I onsdagskväll for jag, Foxy-Susanne ( http://bus.blogg.se/ ) och Troya-Martina upp till Göteborg. Sexhundar, tre människor, sex burar, tre stolar och lite packning fick vi utan problem med in i bilen. Jag tog inte med kameran, lite tyvärr, dels på grund av hålla nere packningen och dels för att jag var osäker på om jag skulle hinna fota något ändå. Vilket fall som helst så bodde vi på Scandic Opalen precis vid mässan, himla nice. Personalen verkade lite lätt omtumlade över hundinvasionen och det verkade lite lätt struligt med felbokningar och så. Skall bli spännande att se om Opalen tar emot hundar nästa år…Vilket fall verkar det som om det blir ett nästa år och vi är så glada. Drygt 30 mil kortare resa, mycket bättre matta och på det hela taget ett väldigt trevligt arrangemang. Jag försökte även ragga någon som ville göra bort sig med mig och tävla elitlydnad till nästa år. Konstigt nog var det ingen som nappade, fegisar…… Kan väl inte vara något problem för en Kelpie att de kan gömma rutan bakom en pelare?

Oj, vad det inte riktigt gick den här helgen. Ja, det gick liksom inte kasst men inte bra heller.

Parklass torsdag
Ozzy gjorde ett fint nollat lopp, flygande start efter som jag inte kan lämna honom när det är annan hund som springer på plan. Det är sååå exalterande enligt Ozzy. Nu blev det disk ändå för något hände för Jeanette och Julius inne på banan.
Med Tux blev disk i parklassen. Han var verkligen ute på turné och försvann iväg ut från banan mellan ett prisbord och ett galler där priserna hängde och sedan tillbaka in på banan och då hoppade han ett hinder baklänges. Han måste ha trott det var något hinder eller nått för han för det var verkligen inget typ förvirrat utan full fart ut och sedan in igen….

Hoppklass 3 torsdag
Ozzy gjorde ett superfint lopp fast tyvärr med en rivning. Snabbast tid men vad hjälper det när man har en rivning. Vet inte riktigt varför han rev men tror att det var för att jag slängde ut armen lite tidigt då jag vill ha ut honom från mig. Han gick vilket fall fint som att attan.
Tux lopp minns jag lite dåligt mer än att jag inte kunde springa som hade tänkt mig för att det blev lite hit och dit. Det var bitvis fint men så blir han lite osäker och då måste hjälpa honom mer än vad jag brukar göra på träning.

Agility 3 torsdag
Ja, det var ju bara Ozzy som sprang denna klass och allt blev fel utom kontaktfälten. Disk och så sprang han typ tvärtom som jag visade. Publiken gillade vilket fall det.

Under torsdagen passade jag även på att shoppa lite. Tux fick en Nome-sele, grön och svart och Ozzy fick en vanlig sele. Jag hade velat köpa ett Obtrack-täcke till Tux och eventuellt ett i fleece till Ozzy att ha vid träning, ffa ridhusträningen där det blir lite att de måste ligga i blen före och efter träningen. Nu var Obtrack inte där så det gick åt skogen. Det var dessutom ett himla provande för att få den där Nome-selen att passa. Efter ett tag så blev Tux less och la sig och sov tvärs över gången där allt folk gick. De fick helt enkelt kliva över honom…

Parklass fredag
Tux halkade förbi ingången i slalomet, det var tredje hindret. Nu hade den andra delen av paret ändå diskat sig så det var väl ingen fara. Dock bekräftar det att vi har lite problem med att slå på bromsen i början av banan, ffa inom de första 4 hindren. Sen gick han riktigt bra, kontaktfälten var bra (vippen är väl inte så bra men han kan den inte bättre).
Ozzy gick inte fullt så bra,  jag tog tillbaka honom på A:et men han lyssnade ändå inte riktigt. Nä, det var nog helgens sämsta runda helt enkelt.

Internationell Agilityklass 3 fredag
Ja, här var det Ozzys tur då. Han gjorde ett fint lopp men dessvärre hoppade han balansens kontaktfält. Det var länge sedan han gjorde det. Vet inte riktigt varför men kanske jag behöver ta en uppfräschning om vad som gäller inne på banan??

Hopp 3 fredag
Usch här gjorde jag en miss med Tux som jag ångrar. Jag gjorde ett framförbyte som skälpte mer än det hjälpte och det blev en rivning som följd. Det blev ingen bra linje med framförbytet och det var helt onödigt. Nu blev det en liten miss till senare i banan då jag inte skickade in honom tunneln som han skulle in i. Blev inga fel men kostade en del tid. Men mellan dessa missar gick han väldigt fint.
Med Ozzy så sprang jag den linje som jag skulle ha gjort med Tux och så bra det kändes. Rakt och tydligt. Ozzy hade en liten miss när hag skulle ta honom förbi ett hinder där han blev tveksam och drog ned på farten rejält. Det räckte dock till helgen enda placering, tredje plats. Kul.

Tux han är en anpassningsbar kille han… Efter några timmar i utställningshallen insåg han att det var fullt okej att hälsa på allt och alla. Helt och fullt anpassad till utställningsvärlden tyckte han nog själv, matte tyckte däremot att det gjorde både ont i armar och händer. Ozzy har fått för sig något som är lite knäppt, han tror att så fort det finns löptikar i närheten så måste det vara Border Collie. Det innebär att han kan liksom fjäska upp sig för en BC-hanne i hopp om att det skall bli något.

Ja, jag gillade vilket fall den här nya agilitytävlingen och hoppas vi får en repris 2007!

P.S. Tack för de snälla orden Irene! D.S.

Ett svar

 1. Gittan:
  *S*
  – Det verkade ngt hektiskt för dig! Jag missade allt vad både agility & lydnad heter *S* Fastnade vid alla schoppingstånd & bekanta. Men visst var det väldigt trevligt & välordnat!
  Även jag ser fram emot nästa år!

  Mette:
  Ja, det var väldigt välordnat och verkligen enormt mycket publik vid agilityn. Jag har då inte varit på någon agilitytävling med så mycket publik. De hade lugnt kunnat ha haft mycket högre läktare. KUL!

  Marie o Frodo:
  Ja det var så mycket folk att jag inte kunde komma fram och se på agilityn på fredagen.
  Det skall bli kul och se om det blir något annat änn utställning för våran del nästa år på mässan.

  Erica Björk:
  Med tanke på hur FINA bilder du tar, så tar jag det som en väldigt fin komplimang! Tack så mycket!

  Castro:
  Jag tycker My Dog var skit! Jag fick inte ens vara med!!! Förödmjukande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.