Näää, det är inte så illa! Vet inte riktigt vad jag skall säga, jag är inte missnöjd men inte nöjd heller.

Det som hände var att jag var för tidig med att flytta mig och Tux är lyhörd (jo, det är han för det mesta). Jag har gjort en ful skiss över situationen i Paint (ja, det skall väl finnas något att skratt åt).

Jo, det gick åt helvete vid nummer sex, tunneln. Vi kommer där med full fart över femman och jag är på höger sida om lången och när Tux har hoppat lången så byter jag så jag kommer över på höger sida om tunneln, dvs mellan balans och tunnel. När Tux vänder upp mot tunneln så tyckte jag att det var färdigt och börjar dra mig mot balansen och då vänder Tux snabbt som  attan utom tunneln. Sedan gör jag nästan exakt likadant igen och han vänder på sidan av tunneln en gång till. Vid tredje gången så står jag bara still en bråkdels sekund längre och rakt in tunnel och på balansen. Jag har en viss förmåga att påbörja nästa hinder innan det som hunden skall ta är klart. Om hunden då är lyhörd så blir det lätt så här känns det som. Jag måste jobba lite på att ta ett hinder i taget och dessutom inte stressa.

Tux gick i övrigt bra, kontaktfälten är bra och han hoppar väl. Jag skall jobba mycket med balanshindren för att få dom snabbare under vintern.  Det var ingen som var nolla i agilityklassen utan den vanns på fem fel.

Nu har jag bara en tävling kvar att ta sista pinnen om jag skall klara årsmålen. Fast helt ärligt så känns det som det kvittar lika. Tux har gjort vad han skall i år så det kan vara skit i samma. Nästa helg skall vi till Gundsölille och då blir det bara se och lära. Det är inomhus, på matta och det är lite speciellt med hög volym då det är mycket trångt i hallen. Vi åker dit för att Tux skall få rutin på matta och inget annat. Helgen därefter tävlar vi i Västerås, en dag var för hundarna.

Ozzy har varit hemma hos husse hela dagen och de verkade ha haft mysigt. Nästa helg så får han oxå vara med. Han och husse har tydligen under dagen ätit upp hela det andra lagret av Paradis chokladasken och bara lämnat de äckliga kvar till mig…..ugh

Jag har för övrigt fått PM till Gundsölille och de beräknar att det slutar 22.45 på lördagen!!! Jag skulle samåka med några men jag är tveksam om de vill åka med mig för jag kommer vara tvungen att stanna så mycket längre. Det är några riktigt stora startfält med sisådär 80 hundar i öppenklass Large.

Sedan skall jag även gratulera Martina med Troya som tog sitt andra första pris i lydnads trean (258 points om jag minns rätt) och Fredrik Albertz som tog sin andra pinne i hoppklass 2 med Fly.

Ett svar

  1. Pia:
    Nöjda med året som har gått ska ni absolut vara även om den sista pinnen inte kommer. Dom där pinnarna hade redan kommit under Bollnäs veckan om du inte hade varit så förbaskat noga med kontaktfälten Lcyka till nu dom återstående tävlingarna. Mormor Thyndra dyker också upp i Västerås tillsammans med Caroline. Krama om Tux från mig!!

    Pia:
    Så du fyller år snart!! När?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.