Ja, hela helgen har det varit agility. 6 lopp på lördagen och 5 lopp idag söndag. Jag vet inte riktigt hur jag skall sammanfatta helgen. Med Tux har jag långt ifrån fått till någon fullträff men Ozzy har gått rätt bra. Det känns som det är ett stort avstånd mellan det vi tränar och vad vi kan och klarar av att prestera på tävling för mig och Tux. Jag upplever att Tux är mycket ‘osäkrare’ och mer orutinerad på tävling än när vi tränar. I många byten ser jag hur han svajar både hit och dit och vet inte vart han skall, jag är för sen med kommandona och ibland för tidig osv osv. Det gör att han ibland landar i fel riktning och ibland drar åt fel hinder. Ja, det är inte alls så väl synkat som jag vet att vi kan vara. Förhoppningsvis är det för att vi är GRÖNA eller så är det så att vi helt enkelt inte är så bra…

Lördag:
Vi började med agility 2 så blev det disk när Tux drog iväg till slalomet (suprise) när han inte skulle. Loppet i överigt var det inte så mycket att säga om.

Ozzy gick ett väldigt fint agility 3 lopp men det blev tyvärr disk på slutet efter sista balanshindret då han oxå drog iväg till slalomet och sedan när vi lyckades rädda det så pep han iväg till ett annat hinder. Jag kollade på videon och jag vet inte men jag var nog lite passiv vid balansens nedfart istället för att springa på dit vi skulle och då tog O saken i egna tassar…

Sedan fortsatte dagen med öppen agility och Ozzy såg jag till att diska igen. Helt klart en miss från min sida. Jag missade i ett byte och han råkade toucha balansen när han inte skulle. Annars gick han mycket bra med fina kontaktfält.

Tux gjorde ett bra öppenklass lopp i agilityn men han var åter på väg i slalomet vid fel tidpunkt och sedan gjorde jag även miss i slutet av banan som kostade tid. Vi var nolla men tiden räckte enbart till en 14 plats. Inte mycket att hänga i julgranen.

Dagen avslutades med ett öppenklass lopp i hopp. Banan var en riktig springbana. Det var en sväng i början som då var väldigt avgörande, lite vid sväng där och det var i princip kört. Ozzy fick till ett bra lopp som räckte till en placering. Springbanor är väl inte O starka sida för han blir ofta ännu flackare i hoppningen än vanligt. Jag tycker dock att han höll ihop ganska väl. Jag fick inte till den svängen riktigt lika bra med Tux dock han var helt klart för vid och sedan så stannade han även upp rejält innan sista hindret på upploppet. Så ytterligare en nolla med för dålig tid.

Söndag
Tux började med hopp 3. Det blev 5 fel när Tux rev ett hinder. Rivningen kom i bakombyte som han inte riktigt var med på för han är påväg mot fel hinder, som han dessutom nästan tog men snurrade i sista stund runt åt rätt håll. Fick även ett litet stopp på slutet av banan. Dock måste jag få skryta i allt elände att Tux gjorde en briljant slalomingång i denna klass. Denna MYCKET svåra slalomingång såg till att flertalet hundar oavsett storlek fick fel. Ozzy och jag diskade ozz, men även O klarade ingången i slalomet. Kul att bägge hundarna klarade ingången som vållade sådana problem för merparten av startfältet.

I öppen hopp gör nog Tux och jag det bästa loppet för helgen. Tyvärr rev Tux näst sista hindret när jag gör ett bakombyte. Det var en liten miss där jag vill ta emot Tux framför mig men jag blir lite stillastående så han kommer bakom mig. Vi fick ändå till en bra tid som jag tror hade räckt till en bra placering om det inte hade blivit den där rivningen. Ozzy räddade dock upp situationen. Efter världens röra istarten då jag kallades fram och tillbaka så lyckades Ozzy ändå hålla ihop nerverna, sitta i starten och gjorde ett väldigt fint lopp. Han var felfri och blev femma. Han kammade hem helgens andra snapsglas (det brukar man få på vissa tävlingar Danmark, man samlar dom och sedan kan man byta in dom mot andra finare glas). Jag är mycket nöjd med Ozzy lopp och han trots att han blev framkallad till start flera gånger kunde klara att sitta kvar och hopp ordentligt.

Tux fick även köra öppen agility och då var vi så nära att nolla men det blev lite slarv på slutet som ledde till disk. Han var nolla till det tredje hindret från slutet och så skulle jag göra ett byte och glömmer då att ge honom ‘framåtkommando’ så han viker av för tidigt. När jag ser det så låter jag honom bara följa med för jag ville inte trassla efter sådan lång helg. Så jag körde bara på som inget hade hänt de sista hindrena även om jag hade kunnat rädda det. Efter det åkte vi hem.

Tux var enormt trött efter helgen. När vi kom tillbaka så stod vi trappen och väntar på hissen och Tux somnade. Nu tar det typ en halv minut för hissen att komma och han hann ändå att somna. Det är vädligt trångt och väldigt hög ljudnivå i hallen där tävlingarna går. Både hundar och förare blir trötta av miljön.

Vi träffade även en annan liten, liten Kelpie-tjej, Ginny. Hon var liten, söt och ädel. Först lekte Tux en yttepytte liten stund med henne, sedan ägnade han resten av tiden att äta snö. Han tyckte mest att det var en jobbigt med någon som hade så där mycket spring i benen…

Det blir faktiskt en tävling till för oss i år. Danskarna har kommit på att de skall genomföra en till inomhustävling i Ölstykke 17-18 december. Jag åker nog inte över bägge dagarna utan endast en dag. Då det är julbord på jobbet den 16 december så tänker jag åka över på söndagen och tävla Tux och Ozzy. Det är en större lokal än i Gundsölille och ännu bättre matta. Dessutom tror jag att det bra för Tux och även för mig att skaffa mycket rutin att springa inomhus och på matta. Tux slirar lite fortfarande och det märks mer att jag är dålig på att förbereda honom på vad som komma skall. Vilket fall som helst så är det kul att det blir en agiltytävling till att åka på….

Nu är jag sååååå

Ett svar

 1. Susanne:
  Hehe, vet nu inte om jeg vil kalla Ginny âdel. Men fin er hun
  Jeg tror I er Gröna for jeg tycker ni er bra og blir bedre
  Ginny tacker Tux at han ville lege en liten stund :o)

  Martina:
  Hatten av för både Tux och Ozzys slalomingångar och ännu mer för Ozzys starter och kontaktfält. Det är svårt att förstå att dom har varit ett problem när man ser dom nu!! Han sitter ju som ett sött litet ljus i starten, och det känns som hela loppet blir bättre/lugnare => mindre rivningar tack vare det. Tänk på det när du stöter på svårigheter i träningen med Tux (för det gör man ju). Har du lyckats träna in såna starter och fält på Ozzy så är ingenting omöjligt!

  Sofia:
  Fler som tydligen var trötta efter en händelserik helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.