Jag har ingen aning om placering eller om det ens blev placering. Kontaktfälten var riktigt bra, helt och fullt nöjd. Jag gjorde en miss när han skulle ut ur en U-tunnel där han inte kunde se mig när han kom ut så hann han börja dra på fel hinder och det kostade oss förstås tid. Det var ändå ett bra avslut och det var bra att jag fick känna att kontaktfälten är stabila så länge jag inte pressar honom med blicken för det tycker han är jobbigt.

Starterna har inte varit så bra på Tux då jag inte riktigt upptäckte hans krypande från början. Att de har blivit så dåliga nu beror förstås mycket på Greg-kursen och att vi ‘meckade’ med dom. Tyvärr har mycket blivit lidande på grund av starterna. Vidare så lider jag och Tux mycket av den otroligt sporadiska vinterträning som har varit. Vi är inte så samkörda som Ozzy och jag och det märks….Ja, ja det är bara att träna på. I de ljusa stunderna så kan det kännas riktigt bra fast ibland känns det som det är helt omöjligt att få stopp på honom då han känns som ett rusande ånglokomotiv.

Det gick bra för flera svenskar. Jenny Damm var helt klart bäst och radade upp fina lopp. Även Åsa och Erik var grymma idag med två segrar!!!!

GRATTIS!

Åsa Söderman och Erik

Jag mfl filmade ett antal lopp från idag med vanlig digital fotokamera. Nu är det ganska mörkt i hallen så kvalitén är inte speciellt bra. De ligger vilket fall här: http://photo.orcafat.com/film

Ett svar

 1. Mari:
  Vad varmt och skönt det ser ut, men förstås trångt. Men blir iallafall otroligt sugen på att köra på matta. Grattis till flera bra lopp.

  Mari:
  Vad varmt och skönt det ser ut, men förstås trångt. Men blir iallafall otroligt sugen på att köra på matta. Grattis till flera bra lopp.

  Pia:
  Grattis!! Vad kul att det gick så pass bra för dig och hundarna! Trodde att det blivit bara disk när jag inte fick nåt sms igår

  Mette:
  Jag har inte orkat att sms:a, då det har gått i ett hela tiden. Dessutom så var det inga direkta resultat att meddela .

  Mette igen då:
  Tux slutade 6:a agility öppen och fick även han ett litet pris i form av ett snapsglas. Jag vet inte hur många som startade i klassen till slut men det var väl dryga 70 anmälda men del hade ju åkt hem. Jag är vilket fall nöjd med loppet förutom att missade att möta upp vid tunneln. Tux var dock duktig. Vädret här i Skåne är sååå kasst. Det snöar så det blir inte helt lätt att komma igång att träna. Nästa vinter skall vi banne mig ha en lokal som vi kan använda för mer individuell träning och oftare…

  Åsa:
  Tack för en rolig helg!! Så vi kom med på en bild i alla fall!

  Tror att nästan alla startade i den sista öppenklassen, men många hade redan packat bilarna för att komma hem i tid…. därför det såg lite tomt ut på slutet. Men ala de bästa startade däribland Tuxen!!

  Mette:
  Tack för snabbkursen i positivt tänkande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.