I måndags for jag iväg till Gnosjö för att jobba. Det var himla kallt och riktigt halt på det små vägarna. Dessutom duggade det och så frös det på. Det blev tjusig frost på träden men halt att köra.

Jag bodde himla fint i Gnosjö med belysta elspår rakt utanför dörren. Det gillades av ‘Piff och Puff’…

På tisdagen så började min jobbdator att strula och jag kunde inte få ordning på det hur jag än gjorde. Så jag fick köra hem och se om jag kunde fixa det där hemma men det kunde jag förstås inte. Jag och Robert höll på långt in på natten men det bara strulade. Det verkar som om det har blivit något glapp i någon USB-port. Eftersom min chef och till lika IT-ansvarig var borta onsdag och torsdag så körde jag upp onsdag morgon och försökte jobba vidare. Jag kunde inte använda GPSen men kunde ändå jobba hjälpligt.

I Gnosjö så blev det mycket promenader i skogen, började tex denna morgon med 6 km promenad runt en sjö och igår kväll gick 7 km skogsprommis. Himla lyxigt att kunna gå ut i skogen på kvällen.

I tisdags kväll när jag var hemma så var jag även ut på klubben och tränade lydnad med bägge hundarna. Tux gick igenom treans moment samt kryp och sittande under gång. Tux tycker kryp är mycket spännande och det går fortfarande jättefort. Han tycker det är så häftigt och tror med stor bestämdhet att kryp går ut på att kunna göra det så fort som det någonsin bara går…. Sittande undergång började jag med lite för jag hade bestämt att jag skulle baklängeskedja det momentet och då var jag lite inspirerad att prova. Det gick riktigt bra så det är nog bara att spinna vidare därifrån. Sedan försökte jag jobba lite med våra förfärliga inkallningar med ställande och läggande. Jag hade bollen bakom Tux och det är som man har satt en magnet i arsl**t på honom. Han får nästan seperationsångest bara han skall röra sig ifrån den där bollen. Jag tänkte vilket fall att jag sakta men säkert skall höja kriterierna på ställandet, dvs att jag successivt skall begära att han stannar fortare och fortare för att få springa tillbaka till bollen. Vet inte riktigt om det kan fungera men just nu är det min enda plan…Hittade för den delen en bild på Tux och bollen. Han gör ett av sina rävskutt på bollen:

Ozzy fick faktiskt oxå jobba med lydnad. Han gick igenom ettan och apportering. Sedan tränade han även på bruksklätterhindret.

Idag kom jag tillbaka från Gnosjö igen då och nu är det både kallt, regnar och blåser. Ja, det blåser så mycket att Ozzy blåste av balansen idag på agilityträningen. Ett tu tre lättar Ozzys bakdel och han får sig en rejäl flygtur av balansen. Han blev något förvånad men inget hände vilket fall. Bägge hundarna gick förövrigt bra.

Nu är det snart Gundsölille och sedan på onsdag åker jag till Flen, på fredagen till Västerås (skall jobba i Surahammar och Heby). Får fira min födelsedag helt själv eller jag och hundarna får väl hitta på något kul. Fyller den första december….

Ett svar

 1. Pia:
  Så det är en hel del fylla år då Tur att man inte ska köpa presenter åt alla. Skyttar det är trevliga människor det!!!

  Caroline:
  Ha så skoj i Danmark!! Får hoppas att jag kan följa med nästa år jag och Varga =) Och vilken himla fin bild på frosten, det ser så kristalligt ut!

  Mette:
  You are welcome anytime!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.