Ozzy har tävlat agility idag. Han började med att göra en riktigt fin runda i agilityklassen och blev sexa. Det var en sekund upp till segraren så marginalerna var inte stora. Viktigast är ju dessutom att det kändes bra och det gjorde det.  I hoppklassen blev det tyvärr disk då jag blev stillastående framför honom vid ett hinder istället för att tala om vilket håll han skulle svänga, givetvis blev det år fel håll, sedan kunde vi inte rädda situationen. Det var en svår bana, när jag sprang som nummer 23 hade EN hund kommit runt. Fast det var ingen ojust bana bara utrymme för att göra mycket fel. Det blev vilket fall en bättring av SM-poängen. Jag kommer nog hoppa upp till plats 28 med Ozzy så det borde vara hyfsat tryggt att vi kommer med. Nu skall jag fila på mig själv oxå så jag inte gör så mycket klantmisstag. När jag blev så där stillastående mot Ozzy i hoppklassen så tänkte jag ‘Oj vad han gasar på i svängen’, hmm, sånt skall man nog inte tänka på när man springer. Tyvärr inte helt ovanligt för mig…

Tux hittade en löptik på tävlingen *s*…Han kom gående lös och så såg jag inte att det var hundar bakom en bil och han sprang och luktade där ena tiken hade kissat. Tanten gapade som attan på mig att jag skulle koppla upp hunden, vilket jag inte riktigt pallade för. Sedan säger hon till den hon stod och pratade med att hon tänkte inte säga varför det var så angeläget att jag skulle koppla upp. Då kunde jag förstås inte hålla mig….så jag så att du jag vet redan att din hund löper så det är inget att hysch-pyscha om….Inte för att jag bryr mig men så löjligt att inte bara säga att tiken löper….

Senare hittade vi en gräsplan i Surahammar där jag jobbade idag och tränade lydnad. Det gick bra. Det är krypet som fortfarande är i racertakt. Benen går som trumpinnar och han tycker det är sååå spännande. Jag har försökt att hålla emot men har är så jäkla stark att jag klarar faktiskt inte. Så nu försöker vi steg för steg istället. Sedan körde även treans moment och det mesta fungerade fint. Det känns stabilare och stabilare vilket är bra. Det är nog lite bra för mig att jag skall tävla trean igen för nu får jag chansen att se om han har utvecklats sen sist eller om vi är samma. Det känns stabilare på träning. Imorgon skall vi tävla agility igen. Lite jobbigt är det att det är sista chansen i år att ta den där sista pinnen….. Fast jag försöker faktiskt bearbeta mig själv att inte tänka på det utan försöka få loss alla de där andra sakerna istället, ffa bra handling för Gundsölille kändes så skakigt och så vill jag inte ha det. Dessutom är det väldigt många bra hundar med så även ett bra lopp kan vara utanför ‘pinnplats’.  Bra lopp, bra handling..bra lopp, bra handling….

En sak som var så irriterande idag var att det var väldigt trångt i ridhuset. Ingångarna till bägge banorna låg på samma plats och där var även in- och utgång från ridhuset. Ändå var folk bara tvugna att parkera där för att snacka. Ja, det var så illa att man kunde knappt komma fram till starten. Kan folk inte tänka till lite? Hur svårt är det att fatta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.