Hmm, vad menade Robert med det? Ja, så han när jag sa att jag fick sätta över pengar så att det blev lika då vi hade sprätt iväg 4000 kr på IKEA . Han menade alltså att jag inte skulle betala utan istället skulle jag vara snäll.

Jag ÄR snäll , hornen i pannan är bara en medfödd fysisk defekt .

Vi håller på att fixa till lägenheten då den skall säljas snart. I nästa vecka kommer mäklaren för att fota och den 26 februari är det visning. Håll gärna någon tumme då för att det hela går vägen och vi tjänar en liten slant.

Jag har tränat lydnad med bägge hundarna i garaget. Det är en del pyssel med detaljer som har varit halvdanna tidigare som till exempel ställande vid inkallning. Vidare försöker jag få ihop fjärren där han lägger sig enligt fällknivsprincipen och fäller upp sig till ställande. Det går fint var för sig men att sätta ihop dom fungerar oftast inte, har han fällt sig ned så flyttar han sig gärna en tass framåt eller tvärtom. Det nya jag håller på med är att lära in höger och vänster till dirigerings apporteringen. Ozzy fick träna på att springa till konen där jag hade en musmatta att trampa på. Sedan flyttade jag mattan successivt in under konen. Ja, vi tränade en massa andra saker också men skall inte bli långrandig. Jag är himla träningsugen men nu är det svårt att träna här. Det är isigt, skare så risken för skada om det blir för våldsamt finns helt klart.
INDiEN

Ja, jobbade huvuddelen av tiden jag var där men under helgen så hann jag med en del äventyr. På lördagen tog jag och en kollega från England en taxi och åkte runt till olika ställen i Delhi. Först åkte vi till Raj Ghat som är M Gandhis begravningsplats. Det finns flera kända personer som är begravda i samma park som denna begravningsplats. Begravningsplatsen ligger i en park och den är nedsjunken i marken så att det blir en väldigt lugnplats, förhållandevis avskärmat från stadens buller. M Gandhi är verkligen en person som man borde läsa mer om, helt otroligt fascinerande. Jag köpte vilket fall filmen Gandhi på DVD när jag shoppade loss på Heathrow.

Taxin tog oss sedan till Red Fort som ligger vid Old Delhi. Det är ett fort som började byggas på 1000-talet och har sedan byggts om i omgångar. Vissa delar är lika Taj Mahal, men det har inte alls den symmetrin som TM. Här besökte vi även ett museum om Indiens befrielsekamp från engelsmännen. Det var enormt mycket textinformation så ibland orkade man bara inte läsa igenom allt men jag tycker som sagt att det är en väldigt intressant historia.

Sedan körde vi en lång färd genom Delhi till presidentens hus och parlamentet. Från huset var det en spikrak väg ned till India Gate, vackert. India Gate är en triumfbåge i sandfärgad sten där alla soldeterna som satte livet till i Första Världskriget har fått sitt namn inhugget.

Här gjorde jag mitt livs misstag. När vi kom gående så fick jag syn på en ormtjusare och tänker mig inte för utan börjar fota. Nu visade det sig ganska så snart att den stackars ormen var rejält drogad och bara efter någon sekund så var ormtjusaren tvungen att hålla ormen för att den skulle stå upprätt. Usch jag mår illa bara jag tänker på det. Men jag lärde mig och fotade inga mer tama djur.

Därefter for iväg till ett ställe som har klassats som World Heritage, Qutab Minar. Byggdes 1199 och är en finaste landmärkena i Islamsk kultur. Man vet inte riktigt om den byggdes som minaret till en moské eller om det något monument över någon seger.

Vi hann även med att köra förbi några andra monument men sedan var dagen slut och så var även jag.

Tidigt på söndag morgon for vi som sagt iväg till Taj Mahal. Det är egentligen en hel massa byggnader som någon tokstålle byggde som monument över sin döda fru. Ja, jäklar den frun hon måste ha varit snäll hon. Vilket fall som helst det som kanske inte syns är att i marmorn som huvudbyggnaden är byggd av är det ingraverat en massa mönster av olika mineraler. Väldigt vackert.


På vägen hem stannade vi även i den stad där Hare Krischna rörelsen startade. Var var inne i ett tempel och man tillåten att fotografera så länge man inte avbildade sig själv tillsammans med gudarna. Det kunde jag ju leva med…Snubben ute i kanterna med mössan är var grundaren av detta tempel.

Vad så jag mer då av intresse. Jo, de hade hemskt söta ekorrar som jag var tvungen att dokumentera. Kolla in öronen, så söta gremlinöron.

Hästarna hade oxå konstiga öron, de pekade extremt mycket in mot varandra. Många hästar fick för övrigt slita hårt. Dessa var ganska fint skötta för det var vid Taj Mahal och det är väldigt tursistigt men de som användes vid vanligt arbete de var magra och eländiga.

Ja, jag hann nog inte med så mycket mer under mina två lediga dagar. Tycker dock att det är helt otroligt att jag inte fått med en enda ko på bild. För de gick verkligen överallt, mitt på vägen eller rotade i soptunnor. De var väl helt enkelt allt för vanliga…

Tittut på er!

Ett svar

 1. Caroline:
  Vilka fina bilder, vad vackert det är Så dom drogar alltså ormarna?

  Pia:
  Man måste ju tänka lite på ormtjusaren också, det är antagligen deras levebröd.
  Ska ni tävla agility imorgon????

  Mette:
  Javisst är det hans levebröd mendet gör knappast saken okej. Jag anser fortfarande att det var fel att fotografera därför djuren ofta lever under vidriga omständigheter. Björnar släpas till exempel runt med en nosring. Sedan piskar man framlabbarna tills de börjar dansa. I Indien finns det andra sätt att försörja sig på. Det enda som får detta att leva kvar är att vi är många dumma turister som går på sådant här.

  Nej, jag skall inte tävla agility imorgon.

  Namn:
  Va inga kobilder vi får hoppas att det blir fler resor så att Susanne och jag kan få lite kobilder. Visst är det lite skönt att vara “ledig” imorgon? känns som man fått en extra lovdag

  Namn:
  Va inga kobilder vi får hoppas att det blir fler resor så att Susanne och jag kan få lite kobilder. Visst är det lite skönt att vara “ledig” imorgon? känns som man fått en extra lovdag

  Martina:
  Oj nu tryckte jag på refresh IGEN, måste skärpa mig, och försöka komma ihåg att fylla i namn också

  Mette svarar:
  Har lagt upp fler bilder. Länk finns i namnet ovan. Inga kor där heller, har haft ko-filter på kameran…

  Li:
  Läckra bilder!! Grynet tackar för gratulationen..

  Johanna:
  Fantastiska bilder. Det måste ha vart otroligt att uppleva det på riktigt.
  >Arpåo djurhanteringen så tycker jag du har helt rätt. Det är turisternas intresse och därmesd tysta samtycke som bibehåller oskicket.
  ps. javisst är svarta kelpies fina! Erkänner att det var Fniss-valparna (3 av dem e svarta) som fick mig att inse detta. ds

  Mari:
  Verkligen fina bilder. Förstår att det tog tid att uppdatera igår. Och visst är du snäll, Mette. Det håller helt med dig om.

  Christina:
  Åh vilka fina bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.