Sent om sider skall jag skriva lite om denna tävling.

Tux var först ut och vi nollade en hopp 3. Han var väldigt duktig tycker jag. Banan var mittemellan svår men det var väldigt tight mellan en del hinder så många hundar hade svårt att klara av detta. Tux var dels duktig som såg till att inte riva i dessa situationer, han vred riktigt runt baken för att komma undan med bakbenen och dels var han duktig som jobbade för att komma tillbaka i linjen de gånger vi hamnade utanför. Vi blev 5:a i klassen och fick vårt första danska cert! Ozzy blev tvåa i samma klass fast för small. Tyvärr missade vi certet då den hunden som vann inte var fullcertad.

I hopp öppen blev det disk på slutet av banan för Tux. Ozzy blev trea, fast vi hade en liten snurr i slutet av banan där matte tabbade sig. Vi var nolla ändå. Kul att dubbelnolla.

I öppen agility gjorde Tux ett fint lopp, det blev tvekan på ett ställe där jag hamnade efter och så höll jag honom lite hårt mot mig på ett annat ställe. Kontaktfälten var väldigt fina och jag kom ihåg att inte stanna och glo på honom på A:et och då fungerar det oxå väldigt bra. Jag vet inte riktigt vart vi slutade men jag tror att vi blev 6:a eller 7:a. Det var rätt tight mellan hundarna i toppen och vi räcker inte riktigt till för nå de bästa tiderna. Kanske kommer det, vi får se….
Ozzy den gangstern gjorde ett väldigt fint lopp utom när vi kom till A:et som var näst sista hindret för då hoppade han kontaktfältet. Dom andra kontaktfälten var fina. Han har varit lite småslarvig på träningen oxå med att lyssna så jag får väl ta tag i det.

Idag var jag nere i Västra Hamnen precis vid Turning Torso och promenerade. Vi tränar inte så mycket just nu eller åtminstone mycket mindre än innan. Det blir desto mer promenixer….

Det finns höga backar som jag brukar låta hundarna träna i ibland när jag går där nere. Jag brukar ta och knyta ihop kopplen så jag kan kasta dom ned för backen och så får hundarna hämta dom. När dom då kommer så kampar vi. Detta brukar jag göra när jag går där på lunchen men idag så var det kväll och ganska så rejält mörkt. Jag kastar Ozzys koppel men det far helt åt helskotta och han hittar det inte. Tux hittar dock sitt så vi busar en stund. Jag försöker skicka Tux för att leta reda på Ozzys koppel fast jag ingen riktig aning om vart det är. Tux far som en galning upp och ned i backen, hit och dit utan att hitta något. Det blåste förstås en hel del eftersom det är Skåne och ute vid havet. Tux letar verkligen fast inte så systematiskt. Efter typ några minuter så tänkte jag att jag får väl börja kolla själv.

Inget koppel hittar jag och Ozzy han hjälper inte till utan gräver istället efter kaniner i ett kaninhål. Tux forsätter att leta men börjar bli mer och mer förbryllad. Ja, när det har gått 10 minuter och jag börjar gå upp och ned i backen så ställer sig Tux och tittar på mig. Jag ville gärna ha mitt koppel för det var långt hem och ville inte gå med lös hund längs med hårt trafikerad väg. Så uppmanar Tux som har tungan hängande utanför munnen efter allt springande upp och ned att han skulle fortsätta att leta. Han far iväg och gör ett av sina rävskutt ned på marken. Pust tänker jag, nu har han hittat kopplet. Sedan kommer han in väldigt glad till mig och lämnar över en *tadaaa* vinkork!!!!!!

Okej, vi har inte tränat uppletande…..

Jag forsätter själv upp och ned och hit och dit i backen. Det är ett ganska stort område så det blev måååånga gånger upp och ned. Efter säkert 15 minuter till så har Tux hunnit med en paus som innebar att han hjälpte Ozzy lite med kaningrytet och vilat upp sig så han kunde ta nya tag i backen. Till slut kom han faktiskt in med kopplet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.