Först vill jag säga tack för alla snälla kommentarer, man blir jätteglad!

Det har varit väldigt svårt att sätta upp några tävlingsmålsättningar för mig i år. Träningsmålsättningar har jag en hel drös men tävling fungerar inte alls lika lätt. Därför har jag inte heller formulerat så många sådana för det är rätt meningslöst om man inte känner för det.

Lydnad
Ja, nu är det eliten som gäller *s*. Så fort det blir barmark och inte en massa slask kommer jag köra igång med lite träning av momenten. Vissa har jag börjat med som apportering med dirigering, sättande under gång och lite med dumrutan. Vissa saker kan han men vi måste finslipa en del, vittringen är han väldigt säker på att hitta pinnen men däremot är han fumlig med den, hopp-apport kan han bra så där känner jag att det är mest underhåll och rutan från det hållet bör inte vara några större problem. Det som skall läras in (nytt) är det där med att springa ut till konen och sittande i grupp.

Jag hoppas att vi kan komma till start sensommaren eller så. Ett första pris vill jag nog oxå ha innan året är slut . Vidare vill jag gå ett par kurser för instruktör, jag skulle gärna gå för Niina och Kenth igen men det är bit att köra. Sen så vill jag nog försöka starta på Stora Stockholm, inte för att jag har något där att göra men det kan nog verkligen bli en skoj grej. Skoj ska man ha…

Ozzy har inga lydnadsmål förutom att briljera med världens finaste fria följ. Att han sedan när momentet är över går sin väg utan ens försöka lyssna på matte pratar vi tyst om….

Bruks
Tux och jag tänkte att vi skulle komma med på något lägre spår till våren. Uppflyttning vill vi nog ha men vi kanske inte klarar det i första starten. Jag är som sagt väldigt grön men jag tycker han spårar bra och så. Han behöver lite mer rutin dvs fler spår och så behöver han gå några längre spår. Tyvärr blir själva spårträningen väldigt sporadisk så han enligt hans partiska matte mycket duktig på att spåra i förhållande till hur mycket han har tränat. Budföringen behövs befästas bättre innan jag lägger på något skott. Platsliggning med skott kommer jag köra igång med nu snart, husse har lovat att han skall skjuta. I själva lydnaden så sitter alla moment bra utom krypet. Okej framförgående är väl inte så vackert, vi får poäng men jag kommer nog inte lägga så stor vikt vid det. Krypet jobbar jag på, problemet är att det går i expressfart. Han har lätt för det och gillar det men kan oxå slarva när farten blir hög. Nu är det steg för steg som gäller. Uppflytt till högre är målet vilket fall som helst.

Ozzys målsättning är köttbullsspår eller att delta i aktiviteterna som sker medans vi väntar på att spåret ligger till sig. Uppletande gillar han, dock kommer han aldrig tillbaka sakerna….

Agility
Givetvis vill jag ta den där sista pinnen i agility 2 med Tux. Sedan har jag inga andra tävlingsmässiga mål med honom. Däremot har jag massor av saker jag vill jobba med. Svängarna, han är mycket tight och så i svängarna när han kan se att han skall svänga i tid. Däremot så fladdrar han ut mycket om jag tex är bakom honom och efter starten är sådant där ställe som jag ofta förlorar massor av tid för han har svårt att lägga om från acceleration till att svänga. Vidare så behöver jag jobba på hans ork i svängarna, han behöver mer styrka och teknik för att hålla tempot upp i svängarna. Sedan är det där förbaskade vippen, den måste bli bättre…Men annars känner jag att detta året också blir mycket en fråga om att Tux skall bli rutinerad och att jag skall bli säkrare på att ‘handla’ honom.

Med Ozzy så är det första delmålet SM-final. Sedan vill jag även kvala till nästa års SM. Jag måste bli mycket duktigare på att vara i nuet med Ozzy och inte två hinder före, inte glömma banan. Vet inte hur många gånger jag har gjort det med honom i år. Vidare så måste jag nu när han sitter i starten inte göra för häftiga rörelser, byten utan jag måste smyga igång mig för annars stressar han och då kommer rivningarna direkt på första eller andra hindret.

Viltspår
Jag tänkte se om inte bägge hundarna kunde göra anlagsprov i viltspår. Ozzy har spårat viltspår innan och han är duktig. Det är nog mest en fråga om att jag är lite lat och tycker att det är jobbigt att slabba med blod. Om Tux klarar uppflyttning till högre i vår så kommmer jag nog helt klart känna att vi kan köra viltspår sommar och höst…

Imorgon åker vi till My Dog i Göteborg. Jag skall inte ställa något däremot tävla agility den 5 och 6 januari. Tux tävlar parklass med Icka och Anna Jonsson och hopp 3. Ozzy  skall köra parklass med Julius och Jeanette Eriksson samt hopp 3 och agility 3. Jag åker upp med Martina och Susanne och vi skall på Scandic Opalen som ligger bredvid Svenska Mässan. Jag skall ha med stoooora plånboken och shoppa lite. Jag behöver en del saker så jag hoppas att utbudet kommer att vara bra. Ja, det skall bli skoj.

Idag var jag dessutom och fixade det sista sakerna som skulle beställas till huset. Alla väggar blir vita, så svårt bestämma färg när man bara har ritningar att titta på. Så nu blev allt vitt och så får vi måla själva senare om vi vill. Det sista kaklet bestämde jag idag. Vi har inget av de förvalda kakel och klinkers som ingick i huset utan har ändrat allt. I kök och hall kommer det bli en typ av granitaktigt golv, i badrum så blir stora avlånga benvita kakel, golvet har mosaik som är typ pärlemogrå. Mosaiken är 5×5 cm och skall gå upp i en fondvägg. Det kommer att vara lika på bägge toaletterna. Kaklet i köket bli oxå mosaik, 5×5 cm, som ljusgrå, nästan vitt men oxå lite sånt pärlemoskimmer. Ja, det skall bli spännande. Inflyttning sista maj gäller fortfarande…

Ha de’!

Ett svar

 1. Carolina:
  Tack så mkt! Jag hoppas med. =)

  Caroline:
  Lycka till! =)

  Irene:
  Hej
  Du kommer inte ha några problem med att få ett förstapris i elit lydnaden, troligen kommer ni vara klara långt innan sommaren :o)
  Ni är ett kanonpar Tux och du *tummen upp* Det var nog första och sista gången jag och Tia slog er i lydnaden *ler*
  /Irene

  Erica Björk:
  Med tanke på hur FINA bilder du tar, så tar jag det som en väldigt fin komplimang! Tack så mycket!

  Mia:
  Tycker viltspåret är skitäckligt faktiskt, kanske är det därför mina hundar aldrig kommer till skott och går några prov?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.