HUR ska jag kunna jobba idag när det enda jag tänker på just nu är hundträning?

 I lördags spårade Tux ute på Almåsa. Det är tre månader sedan vi spårade sist. Fick tyvärr bakspår, första någonsin *skit* i upptaget, han vände själv 10-20 m. Sedan jobbade han väldigt fint, svansen går som bara den. Spåret var 850 m vilket var i längsta laget. För på slutet, typ sista 150 m, var Tux trött. Han stannade två gånger och tittade på mig och sökte bekräftelse och han hade ingen svansföring längre. Men han jobbar på till slutet så det är bra! Alla pinnar med hem. Almåsa är svårspårat då det är poppis hundrastställe, promenadplats, MASSOR av hare, kanin och så blåser det alltid så förbaskat då det är helt öppet. Men det är nära Malmö så det är så lätt att åka dit. Efter spårningen tjuvtränade jag lite på klubbens kontaktfältshinder, skulle testa det där med att kampa på kontaktfälten. Mest för att kolla hur långt bak jag måste gå i träningen. Nose touch tror jag fortfarande är svårt att realisera i Sverige så länge kvalsystemet ser ut som det gör. Känner inte för att lära in något som jag aldrig kan realisera för då har jag i princip förstört det.

I söndags var det agilityträning. Ugh, vad jag inte kände för det. Alldeles för svår bana, tidspressen och lite annat gjorde att jag inte alls var på humör. Jag tränade vilket fall mycket starter och skall träna det hela veckan nu. Gick inte så tokigt faktiskt, Tux är ju en smart kille så bara matte faktiskt är konsekvent så är det nog inga problemas. Ozzy satt som ett litet ljus i starten, hoppade som om hindren var 1,20 breda och lika höga, skällde som en tok med andra ord som vanligt, fast det är ju ganska befriande. Jag fortsatte lite med kampandet på kontaktfälten och Tux fattar det ganska bra. Jag skall köra lite samma princip här hemma fast med något annat där han kan stå två av/två på…

Det var 16 spekulanter på lägenheten igår. Vi får väl se om det är någon som kommer lägga ett bud på den. Lite spännande.

Några minuter senare, fortfarande svårt att jobba…

För den delen, kom på en sak. Greg sa något om att hans hund hade problem med slalom på matta. Är det fördel med den ena tekniken (en tass kontra två tassar) på matta måntro? Mette söker loopholes…Jag tänkte att det måste vara jobbigare att bromsa på det hala underlaget om man bara kör med en tass. Vet inte. Såg för den delen att Tux bjöd en tass tekniken spontant på vårt slalom i söndags, det är förstås det han är mest van vid. Lite lustigt med tanke på allt som far runt i mattes huvud….

Ett svar

 1. Mette:
  Kolla in länken, ser det inte ut som en Kelpie! Cool bild!

  Sofia:
  Vilken länk?

  Mette:
  I namnet: Klicka på Mette

  Helga:
  åh, va härligt det låter med spår! Här i stockholm verkar snön aldrig vilja försvinna.

  Sofia:
  Aha! Ja de var en cool bild

  Lisa og Eliver:
  Fins det ingen kort fra Greg kurset?

  Mette:
  Nää, jag tog inte en enda bild på kursen. Hade verkligen inte tid. Dessutom har jag inga bra objektiv för inomhus fotografering, än… Skall faktiskt köpa ett i veckan…

  Sofia:
  Åh…nu blir jag smått avis…Vill okcså ha så bra objektiv

  Mette:
  Jag vill åka till Crufts! Jag vill se agility och en massa annat spännande..

  Åsa:
  Hej! Nu har ja också hittat hit! Har också funderat på slalomtekniken….. Funderar på om underlaget är halt som ofta i Sverige med fuktiga gräsmattor och halamattor….. måste vara väldigt lätt att skada sig om hunden endast använder ett ben på var sida och detta ben slinter….. aj, aj?! Eller tänker jag fel? Skulle vara roligt att ta tiden och se om det verkligen gör så stor tidskillnad som Greg säger…..?

  Mette:
  Jag har alltid trott att en tass tekniken var långsammare. Jo, det hade varit kul att få se någon sådan riktigt bra slalomhund som kör med en tass. Såg för övrigt på en massa bilder på Clean Run att de flesta i USA verkar ha den tekniken. Håller för övrigt med dig att skaderisken när det gäller halka måste vara väsentligt större om de bara belastar en tass.

  Mette igen då:
  Hade jag haft ett sådant där slalom så hade jag testat på Tux. Nu vet jag hans tid med två tassar och jag såg att han spontant själv kunde växla till en tass sist så han borde kunna lärs sig det snabbt. V-slalom till Oxie BK , tack!

  Martina:
  Ja synd att dom är så primitiva i sin agilityutveckling i England så att dom inte kör en internationell midi tävling på Crufts
  Men man kan ju åka dit och uppleva en av deras andra stortävlingar. Hade varit kul! Kanske kombinerat med lite privatlektioner

  Mette:
  Okej då spikar vi det då. England i mars nästa år, Crufts, Cheltenham race course (för mig vilket fall) och Greg…*s*

  Mette igen då:
  Jag tror nämligen allt är i samma område.

  Åsa o toktassarna:
  Trist att det är så Min smallhund slår fö ofta mediumhundarnas tid Trots att hon är liten o pyttepluttig Senast vi vann ett hopplopp var hon dessutom en sekund snabbare än vinnande largehund!

  martina:
  japp då säger vi det. england 2007. here we come

  Susanne:
  Jag har smileys i min gästbok iaf…

  Caroline:
  Hahaha oavsett färg så är ju kelpies bäst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.